söndag 28 februari 2010

Roger Melin: "Roligt att det drar ihop sig"


(Roger Melin ser fram emot veckan som kommer, det är nu det ska avgöras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK lyckades inte ta död på ett vilt kämpande Sundsvall.

Det blev förlust med 1-2 borta, samtidigt som Växjö vann sin match.

Därmed blev striden om de tre direktplatserna till kvalserien ännu tajtare.

– Men vi har fortfarande allt i egna händer, konstaterar AIK-tränaren Roger Melin.


Leksand, som oväntat tappade poäng mot åttan Borås häromdagen toppar fortfarande tabellen med 102 poäng.

Men det blev skifte på platserna närmast under när omgång 49 spelades klart idag (söndag).


Växjö vann och klev upp på andra platsen med 96 poäng.

AIK som förlorade mot Sundsvall åkte ner ett pinnhål till tredje platsen och står på 95 poäng.

Almtuna, som gått starkt på slutet skuggar på fjärdeplatsen med 94 poäng.

Upplagt för rysare den kommande veckan alltså.


Men varför förlorar AIK uppe i Sundsvall då?

– Ja vad ska man säga, det är en match där vi inte gör mål och de får en ledning att spela på. Då är de täta och svåra att komma in på mål på. Vi har tappat poäng i tre av de fyra senaste matcherna här uppe, under de här två senaste säsongerna, så SÅ konstigt är det inte att vi förlorar med 2-1 mot Sundsvall borta, säger Melin.


Varför är Sundsvall så svårspelat för er då? De ligger ändå i botten och ni i toppen?

– Jo så är det väl i och för sig men vi har haft svårt mot lag, på bortaplan, som spelar på det här viset där de spelar för sitt liv. De spelar för sin existens just nu, då blir de svår att slå. I den situation som de befinner sig i så är man som ett lejon som kämpar för sitt liv.


Men ni har ju också en del att kämpa för. Om man säger så…?

– Ja absolut men vi behöver kanske inte slåss för vårat liv i alla fall. Sedan har vi förlorat mot andra bottenlag också. Och det är inte bara vi. Det är ganska många topplag som har problem med bottenlagen. Leksand har också haft det och förlorat mot bottenlag, till exempel.


Det fenomenet är intressant i sig ju. Varför blir det så, rent logiskt ska topplagen väl vinna åtminstone åtta matcher av tio mot bottenlagen?

– Jo men det är inte så jäkla lätt för man (topplagen) kommer i en sits där man – i varje situation – förväntas vara det spelförande laget. De (bottenlagen) kan hela tiden fokusera på att spela ett tajt försvarsspel och kontra hela tiden. Det är inte lätt situation att spela i. Det är bara titta på hur det gick för Tre Kronor mot Slovakien. Det är inte lätt att få hål på såna lag, säger Melin och fortsätter:


– Sedan när de (lagen på nedre halvan) spelar mot medellagen så får även de det svårt för då ska de plötsligt föra spelet hela tiden och det har de inte kunskap till. Vi vinner ändå 75 procent av de här matcherna för att vi är ett bättre lag. Sedan kommer det en förlust här och där för att man inte orkar bära det hela vägen. Det är inte så märkligt, slår AIK tränaren fast.


Vilka tre lag som tar direktplatserna och vilka fyra lag som får spela playoff avgörs i veckan som kommer.

Tabelltrean AIK har nu Mora på onsdag och Örebro på fredag hemma och avslutar serien med Malmö borta.

Tvåan Växjö har Almtuna borta, Leksand hemma och Borås borta kvar att möta medan fyran Almtuna då möter Växjö hemma, Västerås borta och Troja Ljungby hemma.


– Vi har ju allt i egna händer nu, har två hemmamatcher av de tre som är kvar. Almtuna och Växjö möts nästa gång. Så gör vi bara vårat så är det lugnt. Och det känns bra att vi har två hemmamatcher på en gång nu och att vi kan avgöra på egen hand.


Känns som ni måste ta tre raka segrar nu då?

– Nja, det beror ju på hur de andra matcherna går. Det är säkert fler lag som kommer att tappa poäng.


Jag såg på forumet att en del fans undrar om ni pallar trycket? Och att det var pressen som fällde er idag mot Sundsvall?

– Jaha men folk får ju tro vad de vill. Jag tycker ändå att vi gör en hygglig match, det är tillfälligheter och inget annat som avgör den här matchen. Det var inte mer än så.


Okej, hur känns det inför veckan som kommer då? Jobbigt nervöst eller pirrigt spännande?

– Äh det är bara kul. Det är roligt att det drar ihop sig, att det börjar gälla mycket. Det är alltid roligt att spela såna matcher, avslutar AIK-tränaren Roger Melin.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du försöker krama ur svar från Melin...men den här gången gick det inte :)

Anonym sa...

men du är bäst ändå Marie

Larry sa...

Oavsett vad Melin säger är det förbannat dåligt att förlora mot nästjumbon med 1-2. Så jäkla svårt ska det inte vara att näta på en nästjumbo. AIK ska vinna en sån match med 7-0 eller 8-0. Känns mer som han är med i VM i bortförklingar än att verkligen gå till grunden till varför det blev bara ett mål framåt.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ah, jag kände det också. Han var inte på humör heller om man säger så. Hördes att han var irriterad, på förlusten får man väl anta. Tack ändå :)

Larry: jo, han brukar vara mer öppen och ärlig i sin analys annars men han kanske var butter efter förlusten, vet inte. Intressant att han jämförde förlusten med kvartsfinaldecablet...