onsdag 13 januari 2010

AIK-Bofors 2-1 (0-0, 2-0, 0-1 )

Plats: Hovet

Publik: 2 817

Matchen: MMM

Kvällens...


(Foto Marie Hallman)


... Beck: Fanns inte på isen men väl på läktaren. Har varit magsjuk och missade därför matchen.


...köttmur: Bofors ställde verkligen upp framför eget mål, offrade sig och stod mestadels i vägen på alla möjliga och omöjliga sätt.


... pipa: Domare Mikael Nord använde visselpipan flitigt. Det var inte särskilt långa sekvenser av spel i fem mot fem.


... retur: Dick Tärnström kom fri, sköt ett hårt skott som Boforsmålvakten Andro Michel styrde rätt ut till Daniel Bång som fick öppet mål och tackade med 1-0 rätt upp i krysset.

(Foto Marie Hallman)


... vurpa: Domare Nord lade krokben på sig själv och landade på rumpan. Till publikens förtjusning.


...märkligt mål ett: David Engblom sköt ett inte allt för hårt skott som Boforsmålvakten la handen på, men stoppade pucken för sent, den var redan över mållinjen. Det såg Engblom som rutinerat höjde handen i en segergest samtidigt som domaren reagerade och pekade på målet för just mål (2-0).


... märkligt mål två: Bofors replikerade med ett liknande mål, där Boforsforwarden Linus Persson tryckte till pucken vid stolpen och hittade någon lagom stor lucka mellan AIK-målvaktens knä och stolpen och bara 40 sekunder in i tredje stod det plötsligt 2-1.


(Foto Marie Hallman)


... solonummer: Johan Ryno tog en härlig slalomtur genom Boforsförsvaret drygt sju och en halv minut in i slutperioden. Bjöd även fansen på lite andra fina finter tidigare i matchen.


... gubben i lådan: Jonas Westerling gillar att snurra och trampa. Dyker upp där man minst av allt anar det, bjuder på fint spel och en och annan skön fint. Och en mäktig inställning där energin aldrig verkar ta slut. Mycket bra.


(Foto Marie Hallman)

3 kommentarer:

Anonym sa...

PP var så bra nere i Växjö, och så idag... Helt uruselt!

Nej, bättring till på fredag tack!

2800 personer, en väntad siffra men ändå dålig.

Kul med fullsatt och Leksandskross nu dock.

Larry sa...

Hur kan du hylla Ryno? Han ser ju så loj och långsam ut. Hans dragningar går ju i slow-motion. Inte konstigt att han bara lirar i hockeyallsvenskan när han är så långsam och trög. Han har ju bevisligen talangen men verkar ha svårt för att trycka upp speeden på rören. Dessutom har han ju problem i defensiven, där han ofta inte räcker till.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja, sånt här pp kommer man inte till elitserien med. Det ska bara bli mål när man har tre så många och långa 5-3.

Larry: jag tycker han har varit seg mesta delen av säsongen men senaste matcherna tycker jag faktiskt att det sett klart roligare ut. Men det är väl som alltid, smaken är som baken, delad :)