lördag 27 mars 2010

Kvalserien omg 4 Almtuna-SSK 1–3 (1-0, 0-1, 0-2 )

Plats: Gränby Islada

Publik: 2 916

Matchen: MMMM

Domare: Mikael Nord, Thomas Forsström


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Kvällens...


...tackling: Eller snarare missad tackling kom då Robert Carlsson satte full fart mot en Almtunaspelare som han vika undan så att ”Robban” smällde på sig själv mot sargen.


... gruff: Inget större men en hel del heta känslor nere vid Riku Helenius i SSK-kassen efter tio minuter.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... 1-0 Robert Kimby (Olof Mårs): Almtuna tog ledningen 15.54 i första genom ett skott av Almtunaforwarden Robert Kimby. Forwardskolllegan Olof Mårs stod i högra hörnet och spelade in pucken i slottet där Kimby klippte till. Var lite strul av SSK spelare bakom målet precis före inspelet.


...kanonad: Riku Helenius fick visa vad han är värd i slutet av första då det var målchans på målchans för Almtuna. Finländaren var än här än där , räddade ett distinkt skott av Vestberg halvvägs in i första och fick även efter målet göra en tre-fyra kvalificerade räddningar.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


… 1-1 Topi Jaakola (Fredric Andersson) Finländaren gjorde sitt första mål för säsongen, och faktiskt sitt första i SSK på två säsonger när han gjorde 1- 0 efter 6.38 i mittenperioden direkt på tekning. SSK-forwarden Andersson tekade och fick bak pucken till Jaakola som klippte till pucken stolpe och in.


... Almtunamiss: Uppsalalaget bäste forward Fredrik Vestberg var helt ren men sköt över halvvägs in i sista. Kan tänka mig att grämer sig rejält över den missen.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... dubbel: 1-2 Topi Jaakola (Julian Jacobsen) Finländaren har som sagt inte haft nätkänning på två säsonger i SSK men nu slog han till rejält med ett mål i första och ett i tredje perioden. Vid det sista stod han vid blå och väntade och klippte till så att nätet stod som en strut bakom duktige Pettersson Wentzel i Almtunamålet. Snacka om att vakna till liv vid rätt tillfälle.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


…1-3 Jonas Almtorp utan assist: Förmodligen ett av hans lättare mål. En Almtunaspelare skulle rensa vid egen blå, ramlar på arslet, ska vispa undan pucken men lyckas lägga den rätt på Almtorpsblad. SSK-forwarden hade sedan gott om tid på sig att lägga in pucken i tom kasse.

COPYRIGHT: www.hockeymedmariehallman.se

6 kommentarer:

Anonym sa...

Inget om klacken , det säger allt om dig.. internjuva du... köpt av kvällspressen och noll hjärta!!!!

Anonym sa...

Du blir sämre och sämre..!!
Vad kan du om hockey? När slutade du spela? Tälgetokar...
!!!!

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag har aldrig spelat hockey och aldrig utgett mig för att ha gjort det heller. Men man kan ha bra koll ändå - anser jag. Skulle det bara vara hockeyspelare som skrev om hockey skulle du få ta bort 99 procent av alla som skriver om det.

De olika klackarna skriver jag om lite då och då men inte jämt, däremot skriver jag alltid om hockey och med stort hjärta.

Om du tycker jag är dålig, fine, men anklagar du mig för att sakna hjärta för hockey är du helt ute och seglar. Man lägger inte ner det jobb och den tid och de pengar som jag gör för att kunna driva den här bloggen - som jag inte tjänar en krona på - om man inte har hjärta.

Att jag emellanåt jobbar som frilans åt både kvälls och morgonpress är för att jag - som du - ska kunna betala hyra, mat och inte minst den bensin och telefon som krävs för att jobba gratis med den här sajten.

Så som sagt, du får gärna tycka vad du vill om hur och vad jag skriver men hjärta det har jag annars hade den här sajten inte funnits över huvudtaget.

Anonym sa...

Marie: Ta inte åt dig av vad någon förvirrad människa, troligtvis ganska bra på rumpan, skriver inlägg om mitt i natten. För oss hockeysupportrar för lag i Stockholm (själv SSK:are) driver du en fantastisk blogg och ger oss massa info om spelet och laget vi älskar. Keep up the good work!

Marie Hallman sa...

Anonym 2: Tack du, det värmer och du har rätt jag borde inte ta åt mig, särskilt som jag vet att jag har många sköna läsare. Men det var det där om hjärta som gjorde mig så arg, bara. Jag vet ju annars att det finns många sköna läsare som du, det är ni som gör det värt att kämpa på.

Janne "X-et" Erixon sa...

Säg en svensk hockeyjournalist som är mer ambitiös och gör ett bättre jobb än Marie och jag ger er 10 tuss rakt av.