söndag 7 februari 2010

AIK-Almtuna 0-2 (0-0, 0-0, 0-2 )

Plats: Hovet

Publik: 1 936

Matchen: MM

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Kvällens...


... reserv: Förstekeepern Christopher Heino Lindberg var sjuk. Jonatan Bjurö fick förtroendet istället och höll nollan i två perioder. I tredje sprack drömmen om säsongens andra nolla för Bjurö som till sist släppte in två mål och blev utbytt, i ett taktiskt byte, med två minuter kvar att spela.


.... tandskydd: Det kom något svart farandes längs isen. När det blev avblåsning åkte Dick Tärnström fram. Plockade inte upp det utan passade ner det till Richard Gynge som tog upp, torkade av och stoppade in det som visade sig vara tandskyddet igen.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


... klapp-klapp: Var en del klapp-klappspel från AIK i första men inte några mål.


... slowmotion: AIK:s pp i början av tredje gick enormt långsamt. Och Almtunamålvakten stod i vägen, när det väl blev något avslut.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


... nolla: Almtunakeepern Fredrik Pettersson Wentzel är en av kandidaterna till det nya juniorpriset Guldgallret. Men så stabilt som han spelar skulle man kunna tro att han är betydligt äldre och mer erfaren än så.


... spöke: Tredje förlusten på fyra matcher mot Almtuna. Uppsalalaget har blivit värsta spöket för AIK som bara har minusstatistik mot just Almtuna och Växjö.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


...citat: ”Det går för långsamt AIK! Skrek en liten kille i publiken i slutet av matchen. Det får jag nog hålla med om.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så dålig match var det inte av AIK och Almtuna hade en otrolig tur som kom iväg med en vinst ikväll. Det får man inte glömma. Lite mer skärpa hos Gnaget och vi hade haft en stabil ledning efter 2 perioder.

Kan grabbarna bara hålla farten uppe så kommer Leksand att få det svårt.

Marie Hallman sa...

Anonym: Leksand brukar ju passa AIK bra... jag förstår inte varför de har så svårt för just Almtuna. Men det här var nog ironiskt nog den "bästa" av AIK:s tre förlustmatcher mot Almtuna. i de andra två har de spelat bra i en period och sedan klappat ihop totalt i perre 2 och 3. Nu jobbade de på bra hela matchen och klappade åtminstone inte ihop även om AIK såg lite tröttare ut på slutet.