fredag 19 februari 2010

Peter Larsson: " Vi hoppas på samma form nu"


(SSK laddar om inför seriens sju sista matcher. Här ett foto från den frivilliga träningen i måndags. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Alla elitserielagen är igång nu.

SSK samlades i onsdags och har sedan kört hårt då, i går och idag (fredag).

Och enligt assisterande tränaren Peter Larsson spritte det i benen på allihop:


– Killarna hade lite abstinens. De sa att det var skönt till i söndags, sedan började det krypa i kroppen på dem, ha, ha. Det blir ju lite konstigt med ett brejk när man är mitt uppe i allt, men är man ihop för mycket under ett sånt här brejk, när man sedan har sju matcher kvar så kan det bli för mycket, säger Larsson till hockeymedmariehallman.se


Nu har ju inte SSK-spelarna parkerat sig i soffan och degat i en vecka.

Alla har tränat på egen hand utifrån program som de har fått av SSK:s fystränare.

Programmet har varit det samma för alla men med möjligheter till alternativ beroende på var man varit och om det funnits gym och vikter med mer att tillgå.


– Det viktigaste är ju att de håller igång så att kropparna inte blir en säck potatis, säger Peter Larsson med ett skratt.


Har ni koll på att de skött sig?

– Vi litar på att de är proffs och kör hårt. Och man ser ganska snabbt när de nu gått på is att de inte är helt ovana. Det har varit bra fart på träningarna.


Hur kör ni framöver?

– Onsdag, torsdag, fredag den här veckan var det mer tal om att komma igång och blåsa på i längre pass. Att komma tillbaka till åkstyrkan på is mera. Efter helgen spetsar man till det ordentligt. Då kör vi från måndag till fredag. Med mer betoning på spelet. Repeterar saker i grundspelet. Putsar till sånt som man inte riktigt hunnit putsa till innan när det har varit så tätt med matcher. Man kör detaljer i egen zon, i offensiv zon, lite i pp och boxplay. Går igenom allting så gott det går, säger ha och fortsätter:


– Så här i elfte timmen av säsongen så är det mest uppdateringar och reminders så att man inte tummar på någonting. Vi vet ju vad vi ska göra. Vi vill bara att man gör det mer konsekvent. Så det blir mer att påminna att så här gör vi och sedan komma upp i det tempot.


På lördagen, det vill säga om tio dagar lördag 27 februari, startar serien om med derbyt mot Djurgården på Hovet.

Djurgården kommer att ge allt för att behålla sin tredje plats i tabellen.

För nästjumbon SSK finns allt att vinna och allt att förlora.

SSK har fem poäng upp till tian Timrå och elva poäng upp till åttan Luleå.

Och nu alltså bara sju matcher på sig för att göra något åt sin kvalserieplats.


– Hur läge är har vi ju vetat om länge. Men vi fick en nystart efter juluppehållet. Vi hoppas få en nystart nu igen efter det här uppehållet. Vi har spelat ganska bra efter jul så vi hoppas på samma form nu, säger Peter Larsson.


Men ni är i ett läge där det snart inte räcker med att vinna. Så det krävs samtidigt att de lag som är närmast ovanför helst inte tar några fler poäng för att ni ska gå i fatt och förbi?

– Så är det ju men det enda vi kan göra är att köra vårt eget race och vinna våra egna matcher. Vi kan inte påverka motståndarna över huvudtaget. Så det blir oväsentligt hur de spelar, fast det inte är det samtidigt om du förstår vad jag menar. Det viktiga är att vi måste vinna våra matcher och fokusera på dem.


Det är lättare sagt än gjort. Hur stänger man ute tankar på tabellen när det står överallt och spelarna kan sitta under matchen och se på jumbotronen hur det går i de andra matcherna?

– Alltså det går väl inte att få dem att inte läsa och titta. Men det gäller att prata om att vi faktiskt har en chans och så länge den finns så finns de och då måste vi ta den. Vi har sju matcher kvar, det blir som en slutspelsomgång kan man säga. Det är slutspel på riktigt för oss nu, säger Peter Larsson och fortsätter:


– Som vi känner det, så har vi haft slutspelsmatcher sedan i julas. Vi låg ju tio poäng efter Rögle ett tag och var hjälplöst sist. Nu är vi sju poäng före Rögle och har närmat oss Timrå och Modo och de här där uppe. Gapet har minskat sedan jul. Nu finns det bara desperation och att kräma allt som går ur sig själv och göra allt man kan, så får vi se efter 55 omgångar om det räckte.


SSK kommer, till skillnad från till exempel Djurgården, Färjestad, Luleå och Skellefteå, inte att spela någon träningsmatch under uppehållet.


– Om det är rätt eller fel vet väl ingen. Men vi känner inte att vi behöver det. Vi gnuggar på som vi gjorde under juluppehållet, då hade vi ju ledigt ungefär lika länge. Det vi gjorde då, funkade för oss. Jag vet inte… om man jämför oengagerade träningsmatcher eller att träna på en bra nivå på vanlig träning så att vi är sugna när det börja om… jag vet inte vilket som ger mest faktiskt.


Några internmatcher kan det dock kanske bli.

– Ja, vi får se, det blir mera spel i träningen i alla fall för att komma upp mer i matchtempo ju närmare lördagen som vi kommer. Den här veckan fick vi upp flåset och mängden, men nu närmare lördag (27:e) som vi kommer, desto mer speed och kvalitet kommer det att bli.

Copyright:www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Olle Qvennerstedt sa...

Marie,
Du har gjort ett fint reportage om "ingenting", det ger så mycket av vad ett lag pysslar med, tänker på och resonerar kring under ett uppehåll.
Kanon.

Olle Q

Marie Hallman sa...

Olle: Tack du! :D Jag hoppas det kunde minska es-abstinensen lite grand i alla fall...