torsdag 23 juli 2009

En fingervisning om OS-truppen

Ungefär sex och en halv månader kvar till OS i Vancouver.
Men redan om en vecka träffas 37 OS- aktuella NHL och AHL-spelare i Göteborg för att fylla i accrediteringspapper, fotas och prova ut de officiella OS-kläderna.

Jag kommer åka till den där träffen där följande spelare finns med på deltagarlistan:
Daniel Alfredsson, Per-Johan Axelsson, Fabian Brunnström, Alexander Edler, Jhonas Enroth, Tobias Enström, Jonathan Ericsson, Loui Eriksson, Erik Ersberg, Jonas Frögren, Niklas Grossman, Carl Gunnarsson, Jonas Gustavsson, Niklas Hjalmarsson, Tomas Holmström, Kristian Huselius, Patric Hörnqvist, Niklas Kronwall, Daniel Larsson, Nicklas Lidström, Henrik Lundqvist, Joel Lundqvist, Fredrik Modin, Douglas Murray, Robert Nilsson, Michael Nylander, Johnny Oduya, Samuel Påhlsson, Alexander Steen, Anton Strålman, Rickard Wallin, Tom Wandell, Henrik Zetterberg och Mattias Öhlund.

Det är ju som sagt endast AHL och NHL spelare med på den här listan och det lär bli svårt för några elitseriespelare att slå sig in i det här gänget, men helt kört är det inte. Det går att lägga till namn i efterhand och att det inte är några från elitserien/allsvenskan/KHL (typ Magnus Johansson, Tony Mårtensson Stefan Liv, Mattias Weinhandl, Dick Tärnström) med nu är nog av mer praktiska skäl. Det är svårt att få tag på spelarna från andra sidan pölen, lika bra att samla så många som möjligt på en gång när de är hemma för semester, så antar jag att man tar resten senare.

Ni som läst listan noterar säkert att det fattas några NHL-namn också, till exempel Sedinarna, Micke Samuelsson och Niklas Bäckström. Men det utgår jag från beror på att de inte hade möjlighet att vara med på just träffen. Vore konstigt annars.

Alla utom fyra spelare kommer för övrigt att stanna en dag till sedan i Göteborg och golfa lite. Bra läge för Bengt-Åke och övriga ledare att umgås med grabbarna from over there.

Måste säga att det är kul att se namn som Jhonas Enroth och Danne Larsson med här också. De ligger väl inte längst fram i racet men är ändå med, skoj.

8 kommentarer:

Bosse sa...

Jhonas Enroth? Hur kan ett sånt praktsåll ens vara aktuell för OS? Då kan de ju ta ut Stefan Liv och Johan Holmqvist lika gärna. Och Johan Hedberg. Var är han? Han spelar ju i NHL till skillnad från Enroth.

Marie Hallman sa...

Bosse: Praktsåll? Nä men det är han väl inte. Har ju gjort en kanonsäsong i AHL som rookie. Men nu tror jag inte han kommer med, Ersberg, Lundqvist och Monstret är ju med på deltagarlistan plus att BÅG har Johan Holmqvist som personlig favorit, att Liv givetvis kommer vara aktuell. Oh så finns ju Hedberg... men det är som sagt kul att de är med och nosar där tycker jag till skillnad från dig då :0)

Anonym sa...

Känns endast som att bara man spelar i NHL så är man på plats där. Hoppas att inte ens tredjedel av de spelare som är med på den listan är aktuella för OS.

/Jepe

Marie Hallman sa...

Jepe: Ja det är lite, samla ihop alla NHL/AHL namn man kan över den här deltagarlistan. Men obs, det här är bara en del av de spelare som kommer anmälas till OS, och en lista över vilka som är med på den där träffen. Måste vara fler namn med på den lista som BÅG lämnat in till SOK. Det finns en orsak till att man tar så många namn nu och det är att merparten av truppen måste vara anmäld hos SOK/IOK flera månader i förväg för att spelarna sedan ska kunna väljas ut till den slutliga truppen. Och därför tar de väl med alla de kommer på typ. Senast det begav sig var det någonstans mellan 60 och 70 namn i den allra första truppen som lämnades in.

Anonym sa...

Ojdå det visste jag inte, det var värst 60-70 namn, borde nästan vara straffavgift på att inte bli anmäld :)

Hur känns allt nu förresten med den nya bloggen?

//Jepe

marie hallman sa...

Jepe: Ja det var lite många... men det är pga de där knäppa reglerna. Man kan ju tycka att de kunde få lämna in en första trupp lite senare men OS vet du... och IOK har ju lite elefantsjuka så... då blir det väl så :0)
Jodå det känns okej. Skulle egentligen vilja göra en lite finare sida, mer sajt än blogg typ men nu har jag fått erbjudande om att ligga på en annan sajt som jag ska fundera på först, vi får se. Hur jag än gör så kommmer sajt/domännamnet att vara kvar så man behöver inte leta reda på den igen :0)

Benny sa...

Märkligt att Tellan inte är med...bland målvakterna. Okej han ska ju lira i KHL och de var ju inte med på denna träff men han borde väl finnas med i bilden också? Han är ju klart bättre än Enroth och Larsson och det känns väl i dagsläget som han borde vara före både Ersberg och "Monstret" sett till den rutin han har. Och framförallt har han ju rutin från spel på liten rink.
Så Lunkan, Tellan och sedan står det mellan "Monstret"/Liv/Ersberg/Honken om tredjespaden om hur jag ser på det. Hedberg spelar väl inte så länge BÅG är förbundskapten?

marie hallman sa...

Benny: Jag håller med dig att Tellan borde vara med där men det verkar inte vara BÅG:s favorit direkt. Blev ju tex nobbad vid VM senast. Vet inte varför men känslan är att han ligger en bit ner på listan, tyvärr