söndag 21 februari 2010

Koll på andra sidan pölen - Elfte raka segern för Jhonas


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Jhonas Enroth fortsätter rada upp segrar tillsammans med sitt Portland.

I fredags (natt mot lördag svensk tid) kom tionde raka segern då Portland slog Albany med 3-2 borta. Jhonas tog 28 av 30 skott. Baklängesmålen kom i första och andra.

Dagen därpå, (natten mot söndag svensk tid) kom elfte raka segern och det är tydligen klubbrekord när det gäller segersviter för Portland.
Det gamla löd på tio raka segrar och sattes i november 1996.

Den här gången slogs rekordet efter 4-3 seger mot Rochester borta. Jhonas tog 23 av 26 skott, släppte två mål i första, ett i andra sedan, i tredje både kvitterade och satte Portland sedan seger målet.

Den fina segersviten bröts dock natten mot måndagen, fast då inte med Jhonas i mål. Portland ställde JP Lamoureux i mål. Och Portland inkasserade första förlusten på 12 matcher då men förlorade med 2-3 efter straffar mot Rochester borta.
Copyright: www.hockeymedmariehallman.se


Danne Larssons Grand Rapids har haft en tung helg med förlust både fredag och lördag.
Danne vaktade båset i lördagsmatchen (natt mot söndag svensk tid) men stod i mål i fredags (natt mot lördag svenskt tid) då Griffins förlorade med 3-4 mot Hamilton hemma.

Danne tog 30 av 34 skott. Släppte två mål i första, ett i andra och ett i tredje.

Finns ett ljudklipp med Danne på Griffins hemsida. Där konstaterar han att "Det är frustrerande" att förlora när man tagit poäng i de fyra matcherna före."
Han säger att det var "En jobbig match. Vi lät dem få några enkla mål och en mycket lättare match än de borde ha haft."
Danne konstaterar också att första målet " Gick mellan handsken och axeln. Det var ett bra skott men jag tycker ändå att jag borde ha tagit den. Det är lätt att säga det så här efteråt men det går fort där ute på isen ".

Reportern inleder för övrigt nästan varenda fråga med orden "it has to be frustrating..." lite humor faktiskt.
Hela intervjun med Danne går att höra på den här länken.

Natten mot måndag gick det däremot bättre. Då blev det 5-4 seger mot Texas hemma, med Danne i målet. Svensken tog 30 av 34 skott. Släppte in två mål i första (enligt Griffins hemsida ett brunkar mål och ett "harmlöst" handledsskott) och två mål i tredje (enligt hemsidan en retur respektive ett mål köksvägen som smet in vid stolpen) men Texas sista kasse kom med 26 sekunder kvar till full tid så... det var nog rätt stabilt ändå.
Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: