torsdag 14 januari 2010

Djurgården-Luleå 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)


Plats: Hovet.

Publik: 5 774

Matchen: MMMM


Kvällens...


... drag: Bra fart på rören från båda lagen även om Luleå såg ut att ha tagit något extra speedpiller inför matchen och öste på mest i första.


... gruff: Domare Wolmer Edqvist hann inte mer än släppa pucken så var det gruff nere vid Gustaf Wesslau. Hann bli några gruff både här och där över isen under första sedan. Det märks att det var två taggade lag och mycket heta känslor.


... båge: Luleås första mål gick i en lååååång båge, från Luleås offensiva blå och ner mot Gustaf Wesslau som fick se pucken fladdra förbi sig över axeln in i mål. Till de flestas förvåning.

... blåsning: Blev en mycket märklig sekvens i slutet av andra där Wolmer Edqvist dömde bort ett mål som Djurgården gjorde under avvaktande utvisning på Luleås Robin Jonsson. Just Jonsson trippade Djurgårdsforwarden Nicklas Danielsson, men spelet fortsatte, Djurgården satte pucken i mål men det dömdes alltså bort. Förmodligen ansåg domaren att han hunnit blåsa innan men det kändes som ett mycket märkligt beslut. Edqvist hade för övrigt en tung kväll. Missade allt möjligt åt båda håll. Inte bra alls.

... styrkedemonstration: Marcus Nilson slet verkligen in 1-1 efter att Djurgården bränt läge på läge. Nilson hade Martin Chabadas klubba hängande i armvecket men fick ändå in en puck som gick via en sittande Mattias Modigs benskydd och in i mål till 1-1. Nilson har nu gjort poäng åtta matcher på rad.

... stolpskott: Närmare mål än Jacob Josefsons stolpskott efter 12.08 i andra kommer man inte.

... kvällens blåsning två: Marcus Nilson utvisades för charging när han gjorde en gammal hederlig open icetackling på en Luleåspelare. Och blev så arg att han kastade såväl handskar som klubb i utvisningsbåset. Helt förståeligt.

... skadelista: Djurgården hade redan Marcus Krüger på skadelistan, nu klev Marcus Ragnarsson av redan tidigt i första (se artikel). Inte bra.

... debutant: Luleåikonen Lars Hurtigs son Marcus, 19 år, debuterade för Luleå. Och gjorde det bra, en frisk fläkt.

... oj gick den in: Luleås segerskytt Martin Chabada spädde på siffrorna när han slängde iväg en puck som osannolikt nog gick in i Djurgårdens tomma målbur i slutminuterna. Det var även Chabada som gjorde 2-1målet och därmed bröt Luleås mardrömssvit mot Djurgården då Luleå inte hade vunnit sedan februari 2005 i Stockholm.

2 kommentarer:

Hasse sa...

Kraftigt överskattade Wesslau gjorde bort sig igen. Hur många chanser till ska han få? Är Hardy blind eller vad handlar det om? ALLA som har sett DIF:s matcher den här säsongen har ju sett att Lill-Riddarn är flera klasser bättre. Nej bort med Wesslau, nu och köp brillor Hardy!

Marie Hallman sa...

Hasse: Håller inte med om att Wesslan är överskattad, däremot håller jag med om att han nog borde ha tagit pucken. Kan ha blivit en konstig studs dock, jag har försökt se det där målet om och om igen men blir inte klok på om den studsar i isen eller flyger i en båge rätt in. Olyckligt var det hur som men även Stefan har ju gjort någon tabbe, sånt som händer.