fredag 31 juli 2009

Michael Nylander: "Edmonton skulle jag kunna tänka mig att prova"


Här kommer snack nummer två från SOK:s NHL träff ... det har ju snackats en del om var Michael Nylander ska spela kommande säsong.

Jag passade på att fråga ExAIKaren själv hur läget är... och fick det här svaret:
- Jag har kontrakt i två år till med Washington men jag vill blir tradead och har pratat igenom läget med klubben. Det är inte så svårt att förstå att jag inte kommer spela där något mer. Men det är ett ömsesidigt beslut som både jag och de är införstådda med.

Vad händer nu då?

- Jag vet inte, för det är svårt att få till en trade. Lönetaket sjunker nog nästa säsong och då blir det svårt att få in mig för många klubbar. Men jag har en "no move" klausul, det vill säga Washington kan inte tradea mig till någon annan klubb utan mitt godkännnade. Så jag har en del att säga till om.

Det har ryktats om KHL för dig?
- Fast det är inte aktuellt. Det är i NHL som jag vill spela så vi får se var det blir. Men jag kan inte stanna i Washington i alla fall, inte med den roll som jag har fått där. Med den rollen de har gett mig måste det ske en förändring för att jag ska spela i klubben.

Vilken roll menar du att du fått?
- Nä men jag spelade ju knappt något på slutet. Min tränare har den åsikten att jag inte är tillräckligt bra för att spela i laget, i Washington, då måste jag spela någon annanstans. Tills dess får man bara göra det bästa av situationen.

Finns det något datum som du måste hålla koll på? Något typ av trading deadline?
- Nej, inte när man står under kontrakt som jag. Så det är inget problem.

Jobbigt att inleda säsongen så här?
- Äh, men jag är van vid det sedan förr. Det är hockey, jag vet hur businessen är därborta. Sedan, visst , det är alltid bättre att veta var man ska spela men jag har ju fördelen att jag har en "no move"klausul, jag kan vänta tills jag hittar något som känns bra, jag känner mig inte speciellt oroad för det.

Någon klubb som står högst på din önskelista?
- Eh...hmmm... alltså jag kan inte säga att jag har något önskelag så där och det är svårt att komma in i de flesta nu med tanke på lönetaket men Edmonton hade varit kul att pröva. Nu tackade jag ju nej till dem förut, då när jag valde Washington i stället för att vi hade mer vänner, kände mer folk där och det kanske var lite bättre socialt sett men Edmonton hade jag faktiskt tyckt var roligt att prova. Det skulle jag kunna tänka mig nu men det blir nog svårt för dem att få in mig under lönetaket, avslutar Michael Nylander.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Marie Marie Marie, Exdjurgårdare?? så vitt jag vet har Nylander endast spelat i Huddinge och aik? Tror säkert att han drömt om att spela i DIF men jag har bara sett honom i svart och gult......

Väntar med spänning på att få senaste nytt om DIF. Fortsätt jobba på, du gör ett grymt jobb!

/Jepe

Marcus sa...

ExDjurgårdare? Han är väll aikare? Aldrig spelat i DIF:S

Marcus sa...

ExDjurgårdare? Han är väll aikare? Aldrig spelat i DIF:S

marie hallman sa...

Jepe och Marcus: SORRY trött i mössan i dag, känns som en enda stor seg deg i huvudet.Ex AIKaren ska det ju vara precis som ni säger. Tack för att ni två sa till. Ursäkta alla att det blidde fel, skämms lite här men i bland blir det kortslutning ;0)

Jepe, såg du att att Ossi Väänänen är bekräftad klar för Dynamo Minsk. Inte helt förvånande.

Anonym sa...

Nej det har jag faktiskt missat, shit shit shit... fast i ärlighetens namn hade hans namnteckning varit allt för bra för att hoppas på! :(

Ska bli ytterst intressant att få veta vilka de 2 klassvärvningarna blir. Känns som det borde hända något nu snart då lagen går på is.

//Jepe

Tony sa...

Tradead eller tradad känns inte rätt. Jag tycker att det är helt okej att skriva trejdad.

marie hallman sa...

Jepe: Ja det var synd fast vad jag har hört var Ossi aldrig aktuell som värvning. Hade lite för många KHLerbjudanden att välja mellan och de där värvningarna, man börjar ju undra. Dags att ringa Järlefeldt känns det som...

Tony: Ah, inte bara jag som sliter med det där. Ser konstigt ut, håller med. Trejdad kanske är bättre? Hopplöst jävla ord ha ha

M sa...

Marie, tjänstefel av dig att inte fråga om en comeback i Gnaget för Nyllets del. Men håller man inte på de gulsvarta som många andra gör, så är det väl inte den första fråga man tänker på men för oss gnagare är det en väldigt relevant fråga.

M sa...

Tony: Varför ens använda det ordet? Bortbytt räcker väl gott och väl. Varför använda amerikanska ord när det finns så bra svenska?

Det är samma ofog som när det gäller utvisningstermerna när folk tjatar om holding, hooking och elbowing när det heter fasthållning, hakning och armbågstackling.

Vi ska slå vakt om det unika svenska språket och inte amerikanisera det mer vad som behövs.

marie hallman sa...

M: Jo jag tänkte i bilen hem att jag kanske borde frågat men som du ser i intervjun så är det bara NHL som gäller för honom nu. Sverige finns inte ens på kartan. Men jag lär ju springa på honom på Hovet om någon vecka, ska försöka komma ihåg att fråga honom då :0)
När det gäller trade, så tycker jag bortbytt låter lite... nja, jag vet inte. Dumt ord hur som helst...