fredag 26 mars 2010

Kvalserieomgång 3: AIK-Rögle 2-3 e förl ( 0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

Kvalserieomgång 3

AIK-Rögle 2-3 e förl ( 0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

Plats: Hovet

Publik: 3 847

Domare: Niclas Johansson, Niklas Lovefall.

Matchen: MMM


Kvällens...


... stjärnsmäll ett: Fick Christoher Nihlstorp när AIK-backenAndreas Jungberck klippte till från blå och fick på en träff stenhårt rätt i pannan på Röglemålvakten, som först stod och svajjade någon sekund och sedan föll bakåt som en fura. Men reste på sig, skakade på huvudet och körde vidare. Han förklarade efteråt att han inte svimmade ”men det blev en rejäl smäll och jag behövde samla ihop mig lite.”


... stjärnsmäll två: Fredrik Carlsson stöp halvvägs in i första, efter att ha fått en puck i ansiktet. Lämnade isen med blodet rinnandes för att tas omhand i omklädningsrummet men kom sedan tillbaka i spel.


... millimeter ifrån: Johan Ryno fick i slutet av första på ett skott som studsade vid mållinjen vid ena stolpen utan att gå in.


... armbågstackling: Kom från en av linjemännen som vid ett gruff nere vid AIK-målet drog armbågen rätt i nyllet på Rögleforwarden Mario Kempe.


... raggarhockey: Spelades det av båda lagen i andra perioden. Inte mycket till ordnat spel där inte.


... Ahlström ett: Tvinsen var ju inblandade i 3-3 målet senast, då Oscar Ahlström kvitterade mot SSK. Nu var tvinsen med och fixade Lucas Lawssons kvittering till 1-1. Victor tryckte upp en spelare mot sargen samtidigt som han skickade vidare pucken till storebror Oscar, som rundade kassen och spelade in pucken i slottet till Lawson.


...studs på mållinjen: AIK hade i början av tredje en puck bakom Nihlstorp som dansade på mållinjen men, Röglemålvakten hann kasta sig runt, få plocken på pucken och dra ut den i sista millisekunden.


... plock: gjordes inte av någon målvakt utan av Röglebacken Mikael Gath som sträckte upp armen, hoppade högst och verkligen sög åt sig pucken som studsade upp ovanför Röglemålvakten och annars kunde ha gått i mål.


... studs: AIK-backen Jonas Liwing kvitterade till 2-2 i andra genom en puck som studsade på en liggande Röglespelare (som slängt sig för att blockera skott) och gick sedan i en båge över Röglemålvakten Nihlstorp och in i mål.


...skada: AIK-forwarden Johan Ryno tvingades kliva av med skada i slutet av matchen men såg slutet av den från kortsidan/spelargången och berättade för bloggen att det inte var någon större fara och att han mest troligt kan spela på lördag igen.


... idiotgest: Röglebacken Daniel Rahimi gjorde sitt andra mål för säsongen och firade med en mindre begåvad gest- ett hyschtecken mot AIK-klacken. Något han senare medgav var mindre smart och något han inte borde ha gjort. Och så är det ju. Onödigt, idiotiskt och ett helt meningslöst hån. Som att sparka mot någon som precis gått i däck. Jubla och gör en glad målgest istället för att håna, tycker jag.


... idioter: Det gäng som fick för sig att böter, svarta rubriker och skit dragen över klubben var det som AIK behövde som bäst just nu och därför stormade Röglebåset efter Rögles segermål. Ett oacceptabelt och obegripligt agerande. Använd rösten till att håna och häckla men låt bli fysiskt våld för det kan aldrig ursäktas.


Nu finns snack om själva matchen, med Roger Melin och David Engblom ute. Blir dock inga bilder från matchen, hinner inte ska dra till Globen nu.

12 kommentarer:

Johan sa...

Det är nog endast AIK-publiken (den lilla som finns kvar) som måste behandlas med silkesvantar. En sak att det inte ska var ok med obscena gester etc. Men att hysscha publiken borde vare sig idiotförklaras eller endera något upplopp. Säger som Lehoux, trodde det var en del i showen. Lite förvånad att du Marie, inte riktar allt ditt fokus till den lilla grupp råttor som förstör så mycket för sitt eget lag och publik.

G sa...

Som jag skrev förut är den inte 1% när det gäller AIK. Det såg ut att vara över 100 personer som stod bakom Rögles bås plus ett antal till mer eller mindre våldsamma i klacken. Man kan även konstatera att AIK.se inte skriver nämner händelsen och att inga vakter körde bort drägget från platser de inte skulle vara vid. Frågorna blir således; skiter AIK att ta itu med problemen (vi så samma sak flera gånger ifjol), vill man inte ta ansvar (inget på hemsidan) och vilken ställning har AIKs kategorie-C supportrar inom AIK-Hockey?

FU sa...

