måndag 8 februari 2010

Stefan Bemström: "Vi försöker fortfarande ta oss upp"

SSK hade fem poäng upp till Timrå ovanför slutspelstrecket inför matchen.

Läget efter, blev detsamma.

SSK tog ledningen halvvägs in i första, målvakten Riku Helenius storspelade i 59 minuter och 59 sekunder.

Men fick se en snedstuds studsa förbi sig och in i målet under den enda sekund i matchen han inte riktigt var med.

– Vi hade bra kontroll på matchen, så det var tråkigt, säger SSK-backen Stefan Bemström.


Det var han som, med en genialisk passning, spelade fram till Jonas Almtorps 1-0 mål efter nio minuter och 54 sekunder.


Skottet kom från långsidan, skar genom Timråförsvaret som en varm kniv en klick smör och satt pang på Almtorps blad och in.


– Innan jag hämtade pucken så såg jag att han (Almtorp) stod där (vid bortre stolpen). Jag tänkte att jag slår en hård passning så får vi se om den går fram. Och så hoppades jag att han skulle stå kvar, det vet man ju inte om han kommer att göra, säger Bemström glatt.


Snyggt blev det i alla fall!

– Ja, tack. Jo det är skönt att det händer något bra ibland i alla fall, ha, ha.


Jag följde matchen på tv och det kändes väldigt tajt från sidan. Vad är din bild av matchen?

– Jag tycker väl att vi har väl bättre lägen än de har. De har lite returer som blir lite farliga medan vi har lite mer klara målchanser. Sedan är det lite typiskt att det blir ett sånt mål som det blir. Vi har kontroll på matchen. Så det är lite tråkigt att det blir så där, säger Stefan Bemström med en suck och syftar på Timrås kvitteringsmål som studsade in likt en tennisboll efter 2.30 i tredje.


Vad tänkte du i matchen när det där hände?

– Äh det är inte så mycket att göra åt det. Man tänker inte så mycket på HUR målet blir till, det är mer att det blir 1-1 och så får man jobba därefter. Det är ju inte så ofta som det blir sådär, det händer då och då. Det var de som fick målet den här gången, det är som det är, säger Bemström och fortsätter:


– Sedan får vi några chanser och de har några chanser, det är ganska jämt även om vi, just efter målet så kommer vi inte upp som vi hade gjort tidigare i matchen.


SSK har nu som sagt fem pinnar upp till tian Timrå, som ligger närmast framför. Det är sedan elva poäng upp till sista slutspelsplatsen med sju matcher kvar att spela.


– Vi försöker väl spela den match som kommer nästa gång och sedan den som kommer efter den och så vidare. Sedan får man se hur de andra spelar mot de andra lagen. Vi kan ju bara påverka våra egna matcher, vi år koncentrera oss på det så får man se sedan vad som händer. Visst, det är alltid skönt om man kan få hjälp av andra lag men vi kan inte göra mer än vårat eget och försöka komma så långt upp i tabellen som möjligt. Just nu känns det som vi är långt nere i den men vi försöker ju fortfarande ta oss upp. I dag var det nära men en snedstuds fäller oss.


Men elva poäng upp till slutspel. Är det verkligen realistiskt att tänka på slutspel, eller är det enbart att rädda sig från kvalspel som gäller nu?

– Nä men man säger väl alltid att så länge det finns en chans teoretiskt så finns det även i praktiken. Vi får ta nästa match när den kommer och gå vidare därifrån. Vi kan inte kolla så mycket på de andra utan får mer koncentrera oss på vår egen prestation. Det finns inte så mycket annat att göra.


Du har varit med om det här läget förr några gånger. Vänder de andra sig i laget till dig nu för att få del av dina erfarenheter och din rutin från såna här lägen?

– Nja, nä, det är så många här som har spelat länge på olika nivåer och ligor. De flesta har nog varit med om liknande situationer på något sätt tidigare så vi försöker bara hjälpa varandra allihop, säger Stefan Bemström.


Nu väntar OS-uppehåll i tre veckor.

Och den första, kommande veckan, har Södertäljespelarna ledigt från den gemensamma träningen. Varje spelare har egna program som man ska köra på egen hand, berättar SSK-backen för www.hockeymedmariehallman.se.


– Fystränarna har gett oss ett riktprogram att gå efter, sedan lägger man upp det individuellt.


Skönt att vara ledig ett tag?

– Nja, det är både ock det där. Det känns väl som att man helst av allt bara vill spela vidare. Men nu är det ju uppehåll så nu får man en chans att vila upp sig lite. En del kanske har lite småskavanker, då får de lite tid att krya på sig och så.


Men du hade helst spelat vidare eller?

– Jo, när man ändå är inne i serien och så, så är det okej att göra det. Det känns som att man håller på med det här för att spela matcher och då vill man ju göra det, avslutar Stefan Bemström.

3 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Ja, det var en tung "förlust", för just så känns det när det blir mål på det sättet.

Nä, slutspel det är det bara att drömma om, blir bara evigt tacksam om vi slipper kvalspel. Börjar att inte ens tro på det, men OK, det är 21 poäng att spela om.

Synd för RH att släppa ett sådant mål, när han i övrigt stod för många fina räddningar.

Jimmy sa...

Släpper man in ett sånt mål är man inte värd att vinna matchen. Helenius blandar och ger, inte undra på att han inte platsade i NHL med den där ojämnheten. Hörde någon i Timråklacken ropa "Han är sämre än Salo" med adress till Helenius.

Marie Hallman sa...

Hej Sven: Jo det börjar bli kärvt nu. Problemet är ju att det i praktiken inte är 21 poäng kvar att spela om. Ska SSK ta in 21 poäng på de andra så förutsätter ju det att ingen annan tar en enda poäng i de sju matcher som återstår och det går ju inte eftersom någon alltid plockar poäng i varje match. Slutspel känns väldigt kört. Det är rädda sig från kvalspels som gäller tror jag. Där är det ett lag att ta sig förbi, det kan gå. Slutspelstriden har för många lag med för att det ska gå och att SSK ska vinna sju på rad. Nä sorry. Det går inte.Jätte tråkgit.

Och tråkigt för Riku, han var väldigt bra i övrigt.

Jimmy: Sådär tycker inte jag man kan resonera, Helenius räddade ju SSK ett antal gånger, med en sämre keeper hade Timrå gjort 4-5 mål i den här matchen. Det stor problemet är ju att SSK inte gör mål. Det räcker oftast inte med att få in en puck för att vinna. Det måste till fler!