söndag 24 januari 2010

Gozzi om Laraque och förbundet om galen artikel i VK - uppdaterad

Har passat på att kolla läget här på Hovet med AIK:s sportchef Anders Gozzi under pausen.

Laraque:
Det är - som jag har skrivit tidigare här på bloggen både i inlägg och i kommentarer - inte så att han själv kan ta grillorna och åka dit han känner för.
Gozzi bekräftade nu det jag har skrivit tidigare, nämligen att Montreal har sista ordet när det gäller vilken klubb han kan spela i.

Laraque har, enligt Gozzi, kontrakt den här säsongen OCH nästa med Montreal. Han ingår, som det står på Montreals hemsida och som jag har skrivit här tidigare, fortfarande i Montreals roster och i deras lönetak.
Han är utköpt från spel i klubben men var han tar vägen är Montreal på grund av det ni nyss läste i högsta grad delaktiga i.

- Vi pratat med Montreal nu, jag hoppas det ska lösa sig, säger Gozzi till bloggen.

******************

När det gäller den märkliga artikel i VästerbottensKuriren, där en minst sagt förvirrad Åke Markström, styrelseledamot i Svenska Ishockeyförbundet och ordförande i Västerbottens Ishockeyförbund, hävdade att AIK skulle uteslutas från spel med omedelbar verkan om man ANSÖKER om spel i KHL så är den artikeln och Markströms uttalanden helt galna.

Jag har nu pratat med Jörgen Lindgren som är generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet.
Han konstaterar kort och gott att de påståenden som förs fram i artikeln är "helt felaktiga" och att det "självklart inte är någon som utesluts ur någon serie för att man lämnar in en ansökan."

Att ta reda på vad som är okej eller inte är ju hela poängen med att lämna in en ansökan...

Skulle AIK däremot få nej på sin ansökan OCH dessutom dra till KHL ändå, som "vildar" nästa säsong, DÅ blir man uteslutna. Men det har ju inte AIK för avsikt att göra, enligt vad man sagt tidigare.

Gozzi trodde ju att det skulle skickas ut någon dementi på artikeln men Lindgren säger att så blir det nog inte. Däremot underströk han som sagt att det INTE är någon som kommer uteslutas på grund av vare sig hur AIK:s fans röstar eller på grund av en inskickad ansökan.

Om AIK:s fans röstar ja och om AIK sedan lämnar in en ansökan kommer Svenska Ishockeyförbundet att snarast möjligt ta ett beslut om vad de kan säga ja eller nej.
Ska bli intressant detta.

7 kommentarer:

Larry sa...

Strålande nyheter. Kan bara tolka det fetade i din text som att Laraque är nära. Härligt!

Thom.T sa...

Mellqvist har tydligen nämnt att KHL på något vis ska ha med värvningen av Laraque och göra.
Du vet möjligen inte vad detta kan handla om Marie?

Marie Hallman sa...

Larry: Jag fetade det mest för att det skulle synas att det var en kommentar. Annars vete tusan, det är ju fortfarande så som jag återigen skriver att Montreal måste säga ja. På deras hemsida står att de tänker ta tag i saken efter säsongen... men det går kanske att snacka till sig honom nu. Å tredje sidan vill de kanke ha en lösning som sträcker sig över nästa säsong. JAg vet inte. Känns bara dumt att spekulera nu, det blir som det blir.

Thom: Nä, jag vet inte. Ringde Mellqvist om en annan grej men han hade inte mobilen på. Sorry.

Patriock sa...

Marie - jag tror att det Montreal ska ta tag i efter säsongen är inte var Laraque ska spela utan hans kontrakt och löner, tror inte dom vill betala hans lön i två år (den tid han har kvar av kontraktet).Dom sa ju att han fick spela i AHL eller Europa men inte i NHL under den tid som dom betalar hans lön. Så det kan i bästafall gå snabbt med hans ev flytt till AIK.

Hans sa...

Marie,

Kan inte du skriva lite mer om KHL-omröstningen nu i veckan? Det florerar massor av frågor på GH som vi får otydliga eller inga svar om. T.ex. hur mycket pengar pratar vi om? Räcker dessa för att bli konkurrenskraftiga där? Får vi spela vidare i någon form i seriespel (utvecklingslag) här hemma eller är det bara för juniorerna? Kommer vi någonsin att få möta andra svenska lag igen? Kommer Dynamo Moskva m.fl. att skapa ett större hockeysug här än Leksand, eller borde vi räkna med publik som mot Oskarshamn? Vad säger NT-klubbarna egentligen? Har dom för avsikt att bryta sig loss eller är det bara bs? Det vore minst sagt trist att aldrig få chansen att puckla på DIF i ett kokande derby igen. Osv. Har inte du lite kul och matnyttig information att dela med dig av? Och vad säger du? Tror du på det hela?

Mvh

Marie Hallman sa...

Patriock: Har precis svarat Mille i samma ämnet i inlägget högre upp om Ahlström. Det enda man kan säga säkert är ju att det finns ett antal frågor som måste redas ut innan Montreal säger ja eller nej. Sedanär det bara hoppas de säger ja...

Marie Hallman sa...

Hej Hans: Jag vet att det finns massor av frågor men jag har för dålig insyn i den ekonomi som KHL har för att kunna ge några vettiga svar om den. Och har tyvärr inte all tid som skulle krävas för att sätta mig in i den ekonomin heller innan onsdag. Jag hinner helt enkelt inte.

Jag frågade tex Mellqvist i dag hur mycket pengar de kan få från KHL för tvrättigheter coh reklam. Han trodde på minst sex till åtta miljoner euro.
Sedan finns det avtal som AIK jobbar på som skulle kunna ge mer. Han sa att han skulle dra allt, som han av hänsyn till inblandade företag, inte kan lägga ut på nätet på mötet före omröstningen. Enda sättet att få reda på de siffror som AIK kalkylerar med vid en flytt till KHL är att då dit och lyssna. Men då krävs att man är medlem i AIK så vill du gå dit och lyssna, se till att fixa medlemsskap bums.

Hur det blir med spel här hemma är ytterst oklart. Varken AIK eller förbundet har än så länge kunnat ge klara svar på det. De svar som kommit har lutat åt att man INTE kan ta ett farmarlag i elitserien till exempel. Utan flyttar man så flyttar man. Hur det blir med juniorerna är inte heller helt solklart, när man frågar de inblandade så jag kan inte ge några bra svar på det.

Om ni får möta andrta svenska lag beror ju på vad som händer i framtiden. Just nu kan ingen svara på det.

Och om lag som Traktor Tjeblinsk (kan vara fel stavat här nu) lockar lika mycket folk som Leksand, det kan bara ni AIK fans svara på. Jag vet inte. Konstaterar bara att det kom 1 800 pers för att se Oskarshamn. Om de är mer eller mindre intressanta för AIK:are än Traktor vete fan. Jag vet inte, vad säger i AIKare?

NT-klubbarna kommer (om de håller sig kvar sportsligt) att spela i elitserien minst två säsonger till. Det är redan klart. Det pågår en utredning, vad den kommer fram till är svårt att svara på redan nu.

Jag har för dålig kunskap om ekonomin för att säga vilket som är bästa/sämsta alternativet. Självklart spelar det också roll om man är i allsvenskan eller i elitserien när den jämförelsen ska göras.
och framför allt vad fansen vill ocn jag tycker det verkar vara så delade meningar där så jag vågar inte säga att fansen vill varken det ena elelr det andra.

Jag har dock frågat Mellqvist hur röstningen kommer gå till. ska lägga ut det på bloggen nu.

Ledsen att jag itne kan ge dig bättre besked men så är det/ M