söndag 28 juni 2009

Silly season: Dragan till Färjestad, läge för K V P att kliva fram

Det har pratats om det i någon vecka och nu är det officiellt klart också att Dragan Umicevic gör en Henke Karlsson. Det vill säga går från Södertälje till Färjestad.

Jag trodde i och för sig att han var mer sugen på utlandet bland annat för att han kunde tjänat mer pengar i Ryssland och själva har sagt (bland annat här i Bloggen) att det vore en rolig utmaning att slå sig in i NHL även om det så vore via AHL.

Men nu blev det alltså Färjestad och den stora frågan är förståss... vad ska SSK göra nu?

Att hitta en spelare som gör lika många poäng till det pris man betalat för Dragan blir inte lätt.
Frågan är om det ens är möjligt då det enligt just Färjestads klubbdirektör är stendött på marknaden.

Rundqvist säger dessutom så här om Dragan på Färjestads hemsida:

- Kanske den bäste spelaren som finns tillgänglig på marknaden just nu.

Och:

- Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta hos oss när han hamnar i en bättre omgivning. Han besitter en spetskompetens som är svår att hitta på marknaden och som vi förlorat en del av genom förlusterna av Micke Johansson och Dick Axelsson till NHL.

Just Dick Axelsson och Micke Johansson har varit bra reklampelare för Färjestad då de kommit dit och visat att är man bara ung och hungrig så kan man lyfta snabbt - och det rejält - i Karlstad.

Men tillbaka till SSK.

Både Dragan och SSK har under den tid det tagit för Dragan att bestämma sig, sagt att "vi vet var vi har varandra om det inte blir spel utomlands".
Så här med facit i hand så var det väl inte riktigt så.

Men gråta över spilld mjölk hjälper inte. Återstår alltså att värva annat. Och/eller se till att K-V-P det vill säga Klasen, Videll och Pettersson går in och gör "Dragans" poäng och lite till kommande säsong.

Dragan gjorde två poäng fler (men två mål färre) än Klasen under grundserien. Han gjorde 11 poäng och tre mål fler än Linus Videll och hela 13 poäng och 10 mål fler än Stefan Pettersson under samma tid då alla tre hade såväl skador och formsvackor som petningar som hindrade dem från topprestationer i vintras.

Men Klasen, Videll och Pettersson har potentialen att täppa till luckan efter Dragan och lite mer därtill. Nu får de chansen att kliva fram och dominera i laget. Jag hoppas och tror att de gör det.

Inga kommentarer: