torsdag 16 juli 2009

En lite annorlunda signing bonus...

Tyckte det var dags att pigga upp bloggen med lite bilder idag efter att ha passerat ett köpcentrum i Uppsala.
Och vad har det med hockey att göra då?
Jo, det finns ett par lite speciella parkeringsrutor vid det här köpcentrat (som heter Gränby Centrum)....












... jag vet inte om det syns så bra men kolla in texten på marken:
VIP
ALMTUNA
GUSTEN

Det skrivs ju en del kontrakt och delas ut en och annan miljon eller två i signingbonusar så här under våren och sommaren och de här parkeringsrutorna är en lite... ska vi säga ovanlig? ... form av signing bonus....


... som Hockeyallsvenska laget Almtuna gav till sin nya keeper Gusten Törnqvist när han lämnade Luleå och skrev på för AIS i våras.
Han fick föresten två lika fina p-rutor, en på vardera sida om köpcentrat, precis invid två stora entreér.


Finns en text på Almtunas hemsida där det även framgår att Gusten inte bara fick parkeringsplatserna utan en del presentkort från sponsorn Gränby Centrum, Atrium/Ljungberg-gruppen att handla för i köpcentrat.


Sedan finns det en lite mer allvarlig tanke med p-rutorna också, det ser man om man läser texten på skylten vid parkeringen där det förutom texten "P-platsen är exklusivt reserverad för Almtuna IS målvakt Gusten Törnqvist som värvats med hjälp av Gränby Centrum" står att att sponsorn "är också involverad i Uppsala Arena som planeras att byggas ihop med gallerian och stå klar 2012.


Nu återstår det att se vad det blir av den där gallerian, jag såg i lokalpressen att Uppsala kommun börjat backa lite om sin medverkan så 2012 kanske är lite optimistiskt tänkt. Vi får se.

En helt annan sak man undrar är ju... vad händer om någon annan ställer sig på Gustens exklusivt reserverade p-rutor. Och hur vet P-lisorna om det är Almtunakeeperns bil som står där eller inte..... Hm. Se där lite man kan undra på när man inte har annat för sig.

Någon som känner till några andra kul signingbonusar föresten? Berätta gärna i kommentatorsfältet i såfall!

2 kommentarer:

Bengt sa...

Ja dom lämnar regnr till parkeringsbolaget. Förekommer redan som du kanske förstår(?)
Ingen kärnfysik direkt Marie..

Saknar Klimpen!

Marie Hallman sa...

Bengt: Jo men om han kommer i en bil som inte är registrerad på honom då..... var lite skrivet med glimteni ögat det där. Allt behöver inte vara så gravallvarligt tycker jag.
Antar att du saknar lite SSK också när du saknar Klimpen. Det kommer mer senare. Lovar.