måndag 29 juni 2009

Percy Nilsson på krigsstigen - mot Stockholm

Klart som fan att Percy Nilsson blev förbannad när Malmö dumpades till förmån för Stockholm som arrangör av både VM 2012 och 2013.

Och självklart var det extra salt i såren att beskedet att man spolats kom på en presskonferens på just Globe Hotell i Stockholm.

Det är ju aldrig kul att få såna besked och definitivt inte via media (det var TT som levererade beskedet till Percy efter presskonferensen).

Men nu tycker jag väl att Percy börjar bli lite väl snarstucken och bitter.

I en artikel i Sydsvenskan (onsdag) går han till attack mot Stockholm med orden:
" Vi har blivit överkörda av de mäktiga herrarna där uppe. Stockholm Stad måste förstås ha valuta för sina investeringar och unnar inte Malmö pengarna. "
Och:
" Ett annat skäl är nog att det skär i hjärtat på stockholmarna att Malmö blev huvudort för handbolls-VM 2011."

Samt:
" Vi får väl starta krig mot Stockholm och sno saker från Globen istället".

Eeeeh well, så konspiratoriskt lagd att matn tror att Stockholm "gav igen" för något handbollsVM och "inte unnar Malmö" några pengar, kan nog bara en väldigt bitter Percy vara.

Stockholm och Globen gjorde ju självklart bara det som Malmö också gjorde. Slog på trumman för sig själv, la fram sina bästa argument, sålde in sig själv.
Skillnaden var uppenbarligen att man a) gjorde jobbet bättre än Malmö och b) hade logistiska fördelar som inte är helt lätta att snacka bort.

Det ÄR till exempel närmare, billigare och lättare för den publik som ser Sveriges matcher i Stockholm respektive Finlands matcher i Helsingfors under grundserien i de båda mästerskapen, att ta Finlandsfärjan över Östersjön för att se det avslutande slutspelet än att ragga (oftast mycket dyrare och färre) flygbiljetter för att åka till och från Malmö.

Det går numera att åka mellan Sverige och Finland med färja för dryga hundralappen och nej, så billigt går det inte att flyga till Malmö.
Det är dessutom lättare och billigare för åtminstone den befolkning som bor norr om Stockholm att ta sig dit än till Malmö. Och de är ju kul om inte bara de som bor närmast arenan får en chans att ta sig dit och se VM till ett rimligt pris.

Att det dessutom finns en träningsarena (Hovet) tio meter från huvudspelarenan (Globen) och att det inte är så i Malmö är ju ett faktum.
Så där kan man hålla på och räkna upp det ena skälet efter det andra.
VM är hela hockeysveriges angelägenhet, inte bara Malmös.

Jag tycker Hockeyförbundet gjorde helt rätt val. Samtidigt som man tyvärr agerade otroligt klantigt, klumpigt och på gränsen till oförskämt mot Malmö när beskedet kom i förbifarten på presskonferens. Malmö - och Percy - borde självklart ha fått veta detta före presskonferensen. Och på ett bättre sätt än via media.

Nu fick dessutom Malmö LG Games just 2012 och 2013 som kompensation. Kul för Malmö, mindre kul för de norr om Stockholm (rätt stor del av hockeysverige) som nu får mycket dyrare reskostnader och kanske tvingas avstå från att åka dit.

Den som vill läsa hela intervjun med Percy hittar den på den här länken: http://sydsvenskan.se/sport/article444133/Percy-forklarar-krig-mot-Stockholm.html

1 kommentar:

Anonym sa...

l?se hele blog, pretty good