söndag 24 januari 2010

.... lite bonussnack med Ridderwall...


Allt som jag och Ridderwall pratade om fick inte plats i artikeln… eller en hel del fick inte plats till och med. Så det blev lite bonussnack över.

Så här säger Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall om…


… att Brynäs gjorde två mål på endast tre skott i första perioden:

– En tung start måste jag säga. Jag fick inte komma in i matchen alls, fick inte känna på pucken. Vi pressar på och när de väl kommer är det någon halvkontring här och där. Så det blev en tuff match, synd att jag inte kunde nypa någon puck till.


…vad han tänkte inför andra:

– Äh det är inte så mycket att tänka på, det är bra att komma igen och gå ut och försöka ge laget en chans att vända och vinna. Tredje är jag nöjd med. Då kommer jag igen bra och gör några bra räddningar, men det är trist att det blev en så svår match. Det är en av de svårast jag haft den här säsongen faktiskt. De skjuter inte så mycket utan håller i pucken och väntar och när de väl får läge så nyper de till.



(Foto Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


… sin egen insats:

– Det gäller att man är på tå, men jag kom inte upp tillräckligt i första. Det gäller att man gör en stor räddning och håller laget kvar i matchen, så jag är besviken över min insats. Det är en tuff torsk.


… Brynäs första mål, som gick in på en retur:

– Det går ut en retur och jag kastar mig ner på knä för att hålla den, men det är svårt förö den går på en grilla framför mig, som styr ut den och det är det svårare att få koll på den när det är någon annan än man själv som styr ut returen.


… om Brynäs andra mål, ett skott från långsidan:

– Det skottet skulle jag ha tagit. Jag har inte släppt in såna mål på länge faktiskt, såna som är på första skottet så den borde jag ha tagit. Den tar jag i nio fall av tio men det här var väl den där tionde matchen då när man inte gör det…



(Foto Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


Tredje målet där pucken gled in under benskyddet:

– Det är svårt när puckarna kommer emot skydden så där. Man känner att man tappar den men det går så fort och det är ett bra skott också. Men man kan rädda alla puckar, det gjorde jag inte i dag.


Alla?

– Ja, alla, det har aldrig hänt att är puck varit otagbar.


... tankarna när mål nummer tre gled in under benskyddet:

– Man känner ju när den glider förbi, men det är sånt som också händer nr man inte har en bra dag. Det är ju så, ibland tar man allt, ibland är det tufft. Det var en sån dag idag. Men jag tycker ändå jag gör några bra räddningar sedan och jobbar mig in i matchen


… om att stå där längst bak och lägga skulden på sig själv, samtidigt som utespelarna skjuter och skjuter och inte får in pucken i mål.

Man kan alltid ta på sig skulden (för en förlust) och jag har inget att säga om utespelarna, utan var och en får kolla på vad man gjorde själv och min insats i dag är jag absolut inte nöjd med, men det är bara lägga den till handlingarna nu och spika igen på måndag istället


…. Brynäsmålvakten Jacob Markström som fortsätter toppa målvaktsligan:

Han är jätteduktigt. Spelar fantastiskt bra, det är inget snack om att han är snäppet vassare än alla andra, det är bara att ställa sig i kö och erkänna det.

2 kommentarer:

Larry sa...

Helt rätt resonerat av lill-Riddarn. ALLA puckar går att rädda. Det här med att vissa är otagbara och att målvakten är chanslös är skitsnack. Allt handlar om vilken position målvakten har och reaktionsförmåga.

Marie Hallman sa...

Larry: jo, fast en del ser ju minst sagt svåra att ta ut men kanske inte då. Markström tyckte likadant som Lill RIddarn :)