söndag 21 mars 2010

Kvalserien omgång 1: SSK-Rögle 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)





Kvalserien omgång 1: SSK-Rögle 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Plats: Scaniarinken

Publik: 3 382

Matchen: MM

Kvällens...


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


.... hög: Pierre Hedin (Tack Jonnie ) satte tonen direkt då han fick in både Röglebacken Robert Kantor och gästernas målvakt Christopher Nihlstorp i målet liggandes i hög på varandra.


... påkörning: Rögleforwarden Andrée Brendheden körde rätt in i SSK-målvakten Riku Helenius och fick två minuter charging. Men det pp:t gjorde SSK inte mycket av.


... neeeeej: Patrick Yetman fick en gyllene chans då han stod fri framför Röglemålet och fick en perfekt macka från Linus Klasen som stod i hörnet och passade in i slottet. Men Yetman fick inte tag i passningen riktigt och där försvann den chansen.



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


...sargkamp: SSK:backen Daniel Josefsson fick föra en egen liten sargkamp i slutet av första då klubbspetsen åkte in i en glipa i ena kortsidan hörnet och stod där och drog och slet en liten stund innan han fick loss klubban.


... räddning: Rögle pressade på i pp när Riku Helenius fick tag i pucken,tappade den men snurrade runt ett helt varv, liggandes i luften och räddade på något märkligt sätt. Imponerande.



... domartrubbel: En av de båda huvuddomarna hamnade pyrt till i ena hörnet när han ramlade och det i en tilltrasslad situation for ben och skridskor någon millimeter över hjälmen på honom. Som tur var så slutade det bra.


... smash: Rögleforwarden Mario Kempe slog 12.16 in pucken i SSK-målet och jublade för mål. Men han använde sig av en minst sagt tydlig tennissmash för att få in pucken och målet dömdes, efter titt i målkameran, bort helt korrekt.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... målvrål: Kom från Linus Videll som fick en retur från Nihlstorp rätt på bladet, klippte till och sedan åkte och skrek allt han orkade mot kompisarna i SSK-båset, galen av glädje.


... tackling: Linus Videll kom i full speed mot Röglemålet, då tacklade en Röglespelare Vidells klubba. Hm. Miss eller med mening? En annan Röglespelare anslöt och Videll fälldes vid målet, Granak blev utvisad men borde det inte ha varit straff här?



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... kyligaste: Yanick Lehouxs 2-0 mål var en delikatess. Han kom fri på kanten och såg plötsligt ut att ha oceaner av tid då han helt fri inväntade rätt ögonblick och sedan satte pucken i krysset. ”Ett perfekt skott” som Riku Helenius kallade det efteråt.


copyright:www.hockeymedmariehallman.se

5 kommentarer:

Jonnie sa...

Hej Marie> Det var Pierre Hedin som körde in Kantor in i Nilstorp.

Marie Hallman sa...

Jonnie : Tack, jag hängde inte med där, försökte ha lite koll på Almtuna -Leksand, Växjö AIK och så bandyfinalen samtidigt :)

Jonnie sa...

Marie: Hehe okej.. Alltid bra att hålla koll ;)

Sven D. sa...

Hej Marie!
Ja, inte var det så snyggt, men det är ju inte det som ger poäng, och poängen är ju huvudsaken.
Nu är det bara att vara ödmjuka och inte förledas att tro att något är klart, för det är nio långa steg kvar.

RK var grym! Hoppas han fortsätter så, då kan han bli tungan på vågen.

Marie Hallman sa...

Jonnie Men bra att du hjälpte mig där :)

Hej Sven, nä spelet såg ju mestadels för jävligt ut. Som tur var för SSK var Rögle lika sega. Syntes att båda hade haft uppehåll i två veckor. HÅller med dig om ödmjukheten där, minns när Malmö vann fem av de sex första och ändå missade avancemang...Riku kommer bli viktig, absolut!