måndag 29 juni 2009

Full fart bakåt?

Jaha ja. Vad är det som händer? Egentligen?


Först rökte "utbrytarna" fredspipa med det övriga gänget i Hockeyligan och lovade att elitserien skulle se ut som den gör nu i två säsonger till.

Sedan backade Internationella Hockeyförbundet (IIHF) på Champions League och la den på is den kommande säsongen.

Och just när Färjestad och Linköping svalt den förtreten (om att gå miste om chansen till några extra mille efter att ha byggt trupperna för spel i CHL) så kom nästa tvärnit och full fart bakåt.

Detta då de sex finländska lagen i Nordic Trophy hastigt och inte så värst lustigt hoppar av den försäsongsturneringen.

Att de sex svenska lagen (DIF, FBK, HV71, LHC, Frölunda och Malmö) nu antagligen får möta varandra en gång mer än de tänkt sig är nog den minsta skuffelsen om än möjligen den som är bökigast att hantera rent praktiskt med resor och så vidare.

Värre är väl att drömmen om en internationell liga sakta men säkert ser ut att smulas sönder.
Eller? För inte händer det väl saker i kulisserna åt andra hållet just nu?
Känns inte så i alla fall.

Och det är då... det nog blir extra bittert för lag som Malmö, Leksand och AIK att Svenska Ishockeyförbundet i helgen återigen tog död på drömmen om en utökad elitserie till 14 lag - just för att man var rädd för vad som skulle hända om de fem "utbrytarna" verkligen bröt sig ut. Vilket börjar kännas allt mindre sannolikt nu.

Och om inget händer "internationellt" så blir det ju samma kör som nu med 12 lag inne där stålarna finns och tre - som borde platsa sportsligt - men som får stå kvar utanför och titta på. Igen. Bittert sa Bill. Grymt sa Bull.

*****************************

Intressant också nu hur mycket krut de svenska lagen orkar lägga på den nu helsvenska NT-turneringen.


Jag pratade med Hardy Nilsson för en vecka sedan, när det fortfarande var finländska lag med. Då påpekade han att just en av fördelarna med den turneringen var att:

"Det blir bra matcher, bra motstånd. Inte samma lag som man ska möta sedan. Det ger en annan dignitet att möta utländska lag. För det blir lite olika spelstilar, man får ta sig an andra domare och anpassa sig efter andras nivåer och så slipper man det här att spela mot gamla kompisar i de andra elitserielagen. De brukar inte ta i för livet direkt i augusti. Som det är nu blir det en annan tändning och intensitet. "

Men det var då det. Annat läge nu - som Hardy givetvis inte hade en aning om nu, finländarna chockade ju med det här i dag tisdag. Men snacka om antiklimax för den uppladdningen.

Inga kommentarer: