söndag 29 november 2009

"Vi taggar och peppar varandra"



SSK support norr on tour. Bilden är tagen vid en tidigare resa (Foto privat)

Att SSK haft alldeles för lite publik vet väl alla vid det här laget. Men det kan ju vara kul att lyfta fram de som gör allt för att se sitt lag också. Som SSK-support norr som åker buss en hel dag några gånger per år för att se laget i sitt hjärta.


Nästa resa blir lördagen den 5 december då SSK tar emot Brynäs hemma.


Lennart Eriksson, som bor i Skärplinge i Norduppland håller i resorna, när vi hördes av senast på fredagen så var 33 platser i den buss som man har till sitt förfogande bokade.


– Men det bli nog runt 35-40 personer skulle jag tro. Det brukar ligga runt den siffran när vi kör lite färre resor som vi gör i år, säger Lennart.


SSK support norr siktar på tre resor i storbuss ner till Tälje den här säsongen, men det blir en del enstaka resor med kompisgäng som åker i vanliga bilar och minibussar också.


Den här lördagen kommer bussen att gå från Falun, via Sandviken och Gävle ner till Södertälje.

Men det är inte raka spåret längs E4an som gäller, flera av supporterklubbens medlemmar bor nämligen runt om i Norduppland så bussen tar innervägen och passerar bland annat Skutskär, Älvkarleby, Skärplinge, Östhammar, Gimo och Uppsala, så det blir en lång och rolig resa.


– Vi startar vid 9.50 på morgonen. De första som kliver på där får åka länge, säger Lennart med ett skratt.


Själv bor han i Skärplinge:


– Eller Lilla Södertälje som vi brukar säga…


Jasså varför då?


– Nämen det har blivit så det är jag som dragit igång ett gäng där det finns med några som har flyttat upp hit. Vi är tokiga SSK-are, ha, ha. Det är därför vi kallas Tokar och åker när vi kan för att se laget vi älskar, berättar Lennart.


Ni betalar för resan, åker hela dagen, hur känns det då att höra att det finns många som bor nära hallen och kallar sig SSK:are men ändå inte går och ser matcherna?


– Det är för bedrövligt, verkligen. Det har funnits år då jag (som bor i Skärplinge) har åkt på hälften av hemmamatcherna men nu har jag tyvärr inte tid, för nu spelar grabben hockey själv och då kan jag ju inte det. Men det är tråkigt att det inte kan komma fler och kolla. Många har creddat oss för att vi åker när de själva inte går och tittar fast de bor så nära som ett par hundra meter eller någon kilometer från hallen.


Varför tror du att det är som det är då?


– Som det är nu så går matcherna på tv, då väljer många att sitta i soffan. Sedan har SSK de senaste 20 åren varit tio år i botten av elitserien och tio år i toppen av allsvenskan. Man får ingen kontinuitet. Om man går på fyra matcher och laget förlorar tre så kanske man tröttar. Plus att en del inte har råd, säger Lennart Eriksson.


Men, nu var det inte de som inte går som var huvudsaken här. Utan de som lägger både tid och pengar för att se sitt älskade SSK men också för att umgås med andra med samma kärlek.


Det roligaste är nämligen:


– Bussresan, ha, ha. Och så blir det kul att se SSK live förstås. Men man träffar polare på bussen, man tjoar och stimmar lite i bussen. Den lagkänsla som vi har i busen är samma som den lagkänsla som SSK har i omklädningsrummet. Vi taggar och peppar varandra, säger Lennart Eriksson med ett skratt.


Det hörs att resorna verkligen ligger honom varmt om hjärtat oavsett om de slutar med vinst eller förlust.


– Vinner vi så blir det en extra kul resa hem. Förlorar man så… det beror på, förlorar man med flaggan i topp så är det okej. Men kör man igenom helt, som när Axa var nytt och det blev 1-11 mot Frölunda, då var det inte så rolig hemresa nej…


Umgås ni i gänget mellan resorna också?


– Absolut. De flesta har polare på bussen som de umgås med privat. Och om man inte hinner åka ner (till Södertälje) så träffas man hemma och ser matcherna ihop. Vi brukar åka till en familj i Älvkarleby och umgås tillsammans, grilla och se matchen ihop. Sedan har vi möten i SSK-support norr där folk vill vara med och snacka och umgås lite bara.


Vad tror Lennart då om matchen mot Brynäs?


– Det kommer att bli jämt, som i alla andra matcher. Vi har ju tappat några poäng nu men jag hoppas att vi tar dem, säger han.

Det finns 50 platser i bussen och alltså ett 15 tal platser kvar för den som vill hänga med.

Priser och info och allt ni behöver veta för att åka med samt hur ni får tag på Lennart hittar ni på SSK-support norrs hemsida som finns på den här länken.


Ni som bor nära och tar er dit själva och vill köpa biljetter kan göra det på den här länken. (Biljettlänken är ett samarbete med Ticnet & Tradedoubler)


(Den här texten har publicierats tidigare i helgen men kom tyvärr bort i Hockey24s omläggning av sajten så ni får den i repris :)

Inga kommentarer: