onsdag 27 januari 2010

Heino "Finns pengarna på kontot i morgon så stannar jag"

Jag fick ett tips i går här i kommentarerna (tack Larry) om att AIK:s målvakt var på väg till Frölunda då AIK inte har betalat hans pensionsavsättningar för förra och den här säsongen, totalt en miljon kronor. Och så var det.

Jag ringde upp Christopher Heino Lindberg själv idag, onsdag.
Han säger så här:

- Det stämmer att Frölunda och flera andra klubbar har visat intresse, men som det ser ut nu så blir jag kvar i AIK. (AIK:s sportchef Anders) Gozzi har sagt att jag kommer få in pengar, att hälften av det AIK är skyldiga (dvs en halv miljon kronor) ska finnas på kontot i morgon och finns dem där så stannar jag, säger Heino Lindberg och fortsätter:

- Jag har velat vara kvar i AIK hela tiden. Men jag har också skulder och utgifter och behöver få de pengar som AIK är skyldiga mig för förra och den här säsongen. Sedan har inte jag pratat personligen med Frölunda, utan det är min agent som har fått förfrågningar från andra klubbar, bland annat en i KHL och som sedan har berättat för mig att det finns intresse.

Att just Frölunda hörde av sig i går, tisdag, beror på att man jagar målvakt innan den svenska transferdeadlinen som är den 31 januari. Det intresset fick Heino Lindberg reda på precis före matchen mot Björklöven i går eftermiddag:

- Men det har som sagt varit min agent som skött det där. Jag har ju fullt upp med min hockey och att spela så bra som möjligt. Men det jag har sagt är att det är smickrande att de är intresserade. Sedan har jag hela tiden velat vara kvar i AIK, säger AIK-målvakten och fortsätter:

- Jag gillar klubben, blir bra behandlad, gillar fansen och trivs verkligen här i AIK. Det enda som inte har fungerat är just betalningen. Och någonstans måste man sätta stopp. Jag vill inte vara någon snål pengakåtjägare men de har varit skyldiga mig mig pengar i två säsonger nu och någon gång måste man få dem.

Om det nu finns pengar på kontot i morgon då?
- Då stannar jag. Men vi får väl se då.

Och om det inte finns pengar?
- Då lämnar jag. Då blir det Frölunda eller någon annan klubb. Det är ju fler som är intresserade. Och jag behöver ju pengarna, de har ju inte betalat en krona (av pensionsavsättningarna) de två senaste säsongerna. Jag har varit snäll och väntat och låtit det vara eftersom jag gillar AIK så mycket. Hade det varit en utländsk klubb som gjort så här så hade jag aldrig gått med på det. Men nu gillar jag verkligen AIK och trivs här så då har jag gjort det. Men som det ser ut nu så stannar jag i AIK, säger Christopher Heino Lindberg.

Bloggen har varit i kontakt med AIK:s ordförande Peter Mellqvist.

Han lovar nu att hälften av det AIK är skyldiga sin målvakt, det vill säga en halv miljon kronor, kommer att finnas på Heino Lindbergs konto i morgon.

Resten kommer enligt Mellqvist att regleras i enlighet med den avbetalningsplan som finns.

- Det innebär att han kommer ha resternade del ( en halv miljon till) när säsongen är slut, det vill säga sista april, säger Mellqvist till bloggen.

Så du kan slå fast att Heino blir kvar då?
- Ja, det är det ingen diskussion om, det har vi tagit i hand på. Han har pengar på kontot i morgon. Så Heino stannar ja, avslutar Mellqvist.

9 kommentarer:

Jensa sa...

Men det man kan fråga sig är varför de har väntat så länge innan de har betalt in pengarna. Det var ju först när Heino-Lindberg stött på som han får pengarna. Så ska det väl inte riktigt vara? Och är Heino verkligen ensam? Jag har hört att det är samma sak med exempelvis Dick Tärnström, Jonas Liwing och ett par till spelare.

Sen kan man ju fundera på när Heino-Lindberg säger att han behöver pengarna... han har en månadslön på 220 000 kr. En lön som en skaplig elitseriespelare bara kan drömma om för att inte tala en vanlig dödlig bloggande hockeyjournalist eller en undersköterska inom vården... Har man en sån hög lön, då ska man inte svänga sig med uttryck som att han "behöver pengarna". Var gör han av sin lön varje månad???

