fredag 15 januari 2010

Bjurling: "Brynäs har seriens bästa försvarsspel"


(Björne Bjurling stod i mål vid två av Brynäs fyra mål. Foto Marie Hallman/arkivbild)


SSK har varit mästare på att ta igen underlägen och vända matcher.

Men mot Brynäs tog det stopp.

– De har seriens bästa försvarsspel, säger Björn Bjurling.


SSK släppte in fyra mål men Bjurling stod bara i kassen vid två av dem. De två sista kom i tom bur, eller snarare trean kom i tom bur.

efter att Petri Pakaslahti slashat Andreas Dackell med halvminuten kvar att spela. Och då regeln säger att det blir mål om en fri spelare hindras med två minuter kvar av matchen så var det helt rätt att döma mål för Gävlelaget.


– Fast jag tycker inte att våran kille hindrar honom. Jag uppfattar det inte som att det hände något speciellt där. Men däremot tycker tydligen domaren det. Jag hann inte se riktigt, jag var så jävla förbannad.


Vad tycker du annars om matchen (förlust 2-4)?

– Jag tycker att vi spelar jävligt stabilt. Vi jobbar hårt, spelar tajt men skapar tyvärr ingenting. Vi hade, tyvärr, nästan inte en målchans på hela matchen de enda kom väl i tredje då vi hade ett par halvchanser.


Hm, men du det låter lite motsägelsefullt. Att ni förlorar men ändå spelar bra?!

– Jo men vi var stabila, vi ligger rätt i banan. Men det är svårt att förklara. Det är klart att vi skulle vilja försöka skapa mer och göra fler mål. Men Brynäs spelar tajt. Det ligger fem man bara täpper till. Det är svårt att komma in där.


Ni har haft en förmåga att komma tillbaka och vända matcher. Nu blev det inte så. Skillnaden mellan nu och då?

– Jag vet inte men vi höll ju på att göra det. Fick in 2-1 och 3-2 men det är sista perioden som förstör. Vi har svårt att komma in på kassen. Sedan var pp inte hundra procent heller. Det var det som var skillnaden kanske. Men vi kör på bara. Det som var lite problem innan jul var att vi inte hade klara linjer för hur vi skulle spela. Nu har vi det och alla gör det de ska. Vi bara gnuggar på, när vi ligger under trycker vi på ännu mer, det ser ganska bra ut.



Förutom slutsiffrorna då?!

– Jo men man kan inte vinna alla matcher, vi har ju motståndare också. Och det är svårt när man bara gör två mål på bortaplan. Sedan har Brynäs seriens kanske bästa försvarsspel. Det är svårt att komma in där. De har mycket folk framför mål, folk som hugger och slår, säger Bjurling.


Nu stod ju du bredvid isen vid de två sista målen, vad tänker man som målvakt då?

– Man tänker inte så mycket, man kan ju inte göra något utan blir mest irriterad för att man förlorar. Det var väl i stor sett kört när de hade gjort 3-1.


Förlusten innebär, i kombination med att Timrå, Frölunda och Brynäs vann, att SSK tappade lite av den mark man tagit in på lagen ovanför.


– Men vi kan inte fokusera på det säger Bjurling och fortsätter:

– Vad har vi kvar? 16-17 matcher va? Vinner vi fler än Timrå och de andra två gör så kommer vi över första strecket. Visst sedan ser det tufft ut att nå slutspel men vi ska göra allt vi kan. Vi kan inte påverka de andra lagen, hur det går för dem utan bara se till att vinna våra matcher, avslutar SSK-målvakten.

3 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Det var ett tag sedan jag skrev, det betyder inte att jag inte läser allt du skriver om SSK!

Även om BB tycker att vi spelade bra, kändes inte som att vi var nära igår. Om spelet är bra, beror det då på motståndarna att så få och framförallt avgörande passningar (förutom PY till LK vid första målet) inte går hem, och går de hem så blir det strul vid mottagning!

Nä, det var nog "sista spiken i slutspelsdrömmen" som slog in i går. Nu är det att ha bäst form av de fyra som är kvar i botten för att slippa KS.

Marie Hallman sa...

Sven: Ja jag har undrat var du var ;) Skönt att du är kvar. Jag tror tyvärr också att det är ingenmansland som är det som SSK får satsa på, och sedan se sluspel som en bonus.

Thom sa...

SSK. Samma visa säsong efter säsong. Ett lindansarlag som inför var säsong har målsättningen "Slutspel" för att i november lika på 12e plats och snacka om "det är många matcher kvar", "målsättningen är fortfarande slutspel", "det blir inga förstärkningar", "vi tror på det här", "det är de här laget som ska klara det" etc etc. Det som ger lite hopp inför nästa säsong är att man inte sparkade tränarna i panik denna säsong. Så less, så less!