måndag 29 juni 2009

Inte många dagar kvar till NHL-draften nu.
På fredag drar spektaklet i gång. Djurgårdens Jacob Josefson (rankad trea av de europeiska utespelarna) kommer vara där, åker på onsdag, landar torsdag. (Kommer ett snack med honom i veckan om det där).

Det är ju en hel del dealande och politik och tradear och grejer som avgör vem som blir vald och när och av vem. Nummer ett är ofta glasklar men i år är det lite mer osäkert. Det hävdar Bob McKenzie på ansedda tv-kanalen TSN (The Sports network) på kanalens hemsida tsn.ca.

John Tavares är väl de som tippats mest som given etta men enligt McKenzie kan det lika gärna bli Modobacken Victor Hedman eller centern Matt Duchene. Kolla in den här länken http://tsn.ca/nhl/story/?id=282318 om ni vill se McKenzies inside om draften..

Apropå svenskar i draften så har det ju varit mest snack om Hedman. Men också värt att notera är - tycker jag - att Frölundas Robin Lehner rankas som bästa europeiska målvakt och toppar den listan.

Vilket i och för sig INTE innebär att han går tidigt. ISS som gör en sammanlagd ranking har nämligen inte en enda målvakt med på sin topp 30-ranking.

Minns ni föresten vilka som gått som nummer ett i draften under 2000-talet?
Om inte har ni dem här:

2000 Målvakten Rick DiPietro, till NY Islanders.
2001 Forwarden Ilya Kovalchuk, till Atlanta.
2002 Forwarden Rick Nash, till Columbus.
2003 Målvakten Marc Andre Fleury, till Pittsburgh.
2004 Forwarden Alexander Ovechkin, till Washington.
2005 Forwarden Sidney Crosby, till Pittsburgh.
2006 Backen Erik Johnson, till St Louis Blues.
2007 Forwarden Patrick Kane, till Chicago.
2008 Centern Steven Stamkos, till Tampa Bay.

Inga kommentarer: