torsdag 28 januari 2010

Hockeytorsdag! Marie hissar och dissar.

Hockeytorsdag! Och en sammanfattningen av elitserieveckan som gått. Med lite smått och gott från elitserien kryddat med lite AIK.


HOCKEYDOKTORERNA

Patientens tillstånd (DIF): Blandar och ger men den heta HV-fajten gav sköna vibbar inför ett slutspel som snart är säkrat.

Doktor DIF ordinerar: Två bottenlag och Färjestad väntar. SSK och Rögle slåss för livet. Blåställ på DIF, varning är utfärdad.


Patientens tillstånd (SSK): Tre raka segrar men nu väntar trean Djurgården, ettan HV71 och tvåan Linköping.

Doktor Kringla ordinerar: Total respektlöshet, aggressivitet, hjärta och kyla i en svårbemästrad men nödvändig kombination.


CITATET 1:

”Klart jag ska dit”

(Peter Forsberg har gjort ännu en comeback och är fortfarande sugen på OS)


CITATET 2:

” Han gör en dubbel mollbergare. Det har vi sett honom göra förr”

(Djurgårdstränaren Hardy Nilsson var inte nöjd med Brynäsmålvakten Jacob Markströms agerande i slutet av matchen i lördags.)


CITATET 3:

” Det hade spridig sig någon form av panik i gruppen när de insåg att matchen faktiskt hade börjat”

(Timråtränaren Challe Berglund avdelningen, är det inte spela matcher som alla vill göra?)


VECKANS LAG…

Jacob Markström, mv, Brynäs (3)

Nichlas Falk, b, Djurgården (1)

Pierre Hedin, b, SSK (1)

Eero Somervuori, f, Brynäs (1)

Joel Lundqvist, c, Frölunda (1)

Martin Thörnberg, f, HV71 (1)


VECKANS…


… kontrakt: Johan Davidsson hade feta anbud från såväl KHL som Schweiz. Då smällde HV71 sitt kontrakt i bordet och så var saken biff. Fem år till i Jönköping och enligt uppgift 24 miljoner som tack för det. Eller som HV:s klubbdirektör Tommy Fritz uttryckte det: ” Han ska ha ett bra kontrakt”


… passion: Peter Forsberg manglade Frölundas Per-Johan Axelsson och diskuterade sedan en gång för mycket med domarna och fick sedan matchstraff med tio sekunder kvar att spela mot Frölunda. Ville sedan slåss med Martin Lauman Ylvén mot Linköping, efter matchen. Säga vad man vill om Foppa men glöden han har kan ingen ta ifrån honom.


…vattenflaska: Det sägs att det flög en från HV:s utvisningsbås in i Djurgårdens, eller om det var en från läktaren ner på HVspelarna eller om det möjligen var fram och tillbaka mellan båsen? De som vet hur det verkligen var låter vattnet tysta munnen. Lika bra det kanske.


… förlåt: Modos buse Dan Hinote tryckte in fingret i ögat på Frölundajätten Kristian Kudroc. Förklarade sedan tilltaget med att ” Det var verkligen inte meningen om min handske hamnade där”. Yeah right.


…. Rookie: Magnus Pääjärvi- Svensson känns inte som en rookie längre men presenterades nu i veckan som kandidat nummer tre i racet om årets rookie. Timråforwarden slåss med Djurgårdens Marcus Krüger och Brynäs Jacob Markström samt en ännu inte avslöjad spelare. Snacka om svårt val!


..armbåge: Kris Beech sänkte Rögles Tommy Enström med en välplacerad armbåge. Fult värre, det erkände även HV-forwarden efteråt. Domarna verkade tycka annorlunda, det blev inte ens utvisning.


…självmål: Brynäskeepern Jacob Markström skulle bara lägga plockhandsken på pucken i mötet med Skellefteå, men råkade slå in pucken i mål, mellan benen på sig själv i stället. En på tusen att det händer. Imponerande på sitt sätt.


… kurr: HV-spelarna Per Ledin och Oscar Sundh värmde upp med ett gammalt hederligt ”litet kurr” inför matchen mot Djurgården. Brottning är bra men kanske bör sparas till tränings istället för matchdagar?

GNAGARHÖRNAN: Märklig genomklappning mot Almtuna. Igen. Annars tyngre, bättre och mer fysiskt spel nu än i höstas.Gnaget är nu bara fyra poäng från förstaplatsen. Att ta den vore en fin markering inför kvalserien.

GODBITEN: Daniel Brodins framspelning, längs med förlängda mållinjen som avslutades med att Tim Eriksson styrde upp pucken och nickade (!!) in den till 2-2 mot HV71 var en läckerbit utöver det vanliga.

GLÖDHET: SSK-backen Pierre Hedin har fått en del skit i höst men har växt rejält de senaste matcherna och den vilja han visar när han vänder matchen mot Luleå med 7,6 sekunder kvar till full tid är grym. Liksom inställningen att ju fler som slåss runt strecken, desto nervigare det blir, desto roligare och bättre är det för SSK. Huvudet på spiken där, Pierre.

UNDER ISEN: Rögle. Tio förluster på de elva senaste. 12 poäng upp till fast mark och 15 pinnar till sista slutspelsplatsen. Inget talar för att Rögle ska ta sig ut ur kvicksanden som de hamnat i. Dags att börjar förbereda sig för kvalserien.

4 kommentarer:

Larry sa...

Gnaget är bara en poäng från förstaplatsen skriver du... i vilken tabell då? De är fyra poäng efter dalabönderna i den hockeyallsvenska tabellen.

Marie Hallman sa...

Larry: Sorry, vet inte vad jag tänkte. Ska ändra, bra att du sa till, tack!

27Eriksson sa...

Teemu Laine började sin session i utvisningsbåset med att kasta den vattenflask som står där på speakern !!!! och responsen blev att killen som sköter statistiken helt enkelt kastade tillbaka flaskan på Laine.

Ingenting kastades ifrån Falk som satt utvisad för Djurgården, men däremot fick Falk något kastat till sig ifrån läktaren (den besökaren fick med vakternas hjälp tidig hemgång ifrån arenan).

Marie Hallman sa...

27 Eriksson: Tack för info :D Falk sa också något liknande efter matchen, att han frågade hvspelarna vad som hände och fik till svar att det kastades flaskor... ha ha jag tycker det är lite kul även om det är väldigt barnsligt. Bra att han som slängde in saker i båset fick hjälp ut. Att aktörerna på isen agerar mot varandra är en sak, det tillhör spelet, men det ska aldrig komma något från läktaren mot spelarna. Oavsett vad det är. Eller mot vem det kastas.