Anonym sa...

Otroligt skönt att han stannar (och att AIK nu kan göra rätt för sig)! H-L är enormt viktig framöver, oavsett om vi pratar om Kvalserien eller KHL. Tror H-L kommer att vara med hela vägen vart vägen än bär...

Anonym sa...

Eftersom Heino i år fått sin lön sänkt till 80 000 kr/mån kan man ju undra hur välinformerad du är om Tärna, Liwing osv, Jensa.

Men det var ett trist misstag av AIK att acceptera att ta över Heinos ES-pensionsavtal från FBK...

Marie Hallman sa...

Jensa oc anonym 1 och 2: Jag frågade Mellqvist varför de väntar med att betala tills det är kniven mot strupen. Fick ett svar om att det var planerat enligt avbetalningsplanen att betala 31 januari men det tror inte jag på.
Hade inte Heino varit på väg hade han nog fått vänta några månader till. AIK har om jag förstått rätt sagt flera gånger att de ska betala och sedan skjutit upp det gång på gång. Bara hoppas stålarna är inne i morgon.

Vad Heino tjänar vet jag inte men jag tror att det numera är närmare 80 000 än 220 000. Och även om också 80 000 är en lön som jag och många andra bara kan drömma om, vi kommer väl aldrig ens vara i närheten av det, så spelar det ju ingen roll egentligen och inte vad han ska ha pengar till heller. Ett avtal är ett avtal. Att det dröjer någon enstaka gång kanske man kan acceptera men inte månad ut och månad in i två år. Det är inte bra.

Spelarna pratar ju med spelare i andra klubbar, ger inte AIK något bra rykte detta även om spelarna är nöjda och trivs med allt annat.

Trött på insinuationer sa...

Varför frågar du inte Heino rent ut? Det är ju väldigt tråkiga insinuationer du kommer med. Det är ju Hedenström som Heino syftat på i intervjuer idag när han pratar om "enskilda inidvider" som inte betalat som avtalat. När Mellqvist tog över drog han ju genast igång emissionen som skulle vara klar strax efter januari. Självklart stämmer det då att betalningsdatumet sattes till den 31 januari, samma månad som emissionspengarna kommit in.

Anonym sa...

Sen är det väl inte heller lönen detta handlat om, utan pensionspengarna? Jag håller med om att avtalade pengar ska betalas ut, men ärligt talat, vem av oss "dödliga" får ut en mille i pensionspengar vid 25 års ålder? När man redan tjänar 80 000?

Marie Hallman sa...

Trött på insinuationer: Heino vill inte säga vad han tjänar. Så enkelt är det med det. Inte när jag har frågat i alla fall. men jag förstår inte vad du menar med insinuationer. AIK har lovat att betala men har skjutit upp det gång på gång. Det har skett oavsett vem som varit ordförande. Det är ju fakta. Att man sedan sätter 31 januari som nytt datum gör ju inte saken bättre. Tyvärr. Sedan har AIK inte haft pengar och man kan fråga sig vad som ska prioriteras men jag föstår om Heino tröttnar också, det skulle nog vem som helst göra när pengarna inte kommer in.

Anonym: Jo det är pensionspengar men det står i texten också. står inte lön utan pensionspengar. Jag håller med om att han får en jättehög pension, jag skulle slå volter av lycka om jag fick detsamma. Kollade just in mitt pensionsbesked där det stod att jag skulle få en tusenlapp i månaden utöver den statliga pensionen när jag blir gammal. Så visst, det är mycket pengar som han har i pensionsavtal. Men har man nu ingått ett avtal så har man. Sedan om Heino sparar pengarna tills han blir pensionär eller använder dem nu är ju upp till honom. Tycker jag.

Difaren sa...

spela väl ingen roll om det handlar om lön eller pension?? hur höga summor de än handlar om är ju deras ensak men har man skrivit kontrakt och båda parter accepterat det så ska ju pengarna betalas oavsett summa? eftersom båda parter gått med på summan från början. spela roll vilket lag eller spelare eller nivå det handlar om =)

Marie Hallman sa...

Difaren. Precis :)