fredag 22 januari 2010

Ridderwall: "Vi kom undan med blotta förskräckelsen"


(LillRiddarn fick en svettig kväll mot Frölunda. Foto Marie Hallman/ARKIVBILD)



3-1-ledning efter första. Och seger med 4-3 vid full tid. Trots bara fyra skott totalt i andra och tredje.

Det blev en lite märklig seger för Djurgården mot Frölunda.

Och en konstig match för Stefan Ridderwall i målet.


– Första perioden var lugnt, sedan i andra och tredje så … var det ganska mycket att göra. Vi kom undan med blotta förskräckelsen. Så det var skönt att vi fick tre poäng, säger Djurgårdsmålvakten.


Tretton skott i första, sedan bara två i andra och två i tredje. Hur lyckas man med det?

– Det vete fan, ha, ha men framför allt i andra var vi så nerpressade hela perioden så det kändes som att vi aldrig lämnade zonen. Då hade vi det tufft.


Låter som en svettig match för dig?

– Ja, det var en jobbig match faktiskt. Att Frölunda hade nio skott i andra var lite i underkant. Jag trodde det var 15-20 skott då från dem. Det måste ha varit fler än nio men, det är väl den mänskliga faktorn som kom in där…


Var ni lika tillbakatryckta i tredje tycker du?

– Nej, då spelar vi ganska bra. Då gör de 4-2 och får energi av det, då blir det naturligt att de får mer tryck på oss. Men vi var bättre i tredje än i andra. Hade bra effektivitet under matchen, krigade hårt och då brukar det lösa sig om man har turen på sin sida.


Frölunda låg som sagt på och bombade ner mot Ridderwall som officiellt fick nio respektive 16 skott på sig i andra och tredje. Det blev en del galna räddningar från Djurgårdsmålvaktens sida, bland annat en fin plock, sittandes när Janne Niskala sköt och Filip Larsen gjorde en sån där styrning som brukar gå in. I normala fall.


Vilken var svettigast för dig?

Jag vet inte men den där plocken på styrningen var väl snyggast, ha, ha. Den var fräsch... sedan var det mycket närspelslägen och flera returer och så som jag var nöjde med. Så jag är nöjd med matchen trots de tre insläppta (målen), säger Ridderwall.


Han och Gustaf Wesslau har båda kontrakt som går ut i vår.

Det gör för övrigt majoriteten av kontrakten för den nuvarande truppen.

Och Ridderwall ska ha ett möte med sin agent i slutet av nästa vecka för att ta ett snack om läget.


Vad vill du själv då?

– Alltså målet har ju alltid varit NHL. Men för det måste man vara redo och allt sånt och få en bra möjlighet, sedan vet man aldrig vad som händer här och vad Djurgården vill och vad jag vill, säger Ridderwall och fortsätter:


– Det är helt öppet nu (med DIF). Det är klart att jag har känslor för Djurgården så de ligger före andra alternativ här hemma men jag har min karriär att tänka på också, så man får tänka med huvudet med. Det är mycket som ska stämma för att det ska bli rätt.


Han har träffat Djurgårdens sportchef, i måndags, men bara för att kolla läget och utan att det pratades om något konkret.

Förutom läget här måste Stefan Ridderwall även få koll på vad som gäller i Nordamerika.

Islanders har fortfarande kvar NHL-rättigheterna för honom.


– Men jag är jättedåligt insatt i det där, varför det är så och vad som gäller.


Kan du tänka dig AHL?

– Jag har alltid sagt att målet är NHL och att behöver jag ta ett år eller två i AHL så kommer jag att ta det. Frågan är om jag ska ta det nu eller senare. Det är en fråga jag får ställa mig nu. Men jag vill hellre ta det senare i vår, det där är inget jag vill tänka på nu medan vi fortfarande spelar.


Stefan Ridderwall kommer stå i mål, är det tänkt, mot Brynäs i morgon lördag.

Men vem som är förstemålvakt nu, kan han inte svara på:


– Äh jag vet inte, de där termerna med vem som är vad är sånt som folk runtikring får fundera på. Jag har stått två matcher nu, den som står får stå, det får man se från match till match, avslutar Ridderwall.

Inga kommentarer: