söndag 12 juli 2009

Aningen off topic...men kunde Luleå så...

kan alla ta sig ur ett hopplöst läge... Jag var ju uppe i Luleå hockeys hemtrakter i helgen och några dagar före dess och jag vet inte hur många av er som sett midnattssol men det är något alla borde se så kolla in här hur vackert det kan vara där uppe...






Bilderna är tagna runt just midnatt..










.. Jorå den här med, fast den ser ut att vara fotad på dagen ... klockan är strax före midnatt...


.. och så här ser det ut från den sidan som solen inte är på...


Släkten där uppe håller vad jag vet mestadels på Luleå. Vi snackade såklart lite hockey. Kul att höra hur de såg fram emot vintern och att det råder stor optimism där uppe runt just Luleå hockey.
Känns ju bra med tanke på hur läget var förra hösten då alla där uppe (nåja nästan alla i alla fall) fasade inför säsongen och då laget inledde just så illa som alla bävat för men sedan reste sig Luleå på nio och tog sig till slutspel och var till och med uppe i toppen av tabellen ett tag.
Så.. alla ni som känner er och att era lag är uträknade från början i höst. Skit i det... Luleå hockey visade ju förra säsongen att det går att vända ett hopplöst läge till något bra. Det kan alla andra nederlagstippade lag göra också. Det är ju hockey...

5 kommentarer:

Peter sa...

Visst är det fint där uppe på sommaren jag var uppe i norrland en sommar för några år sedan men aldrig igen säger jag bara, nu håller jag mig till mitt landställe i Dalarna.

Anonym sa...

Hej
Är man surmagad så är man, men jag vill absolut lägga in en protest. Luleå, hockeyns hemtrakt??? Till för 30 år sedan (cirka) fanns knappt Lule ens på Norrbottens hockeykarta, då var det Boden och Kiruna som gällde. Luleå SK och IFK Luleå var sparvar i Norrbottens och Norrlands hockeytrandans. Det var väl i slutet av 70-talet man bestämde sig för att nu j-ar fick det vara nog, det skulle inte längre spelas skithockey i en av Norrlands större städer. Ovan nämnda klubbar slogs då ihop till GroKo och sedemera Luleå HF.
Nä, hockeyns hemtrakter i Sverige är väl sorgligt nog Stockholm med omnejd. Först 1955 (tror jag) så öppnades möjligheterna för hela Norrland att slåss om SM-titeln, alla maratontabeller borde egentligen räknas från det året. Och s.k. SM-guld innan dess borde degraderas till DM- eller Svealandsguld. Exempelvis var Skellefteå AIK direkt jämngoda med sverigeeliten när dom fick chansen. Dock då liksom nu så värvades dom sönder när söderlagen fick upp ögonen för vilka bra spelare dom hade.
Min klubb MoDo kom med några år senare liksom Timrå. Men Luleå dröjde. Och dröjde :-)
Mats

marie hallman sa...

Peter: Ja visst är det fint. Både där och i Dalarna :0)

Anonym: Nä nu läste du nog lite fel Mats! Jag skrev inte hockeyns hemtrakter jag skrev LULEÅ hockeys hemtrakter eftersom jag var uppe i Luleå och en bit runtikring och ovanför där. Bilderna är från Haparanda skärgård, typ tio-tolv mil norr om Luleå :0) Annars har du rätt i resonemanget där. :0)

Anonym sa...

Det var tur jag läste fel, så jag fick utlopp för alla inneboende aggressioner :-)
Mats

Marie Hallman sa...

Mats: Det är lugnt :0)