söndag 24 januari 2010

Victor Ahlström: "Man vill inte halka efter där uppe"


(Victor Ahlström gav tillbaka taktpinnen till AIK. Foto Marie Hallman)


Det var spel mot ett mål i första.

AIK körde över Oskarshamn men bjöd in gästerna tappade sånär greppet om matchen för ett tag i andra.

Men tog sedan tillbaka initiativet och punkterade matchen 7.53 in i tredje då Victor Ahlström jobbade in 3-1 målet för AIK.


– Ja det var skönt. Vi spelade inte alls som vi ska i andra. Varför? Det är svårt att säga men de får så mycket luft när de gör sitt mål (reducering till 1-2) och så tappar vi alldeles för mycket puckar i mittzonen i andra också, säger Victor Ahlström och fortsätter:


– I första kändes det lugnt sedan i tredje så känns det som att vi kom tillbaka bra till spelet som vi hade i första.


Snackade ni om det i andra pausen, inför tredje?

– Ja det är klart, vi ville tillbaka till spelet i första.


Fick ni en utskällning?

– Hm, Frasse (assisterande tränaren Rikard Franzén) höjde väl rösten lite, han ville ... och vi ville också att vi skulle höja oss lite. Det kändes ju som det var på väg att bli som det blev mot Almtuna i fredags, säger Victor Ahlström och syftar på att AIK då ägde matchen helt i första sedan tappade den i andra och till slut förlorade med 2-3..


Ja vad är det som händer där? Och hände i andra här?

– Nä men vi börjar slarva, det är därför det blir svårt när det blir så där slarvigt. Så 3-1 målet var skönt, speciellt som det kom i fem mot tre. Vi har ju haft några fem mot tre utan mål här på slutet.


Det har som sagt varit ett gäng mållösa fem mot tre, har ni tränat extra på det nu?

– Klart vi har, vi har kört lite då och då och stannat kvar efter träningen och har lite varianter som vi kör.


Var det en sån som gick in nu?

– Nej, ha, ha. Det var det inte. Pucken gled ut, då var det bara att klappa till. Den fastnade lite först, sedan gled den ut så då slog jag till bara.


Gott att ta en seger så att Almtuna matchen inte blev början på en förlustsvit antar jag?

– Jo men det är viktigt. Man vill inte halka efter där uppe. Det är viktiga poäng nu det här, det är så jämt så man måste vinna alla matcher, säger Victor Ahlström.


Som har fått hoppa runt, tillsammans med tvillingbrorsan Oscar, i olika kedjeformationer i vinter.

Nu spelar twinsen, sedan några matcher tillbaka med David Engblom som center.


– Det är tränarna som har bestämt det men vi liknar varandra som spelare, har samma spelsätt. Vi (Victor och Oscar) är inte så jättetekniska i mittzonen men desto mer tekniska framför målet, så när han tar hemjobbet och ser till att ta bort folk framför målet i anfallszonen så bra som han gör så skapar han ytor åt oss. Det känns som att vi kompletterar varandra bra, avslutar Victor Ahlström som nu har gjort 12 mål (fast det bara är 11 bokförda officiellt) för AIK.

7 kommentarer:

Larry sa...

Ser du fortfarande Georges Laraque till AIK som ett "långskott"????

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/allsvenskan/article6482575.ab

Marie Hallman sa...

Larry: Du har en tendens att glömma bort en viktig faktor här som jag har försökt påpeka hela tiden. Och det är vad Montreal vill och kan göra enligt den runt 800 sidor feta regelbok som styr kontrakt i NHL. Jag har sagt det förr oc jag säger det igen. Det är inte bara för Laraque att ta grillona på planet och åka hit. Montreal måste säga okej först. Det är Montreal och inte Laraque som har sista ordet.
Tyvärr.
Det är ju jättestort att han vill spela utan lön, även om bladets rubrik om att han spelar "gratis " är grovt felaktig. Resor, mat, boende, bil och uppehälle kostar så klart också en slant, oc räknas i Sverige som beskattningsbar inkomst. En skatt som AIK då ska stå för. Inga mastodontsummor, så AIK kan nog få in sponsorer till det men ändå.
Men som sagt, mitt resonemang om långskott baserar sig på att Montreal har sista ordet.
Om det nu var så enkelt som att han bara kan åka hit så borde han ju redan ha varit här då.... eller hur Larry?! Men det är han inte då MONTREAL har sista ordet och itne han. Men vi får se. Det är bara hoppas då att Gozzi lyckas lösa det som krävs för att Montreal ska säga ja.

Mille sa...

Men jag tycker nog du glömmer bort en viktig detalj här också, Marie. Nämligen AIK:s och Montreals nära samarbete på tränarsidan, något som uppskattas väldigt hos Canadiens. Jag tänker främst på deras tränare Tim Turk som jobbar som individuell tekniktränare även hos AIK. AIK och Canadiens har alltså ett gemensamt intresse av att lösa detta. Jag säger inte att det avgör allt, men är åtminstone en faktor minst lika betydande som det du tar upp om kontraktets standardutformning.

Marie Hallman sa...

Mille: Jag tror absolut att de uppskattar det samarbetet men det är en sak, Laraques mångmiljonkontrakt är en annan sak.
Det finns försäkringsfrågor som ska lösas också, till exempel. Om L kommer hit och spelar och skadar sig och Montreal inte kan få någon annan klubb att ta över kontraktet för den tid, om det sedan är ett eller två år kvar pådet, vem ska betala den mångmiljonkostnaden då?
Det finns massor med frågor som ska tas upp och diskutera. Och lösas.
Det är inte som en överång mellan elitserien och allsvenskan om man säger så...
Men jag hoppas också det löser sig, absolut, vore ett kul tillskott till både AIK oh serien. Vad jag har försökt säga är bara att det finns en hel del saker som måste lösas, det är inet så enkelt som det har framställts på vissa andra håll. Jag tycker det rä bättre att säga som det är än att dra billiga poänger som sedan gör folk besvikna när de inte visar sig stämma.
Bara så.
Jag pratade just med Mellqvist (15.30 mån em) och han sa att "vi försöker prata med dem, men vifår se om det lyckas".
Så är läget.

Anonym sa...

Han kommer gå till DIF!:)


/ Forza DIF

Mille sa...

Men Laraque är ju redan fullsäsongsförsäkrad som del i Canadiens 22-manna-roster. Den försäkringspremien är redan betald och återbetalas inte av försäkringsbolaget. Den kan ej heller tas över av AIK eftersom det är Canadiens som "äger" Laraque och som ska ha ersättningspengarna om han blir skadad.

Marie Hallman sa...

Anonym: Knappst DIF va....

Mille: Det är Gozzi och Mellqvist som har pratat om försäkringsfråga, verkar vara oklart om den försäkring han har gäller om han spelar i AIK. Är en massa sånt tjorv som måste redas ut. Får se om det går och om de hinner före deadline.