måndag 29 mars 2010

Lundström om beslutet att föra AIKs ärende vidare även till Disciplinnämnden

Nu har jag fått tag på Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström som säger så här om varför han vill föra ärendet vidare till Disciplinnämnden också:

- Efter att vi (Tävlingsnämnden) tagit beslut har jag gått igenom materialet och tycker att det finns anledning även för Disciplinnämnden att granska det här.

Varför räcker inte Tävlingsnämndens beslut om 25 000 i böter då?
- För att vi har ett begränsat mandat, det var antingen spel inför tomma läktare eller 25 000 i böter och Disciplinnämnden har helt andra möjligheter, säger Lundström.

Som inte kände till maxsumman för böter när vi talades vid men:

- Den är betydligt högre, det kan jag säga i alla fall.

Om det blir böter även där, får AIK "dra av " 25 000 från det beloppet då man redan fått det i böter från Tävlingsnämnden?
- Det vet jag inte men det tror jag, det kan nog hända.

Men vad är det som inte tagits upp nu som behöver granskas mer anser du?
- Det finns en hel del observationer som gjorts och som jag tycker är viktiga att Disciplinnämnden ska få granska, säger Lundström utan att vilja precisera sig närmare än så.

Att både Tävlingsnämnden och Discplinnämnden bedömer ett ärende är inte så vanligt men har hänt, senast i höstas då Stockholms TV-pucklag använde sig av en målvakt, Oscar Dansk, som inte ansågs vara registrerad för spel i Sverige.

Det är oklart när Disciplinnämnden kommer ta upp frågan men det brukar vara inom några dagar från att de har fått ett ärende på sitt bord.

Inga kommentarer: