fredag 17 juli 2009

"Han är allt du vill ha"

Om det var mycket svenskt bland topptio i årets NHL-draft så kan det komma att bli desto fler ryssar nästa år.

NHL European Scouting har redan släppt en lista över spelare som man tror kan komma att gå först i draften 2010. NHL:s europeiska scoutingchef Göran Stubb nämner i en intervju på NHL.com tre ryska forwards - Kirill Kabanov, Evgeny Kuznetsov och Alecander Burmistrov - som han tror kommer vara bland de första draftvalen.

Bland svenskar har NHL European Scouting ögonen på Skellefteåbacken Johan Alm.
"Han är stor och är allt du vill ha i en spelare. Han har inga färdigheter i spelet som sticker ut men har å andra sidan inga svagheter heller. Han är en väldigt komplett back, gör väldigt få misstag" säger Stubb i intervjun.

När det gäller forwards lyfts Brynäsforwarden Calle Järnkrok fram på listan. Järnkrok gjorde 26 poäng och hade plus 22 under sina 41 matcher med Brynäs U20lag.

Han har gjort bra i från sig i landslaget också, vilket Göran Stubb har noterat. Så här låter Stubbs omdöme om Järnkrok:
"Han är liten men extremt teknisk. Är en väldigt snabb skridskoåkare, är väldigt snabb i sina rörelser och har fina händer. Han är en spännande spelare, har en fantastisk attityd, säger Stubb till NHL.com.

Den som vill läsa hela intervjun hittar den på den här länken: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=442634

Inga kommentarer: