fredag 26 mars 2010

Jonas Almtorp: " Vi maler på helt enkelt"

Tvåa, fyra och femma i kvalseriens poängliga.

SSK-kedjan med Lehoux, Videll och Almtorp fortsätter att leverera:

– Vi vet att om vi är ödmjuka och jobbar hårt i varje match så kommer vi att vinna, säger SSK-forwarden Jonas Almtorp.


Det var han som sänkte Leksand med ett 3-2 mål med 7.05 kvar av ordinarie tid i går (torsdag).


– Jag och Linus kom två mot en, han spelar över till mig och jag skjuter i vänsterkrysset, i innerribban och in. Det var lite svårt för mig att se om pucken var inne men det var många andra som var säkra så det var jätteskönt (att avgöra), säger Almtorp.


Din analys av matchen?

– Det var en bra match. Jag tycker att vi var det bättre laget hela matchen i stort sett men vi bjöd väl på lite för mycket lägen och sådär ibland men annars var det en helt okej match.


Vad är det som gör att ni radar upp segrar nu?

– Vi spelar på med vårt spel som vi litar på. Maler på helt enkelt och vet att chanserna kommer, det gäller bara att sätta dit dem.


Gör ni något annorlunda nu mot när det gick tung i elitserien? Eller är lagen ni möter sämre?

– Nej, vi gör inget annorlunda utan spelar på samma sätt. Och lagen vi möter här är jättebra. Vi måste spela på samma sätt, så att det är precis samma spel. Det går inte att hålla på och ändra nu. Men det gäller lite mer nu, många höjer sig, så kan det vara också.


Tänker ni på att det ligger 25 miljoner, minst i potten?

– Inte direkt, för gör man det då är man illa ute. Det gäller bara att koncentrera sig på matcherna och slappna av.


Det är inte nervöst då?

– Äh, det har känts ganska bra ändå. Det är klart att man känner att det är lite mer press på oss än vanligt men när man kommer ut på isen så tänker man inte på det. Kan inte tänka på det heller.


Lehoux sa till bloggen häromdagen att er kedja skapade mycket efter OS-uppehållet också, men då hade ni inte marginalerna med er, det har ni nu. Håller du med?

– Ja precis så var det. Vi skapade mycket chanser även då men nu studsar puckarna in och varför är svårt att svara på men just nu går det bra helt klart, säger Jonas Almtorp med ett skratt.


I morgon lördag är han tillbaka i hemstaden Uppsala och i för honom välkända Gränby islada i utkanten av stan.

Han känner ganska många i laget men har inte någon jättekoll på hur Almtuna spelar men är inte förvånad över att Uppsalalaget ligger på en andraplats i tabellen.


– Nej, inte alls. De har ett jättebra lag. De har legat där uppe hela säsongen och jag tror att de var det bästa hemmalaget i allsvenskan så jag är inte alls förvånad. Det gick bra för dem redan förra året så jag trodde att de skulle vara där uppe i år.


Vad är svårigheten med att möta dem?

– De jobbar väldigt hårt, spelar med hjärtat och så har de en bra målvakt. Sedan har de ett bra försvar men han tar puckarna. Å andra sidan har vi mött bra målvakter förr och har fått hål på dem så det ska nog gå med honom med.


Hallen är ju lite speciell, väldigt liten och publiken sitter nästan i knäet eller snarare nacken på spelarna. Det tror Almtorp har varit en hjälp för Almtuna.


– De är vana vid att spela i den typen av hallar, samtidigt som det blir en liten omställning för oss. Det kan bli ett annat tryck där. Nu vet jag inte hur deras publik är men jag tror det kan bli lite annan atmosfär än i en elitseriematch. Men sedan tror jag väl att när man väl är ute på isen så kommer man inte att tänka på det någonting.


Och lite speciellt blir det också att åka in i isladan där familj och kompisar kommer heja fram Jonas Almtorp och hans SSK:


– Mamma och pappa är och kollar på Almtuna ganska ofta så de håller nog på Almtuna annars men när jag är med så håller de på mig, ha, ha.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Coffe sa...

Var kan man hitta poängligan i kvalserien? :)

Marie Hallman sa...

Coffe: Den hittar du på http://stats.swehockey.se/

Välj sedan rubriken kvalserien till elitserien och när du öppnat den länken klickar du på scoring leaders (ligger i fält två under player statistics) :D