söndag 28 mars 2010

Inget avgörande

Ingen match för mig att åka på idag, kändes lite ovant efter åtta matchdagar på rad... men det var ju två matcher på tv, Frölunda-Linköping och Färjestad-Skellefteå där det kunde avgöras vilka lag som går till semifinal så jag slog mig ner framför matchen från Göteborg.

Men inte blev det något avgörande där inte och inte i Karlstad heller så det blir till att vänta två dagar till då en sjunde och avgörande match ger vid handen vilka lag som HV71 och Djurgården får möta i semifinal.

Att det blir sju matcher där borde vara en fördel för de redan slutspelsklara lagen som kommer ha två matcher färre i benen och dessutom har haft några extra dagar på sig att kurera skador med mera.

Å andra sidan har de lag som fått fler matcher mer tempo uppe men jag tror ändå att det i längden gynnar HV och DIF att man har fått en lite skonsammare resa till semifinalen.

****

Apropå finaler måste jag bara nämna att SDE HF som är en sammanslagning av Stocksund, Danderyd och Enebyberg tog silver i USM 16 slutspelet.

SDE HF mötte Frölunda och ledde med 4-3 några minuter in i tredje efter att Michael Lindqvist gjort målet i shorthand för SDE HF men Frölunda kvitterade två minuter senare och avgörandet kom till slut i förlängningen där Frölundas Niklas Folin satte 5-4 segerpucken i pp efter 2.32.

Men silver alltså till SDE HF, lite kul att att en sån förening är med och slåss med de stora elefanterna i svensk ishockey. Var ju många SDE HF spelare med i TV-pucklaget senast så där finns mycket att hämta och jag misstänker att en och annan lär hamna i elitserien och då till exempel Djurgården till slut.

3 kommentarer:

Johan sa...

Marie. Det övergår mitt förstånd hur du kan skriva något positivt om SDE som är en förening fylld av skumrask och omoral. Och det gäller just då i synnerhet U16-laget.

Läs det här bara:
http://allehanda.se/sport/ishockey/1.1683434-skandal-i-modocupen

Ur texten:
" Laget har inte uppfyllt kraven för fair play, förklarade Modocupens pressansvarige Tomas Grundström beslutet att skicka hem SDE"

Och klubben har ju inte agerat heller genom att sparka tränaren Joe Tracy som tydligen var den som uppmande till fusket.
http://www.lagsidan.se/sdehockeyu162/truppen.html

Fair play är A och O inom alla sporter, inte minst på ungdomsnivå men det verkar inte SDE hört talas om. Därför övergår det mitt förstånd hur du ens kan ge den klubben uppmärksamhet och positiv sådan.

Jag tycker du snarare ska ifrågasätta lagets existens och hur spelare ens kan understå sig att spela för en klubb som håller på med fusk och osportslighet.

Anonym sa...

Johan. Det övergår mitt förstånd hur man kan döma ut en hel klubb på grund av ett felbeslut av en enskild tränare i en ungdomsturnering. SDE gör ett väldigt bra jobb med att utbilda spelare och har nått stora framgångar på ungdomssidan de senaste åren. SDE är en viktig talangkälla i Stockholmshockeyn, det är kalla fakta oavsett om de gjorde bort sig i Modocupen.

Marie Hallman sa...

Johan: De gjorde helt klart bort sig där men jag håller med Anonym att det är lite väl magstarkt att döma ut en hel klubb för det som ett par personer gjort sig skyldiga till.

Det är ju för jävligt att fuska men som sagt, det finns ett antal ideela ledare i den där klubben också som kämpar och sliter för att få fram bra spelare och som inte hade något med det där att göra och att dra alla över en kam blir fel tycker jag. Bara hoppas att de som gjorde fel i somras lärde sig något av det pinsamma som hände då.