måndag 30 november 2009

Koll på andra sidan pölen... fin helg för Jhonas och Danne

Dags för en liten summering av läget för Jhonas Enroth och Daniel Larsson på andra sidan pölen. Båda fick en fin helg med två respektive en segrar.

Jhonas Enroth fick vila på fredagen då Portland tog en förlust mot Hartford med Lamoureux i målet.

På lördagen klev Jhonas in mellan stolparna och tog 30 av 31 skott när Portland vann med 4-1 mot Lowell Devils borta.

Enda målet kom i andra perioden i ett PP för Lowell och Jhonas blev second star i matchen.

Dagen efter, dvs i går söndag, blev det ny seger 3-2 nu mot Springfield borta. Jhonas tog 27 av 29 skott. Släppte ett mål i första och ett 7.12 i andra och tog enligt klubbens hemsida ”över matchen helt” i tredje.

(Foto Grand Rapids Griffins)

Danne Larsson inledde veckan med en uddamålsförlust då Grand Rapids förlorade med 2-3 mot Chicago borta. Danne tog 27 av 30 skott. Släppte ett mål, på en retur, i första när Chicago hade PP, och två mål i andra varav det första kom efter fint klapp-klappspel från Chicagos sida och det sista ringde med retfulla 26 sekunder kvar att spela av mitten perioden. Tredje blev mållös och förlusten innebar att Dannes fina svit med sju raka segrar bröts.

Griffins spelade på fredagen också men då vilade Danne som istället fick revansch för förlusten på lördagen då hans Griffins vann med 2-1 mot Peoria Rivermen

Dannes enda baklängesmål kom i andra när Peoria hade PP och Jonas Junland skönt ett slagskott som Adam Cracknell styrde in bakom Danne. Som i sin tur höll tätt trots spel i 4-6 mot Peoria mot slutet. Danne utsågs för övrigt till first star i matchen.