måndag 29 juni 2009

Hardy!

Hardy Nilsson är rätt skön. Han är inte lätt att "ha att göra med" som journalist. Säger vad han tycker, när han tycker det och det är en och annan journalist som svurit allt möjligt över den mannen. Och till och med varit lite rädda för honom.

Men spelarna verkar gilla honom. Och jag tycker faktiskt att Hardy är rätt rolig, han har lite underfundig humor. Och även vi har haft våra duster.

En gång när han var förbundskapten och - tror jag - hjärtligt less på mig och alla andra reportrar som ringde till Moskva där Tre Kronor var på en decemberturnering och frågade varför det gick så trögt med målskyttet och varför han inte hade tagit ut den spelare som gjort flest mål i elitserien till turneringen så lackade han till rejält.

Efter lite för många frågor om måltorkan blev svaret: "De har så jävla tjocka målstolpar här borta".

Men så kan man ju inte svara i en tidningsintervju så sedan fick jag ett mer "vanligt" och inte alls lika roligt svar på den frågan också.

Nåja.

Jag var och träffade Hardy för någon vecka sedan, för att snacka lite om Djurgården och de tankar han har så här långt (vilket då var 1,5 månader in på nya jobbet som DIF-tränare).

Jag påpekade att jag tyckte han var lite mjukare i kanten nu för tiden.
"Jasså" sa Hardy och spände sina stålgrå ögon i mig och fortsatte "Men det är bara för att det inte finns något att vara förbannad på såhär två veckor före midsommar".

Sedan garvade vi båda. Skönt svar på tal där.

Finns en intervju med Hardy i papperstidningen och en ännu längre och i mitt tyckte mycket bättre här på webben som ni hittar på den här länken http://stockholm.city.se/sport/ishockey/elitserien/17614/hardy_gar_pa_offensiven så hittar ni den.

Kommer att komma en SSKtränar-intervju inom kort också. Oklart vilken dag publiceras dock så jag får återkomma till det.

Inga kommentarer: