tisdag 23 mars 2010

Ångestderby

Omgång två i kvalserien och det här var derbyt jag hade hoppats slippa. Jag hoppades slippa se SSK i kvalserien men nu är de här och nu är det derby mot AIK som jag ju ville se i kvalserien. Min förhoppning är ju att mitt tips slår in, dvs att både AIK och SSK spelar i es i höst men ikväll kommer någon sno poäng av den andra - därav magsårskänslan.

Det är för övrigt fullt lag på båda håll. Christopher Heino Lindberg vaktar AIK:s mål, Riku Helenius vaktar SSK:s kasse.

Jag är på plats på Hovet, kommer lägga ut en matchrapport efter matchen och ta snack från både AIK och SSK har jag tänkt i alla fall... kommer senare i kväll. Plus lite bilder hade jag tänkt också.
Häng med då!

7 kommentarer:

Larry sa...

Tragiskt vilket oförtjänt SNORFLYT som Beirut har. Lika stort snorflyt som när apa minst lika oförtjänt vann sina SM-guld i fotboll i mitten av 2000-talet.
Men nu tar sig Beirut upp, inget snack om saken, vi får inrikta oss på andraplatsen.

Tommy Lehmann går på vatten sa...

Marie, kan du förresten inte ta en dust med domarbasen Peter Andersson vid något tillfälle och fråga varför Wolmer Edqvist får fortsätta döma i Elitserien och Allsvenskan. Bara för att han hade flytet att rädda livet på en spelare betyder inte det att han automatiskt är en bra domare. Till och med domarbasen borde ju se att Edqvist inte håller måttet. Han har gjort bort sig så många gånger tidigare och därför är det märkligt att han får nya chanser. Det finns till och med en facebook-grupp med över 100 medlemmar skapad, som uppmanar Edqvist att sluta döma hockey. Ändå lyssnar han inte. Tragiskt. Hur han kan göra såna missar han gör i slutet övergår mitt förstånd. Dels den felaktiga icingen och dels att han missar solklart offside i målgården i samband med SSK:s segermål.
För det kan väl inte vara så att domarna blivit uppmanade från någon på högre ort att döma så att tveksamma situationer går emot de allsvenska lagen, för att få samma lag att spela i Elitserien också nästa säsong (med tanke på att klubbarna skrivit på samarbetsavtal med Hockeyligan också över nästa säsong) Något lurt är det...

Sven D. sa...

Hej Marie!
Det satt skönt. Nu har jag bara sett "snuttar" av målen, men de verkar inte ha varit helt otagbara, eller?

Väntar att läsa din analys och intervju imorgonbitti!

Meckie sa...

Ett jädrans stort grattis till SSK för segern över AIK ,hoppas verkligen att de tar den ena platsen till ES tillsammans med Rögle .........

K sa...

Tommy Lehmann, offside i målgården. Nu kan jag inte regelboken 100%-igt, men SSK:aren blockerar ju inte målvakten och då har jag iaf för mig att det är "felfritt" att stå i målgården och raka in en puck. Rätta mig gärna om jag har fel, men jag tror det är så. Marie kanske kan leverera ett svar där!

Marie Hallman sa...

Larry: Nja, visst hade SSK flyt men det är ju något man jobbar sig till. Jag tror fortfarande på SSK och AIK som etta respektive tvåa men ska det bli så måste Gnaget låta blir att ge bort ett coh annat mål som mangjorde vid slarvet vid 0-1 och 0-2 i dag.

Tommy Lehmann: Nja, någon konspiration handlar det inte om, tyvärr så har väl Wolmer haft problem hela vintern i sitt dömande. Kan bara bli bättre där. Visst kan jag fråga Andersson men jag tror inte det ger något då han aldrig kommer kritisera sina domare offentligt.

Hej Sven: Två av AIK:s mål var stenhårda skott och vid det tredje var det kalabalik vid Riku, känns inte som några målvaktstavlor direkt. SSK fick två mål till skänks från AIK men det är ju en konst att ta tillvara såna tillfällenn är man får dem också. Jag tycker dock att SSK gjorde en bra insats och till stor del slet och jobbade sig till målen. Jobbigt med Josefsson. Jag vet inte hur han mår då SSK bestämt sig för lockat på, ska se omjag kan få lite mer besked i morgon. (= onsdag)

Marie Hallman sa...

K och Lehmann: Jag är inte hundra men nästa på att det är som K säger. Det är inte offside i målgården om man inte hindrar målvakten, så länge man inte gör det och det gjorde inte Lehoux så är det okej.