När det nu är så att halva klackan samlas bakom Rögles spelarbås, och stämningen är jäkligt hätsk, är det smart då att håna klacken efter det avgörande målet? Vad fan tror han? Att folk ska skratta och applådera? Jävla idiot!

Jag säger inte på något sätt att det var rätt att hoppa in i båset, tvärt om var det rent idiotiskt och kommer att skada klubben, men leker man med elden utan att använda hjärnan så får man ta konsekvenserna också.

bigge sa...

Jag förvånas uppriktigt över att flera journalister går till attack mot spelarna. Jag tycker att det ärligt talat är en oskyldig gest med glimten i ögat. Man har sett betydligt värre saker som spelare som har pekat finger och gjort gester med sexuella anspelningar till motståndarklackar. DET tycker jag är att gå över gränsen, även om det inte motiverar våld.

Sedan har jag inte sett en enda artikel nånstans som tar upp problemet med att AIK-fansen kunde samlas bakom Rögles bås innan slutet av matchen. Enligt Rögles tränare regnade det ju in ganska duktigt med småföremål i båset också under matchens gång. Är det JÄTTEKONSTIGT att Rahimi i det läget väljer att i betydligt mildare former ge igen lite när sen Rögle vinner matchen?

Jag har stor respekt för dig Marie och tycker att du gör ett jättebra jobb. Men när journalister (finns ett par till på AB) försöker göra spelarna till nån slags syndabockar och därmed förminskar AIK-fansens agerande så tycker jag att det nästan är skamligt. Tyvärr, men i det här fallet kan jag inte annat än att tycka att du gör bort dig en aning.

Anonym sa...

Det är snarare patetiskt hur alla bara lägger all skuld på AIK utan att se på helheten. Om ni var där så vet ni hur det gick till, var ni inte där borde ni inte yttra er.

bigge sa...

Anonym>> Vad är helheten då? Blev AIK-fansen provocerade av mer än hyschtecknet? Berätta gärna!

Hans sa...

Bigge - Om du tror att det där skulle uppfattas som "en oskyldig gest med glimten i ögat" så är du seriöst helt jävla dum i huvudet. Ett intryck som minst sagt förstärks när du sen väljer att tolka Maries text som att denna förminskar allvaret i AIKarnas beteende.

Samtliga närvarande (vilket helt uppenbart du inte var) förstod att det behövdes inte mer än så för att skapa kaos med det hätska scenario som rådde. Jag håller helt med Marie m.fl. som ifrågasätter spelarnas ansvar för sina handlingar, hur oskyldiga de än må vara när de tas ur sitt samanhang.

bigge sa...

Hans>> Tack för personangreppen, säger nog mer om dig än mig.

Marie Hallman sa...

Johan: Jag tycker nog att jag gjort just det. Skrivit väldigt mycket om de idioter som förstör. Jag hoppas du läste mitt inlägg i natt till exempel.

http://marieshockeyblogg.blogspot.com/2010/03/jag-sager-som-melin-for-javligt.html

Sedan tycker jag att det var en onödig gest men det ursäktar, som jag skrivit här gång på gång, INTE att ett gäng idioter beter sig på det här sättet.

G: Skiter i det tror jag inte de gör, lät inte så på ordföranden,polisen och säkerhetsfolket efteråt.

Bigge: Jag har absolut inte gjort spelarna till några syndabockar. läs det här inlägget

http://marieshockeyblogg.blogspot.com/2010/03/jag-sager-som-melin-for-javligt.html

jag skrev dessutom en artikel om just det du nämmer, att de tog sig ner och att det var oaccpetabelt. Läs den artikeln här:
http://hockey.expressen.se/Nyheter/1.1931273/aik-i-krismote-efter-skandalen-ledsamt

Där är såväl AIK som polis kritiska till just det du nämner.

Jag jobbade ju för expressen i natt och jag har länkat till den tidigare också men läs gärna den.

bigge sa...

Hej Marie!

Jag läste dina andra artiklar efter att jag läst det här och ska säga att jag hade fel i kritiken mot dig. Jag håller fortfarande inte med om att spelarna har ett så stort ansvar att dem inte ska kunna göra ens en sån gest som Lehoux/Rahimi gjorde. Det ansvaret måste man lägga på idioterna som skapar en tryckt stämning och går till handgripligt våld är min åsikt. Men du tar också väldigt tydligt avstånd från det som jag också anser vara det stora problemet. Så jag ber om ursäkt helt enkelt för att jag gick till för hårt angrepp mot dig.

Trevlig helg!

Anonym sa...

Snart får det stå poliser bakom spelarbåsen med hundar.

Marie Hallman sa...

Bigge: Det är lugnt. Trevlig helg du med :)

ANonym: Det får vi verkligen hoppas att det inte blir så. Vill inte ha samma tråkiga stämning som i fotbollen.