måndag 22 februari 2010

Bara bryta ihop och komma igen...

Innan OS började hade jag förhoppningar om nya heroiska insatser av Damkronorna. Med Turin i minne så klart.
Men nu.
Nä. 1-9 i semifinalen mot USA.
Sverige hängde inte med. Tungt men så är det ju.
Tror det får räcka så.

4 kommentarer:

Larry sa...

Verkar ju som om svenskorna blivit fyra år sämre sedan Turin. Jag minns bestämt hur det sades då att svenskorna var på samma nivå som USA och Kanada och skulle bli fyra år ännu bättre till Vancouver, då man skulle vara med och utmana om guldet... Känns som om kvaliteten inte är tillräckligt hög på svensk damhockey och att många av spelarna är kraftigt överskattade. Det är ju i såna här matcher som Maria Rooth och Danijela Rundqvist ska gå in och göra tre-fyra pyts var. Nej, lägg ner damhockeyn helt i Sverige så får de länder som kan spela fortsätta. Som det är nu kostar den bara pengar utan att få något tillbaka.

Marie Hallman sa...

Larry: Eller så har Kanada och USAs tjejer också blivit bättre... också. Äh jag vet inte men jag tycker det är tråkigt, känns som det satt en del i huvudet på tjejerna som är väldigt unga, majoriteten av dem i alla fall. Tråkigt då det här var deras chans på de fyra kommande åren att visa upp sig.... men jag tycker ändå att man ska fortsätta satsa. Damhockeyn är viktig för herrhockeyn också. Om inte annat för att få fler tjejer intresserade, det är ändå de tjejerna som sedan blir mammor och får barn som ska skjutsas och kostas på ...

Larry sa...

Äh, Marie den där sista meningen tror du väl inte själv på? De allra flesta tjejer jag känner har blivit intresserade av hockeyn genom herrhockeyn och tycker också att damhockeyn är astrist att se på. Och som om det inte fanns mammor som skjutsade sina barn till hockeyträningar när inte damhockeyn fanns under 70 och 80-talet? De ställer nog upp för kärleken till sitt barn i första hand. Det är min teori.

Marie Hallman sa...

Larry: jomen jag tror faktiskt det är viktigt kommersiellt att få fler tjejer intresserade och då inte bara att titta på utan även spela hockey.
Finns ju mängder av annonsörer att hämta som vänder sig till enbart tjejer tex .