måndag 15 februari 2010

På besök i Templet..."Nu börjar det krypa lite i kroppen"

'


( Fredric Andersson börjar bli rastlös.... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Två veckor kvar av OS-uppehållet. Klart det kryper i kroppen då....
Jag var på ett helt annat ärende i Södertälje i dag, men passade så klart på att glida in i Templet när jag ändå var i närheten.

SSK har egentligen ledigt men en del av spelarna kunde inte hålla sig från att träna ändå.

- Jag har tagit det lugnt i en vecka nu. Det har varit nyttigt och skönt. Men vi har inte tränat sedan tisdag så nu börjar det krypa lite i kroppen, säger
Fredric Andersson till hockeymedmariehallman.se med ett stort och brett solskensleende.


(...lika bra att åka av sig lite.... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Spelarna hade is tillgängligt från halv tio på förmiddagen. Till hur länge? Hm, det var det lite dålig koll på men Robban Carlsson, Pelle Hallin, Topi Jaakola, Petri Pakaslahti, Jens Olsson, Stefan Bemström och Fredric Andersson åkte runt och mös av känslan av is under skenorna.

- Jag har mest kört löpning och lite rodd (under den träningslediga veckan). Det här är första dagen på is. Bland de andra är det nog lite olika. Vissa har åkt skridskor, vissa har tagit en weekend någonstans... jag har mest varit hemma, berättar Andersson.





(Pakaslahti. Tror jag...Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Blir det inte konstigt att vara ledig en vecka mitt i alltihop?
- Nej, inte när det är så långt kvar till nästa match. Fast visst har det kännts lite märkligt att inte spela match. Man är ju van att vara igång hela tiden. så i dag var jag väldigt sugen på att få köra lite is, he, he. Jag ska mest köra lite skridskoåkning i dag, säger Fredric Andersson.




(Stefan Bemström må vara en av de äldre på pappret men inte på isen, där är det spring i benen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Fredric Andersson har så klart hållt ett öga på OS. Eller snarare mest på backhoppning och puckelpist visar det sig. Hockeyn tänker han definitivt spana in, även om det blir lite meckigt när den går på natten.
- Jo, det ska jag göra, det måste man ju men det går bra.




( Petri Pakaslahti spanar efter vatten.... med Topi Jaakola bakom sig, lite skymd.Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Tränarna var också lediga. Liksom teamet runt laget. Egentligen. Men... som materialare finns det alltid grejer som ska fixas. Jag träffade på mattrisen Lars Bergström som var i full färd med att åka till Ikea och hjälpa nyvärvade målvakten Riku Helenius med prylar till lägenheten han nu flyttar till (från hotellet där han har bott).



(Träning på olika sätt... Jens Olsson håller farten uppe. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Fanns fler kända ansikten på plats också. Lite off topic kanske men den första jag stötte på var Glenna Johansson, ni vet, legendaren Glenna! Som jobbar som vaktmästare i Templet på heltid sedan i november. Han såg ut att må bra Glenna, det glädjer nog fler än mig att höra....


(Jens Olsson öser på bakåt.Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... ex SSK-backen
Josef Boumedienne var i krokarna också. Alla ligor, även den schweiziska har ju gett sina spelare ledigt någon vecka eller två. Zug har två matcher kvar i grundserien som i Schweiz drar i gång i början av mars.



(Spring i benen hos både unga och gamla. Spana in den lilla spelaren med vit hjälm, Pelle Hallins son Malte som också fick vara med. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Men snart är det slut på SSK-spelarnas "ledighet" (alla har kört fys och kondition på egen hand efter individuella program senaste veckan). I morgon är det också frivillig träning, sedan drar det igång för fullt med hårdträning inför omstarten med derby mot Djurgården den 27 februari. SSK har ingen träningsmatch inplanerad men det går ju alltid att köra internmatcher för att få upp tempot på träningen lite. Jag ska slå en pling till tränarna också, kommer lite mer snack senare i veckan, med någon av dem om hur upplägget är under uppehållet.
Copyright:www.hockeymedmariehallman.se

4 kommentarer:

Danne sa...

Härligt att läsa att Glenna jobbar i Templet och mår bra,mycket kul!
Tack för ännu ett bra reportage Marie!

Tobbe sa...

Tack för artikeln! :) räddade mig i 10 minuter från mitt abstinens!

Marie Hallman sa...

Danne: Glenna är grym. :) Tack för att du läser Danne:

Tobbe: Och tack du med för att du läser! Visst börjar det kännas segt med elitserieuppehåll nu... visst, lite OS hockey på tvn snart men ändå! Man vill ju veta hur det går! ;)

Sven D. sa...

Hej Marie!

Bra artikel! Roligt att höra om Glenn, får försöka spana in honom för jag har tänkt åkatill templet sista (för säsongen) hemmamatchen om några veckor. Roligt också att läsa om laget och hur de förbereder sig.