lördag 6 februari 2010

Michael Holmqvist: "Vi är bättre överlag"


(Mål för en vecka sedan mot Rögle och nytt mål i kväll mot Modo av Micke Holmqvist. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)

Speltiden har varierat men så fort Micke Holmqvist får spela, så är han nyttig.

Mot Modo stod han på rätt ställe just som matchen stod och vägde.

Marcus Nilson laddade på ett skott, som Holmqvist styrde in till 2-1.

– Det blev rätt snyggt, säger han med ett leende.


Jacob Josefson inledde målskyttet för Djurgården, Mike Zigomanis och Timmy Pettersson avslutade det med varsitt mål i tom bur med 18 sekunders mellanrum i slutet av matchen.


Men det var Holmqvist 2-1 mål som avgjorde.


– Det var lite hackigt i första, det vart så mycket utvisningar. Men vi gjorde en bra match som helhet. Vi har bra inställning, spelar bra.


Varför vinner ni?

– För att vi är bättre! Det känns som om det kunde ha varit några puckar till i mål i första, men vi är bättre överlag, har högre tempo än Modo, konstaterar Michael Holmqvist.


Tempot, är en del av taktiken:

– Ja, vi ska ha högt tempo och inför den här matchen sa vi att håller vi vårat höga tempo så vinner vi matchen. Vårat spel bygger ju på att vi ska komma ner i motståndarnas zon så fort som möjligt att bita sig fast där så det i sig skapar högt tempo i spelet, säger ”Honken”.


Att det var fullsatt, igen, på Hovet lyfte spelarna ytterligare menar han:

– Det är alltid bra drag på Hovet. Modofansen hade en sektion också men de hördes inte så mycket. För vi har bra drag här, det är grymt. Häftigt.


Hur påverkar det dig personligen?

De (fansen) är en extra spelare helt klart. Så är det bara. Och jag blir peppad, jag får energi av publiken, säger Holmqvist.


Som hellre talar om medspelarna än om Foppa men som ändå konstaterar att:

– Han är grym med pucken, stark, har grymt spelsinne. Han är bäst i världen. Så är det ju.


Snart väntar OS uppehåll.

Då åker Djurgårdens a-lag till solen en vecka.

Men inte för att dega ner sig, påpekar Holmqvist.


– Nä vi ska ju träna hårt i en vecka. Men det blir skönt att få vila upp hjärnan lite, avslutar han.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Michael Holmquist måste ha bästa poängsnitt om man slår ut över spelade minuter i DIF.
tycker inte han får spela nått alls i år ändå lyckats med 8 baljor och 8 ass de e starkt!

Hörde även rykten om att Herr Bremberg och polarn Nylander kan vara på glid till DIF!
Även Niklas Nordgren från Schwiez. Nått att kolla upp om du har tid ! Ha de bra.

Anonym sa...

Tycker att Holmqvist gjorde sin bästa match för säsongen igår.. Han gjorde iofs några riktigt bra innan han blev sjuk/skadad för ett tag sedan.

Stefan sa...

När Micke väl får förtroende så gör han det alltid bra..Hoppas han blir kvar i DIF.

ROBIN sa...

Hoppas nisse ekman, daniel tjärnqvist och Tellan kommer tbx nästa år, tror inte linkan har den fysiken som Hårde hardy kräver men visst vore inte helt fel :P

Anonym sa...

Självklart vill Hardy få hem Bremberg! Man kan inte ha 20 Brunkare i samma lag.. Det gäller att ha en mix! Jag tror att Bremberg blir kvar i Jokerit eller så kommer han hem till DIF. Han har ju fått in del pengar nu från KHLoch Jokerit. Set är nog inte omöjligt att Nylnader spela i DIF nästa säsong heller. Han kommer ju från STHLM. Dock från fel klubb(AIK) Beror nog lite på vart dem spelar nästa sesse också. Det gäller Ekman också! Hans modeklubb är också AIK. Dem är nog mer sugna nu än tidigare med tanke på att DIF har något på gång.

Att Nordgren skulle komma till DIF har jag VÄLDIGT svårt att tro!

/ Jonas

Stefan sa...

Det var menat att Micke Nylander skulle ha spelat för DIF säsongen 91/92 om jag minns rätt..Men kontraktsbråk gjorde att han hamnade i aik och säsongen efter i nhl..Han spelade i huddinge innan elitserien.

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Tror Tim ligger rätt bra till där också, men båda har gjort en bra säsong tycker jag.
När det gäller Linkan så... vad jag har hört så har DIF inte ens kontaktat honom (fick höra det för någon vecka sedan)och då är det ju svårt att glida in ... Nyllet och Nordgren har jag inte hört något om. Ska försöka hinna, men har lite annat rådd vid sidan av bloggen jag måste fixa också. Ska se vad jag hinner med.

Anonym 2: Han har varit bra varje gång han fått lite mer speltid än tre minuter typ, tycker jag :)

Stefan: precis! jag fattar inte vad det är Hardy vill se mer av, varför han inte ger Micke mer speltid.

Robin: Jo, de tre låter som spelare i Hardys smak. Jag tror däremot att Linkan har fysiken, han har alltid varit en av dem allra bäst, ofta den bäst, tränade av alla enligt fysteamet i DIF...

Jonas: Håller med om att Nordgren, känns lite out of character!Och att det behövs mer än bara brunkare. Finns lite att fundera kring nästa säsongs trupp. oc vilka som är tänkbara där. Ska återkomma till det.

Stefan: Jo, det är sant, och när jag har försökt fråga några gånger om det är AIK som gäller när han kommer hem så vägrar han svara varken ja eller nej. Så han kanske vill hålla alla möjliga dörrar öppna...

Peter sa...

Robin:

Som Marie skriver har Linkan haft bäst fysik senaste åren.