tisdag 9 mars 2010

Marcus Krüger: "Lite av en styrka att vinna mot lag som Linköping fast man inte spelar riktigt på topp. "


(Marcus Krüger fixade en poäng och förlängning mot LHC. Foto:Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)

Två poäng på Hovet för Djurgården samtidigt som Skellefteå bara fick en pinne med sig från matchen mot Modo gör att DIF håller sig kvar på och kopplade ett litet grepp om den viktiga tredjeplatsen i tabellen.


Marcus Nilson inledde Djurgårdens målskytte och avslutade med att fixa bonuspoängen i suddden.

Däremellan hann Marcus Krüger göra 2-2 och fixa just en förlängning efter att ha gjort mål ur en minst sagt snäv vinkel, nästan parallellt med mållinjen:


– Jag fick en riktigt bra pass av (Nicklas) Danielsson, sedan gick pucken in på något sätt, säger Krüger med ett skratt.


Såg helt sjukt ut att du fick in pucken där?!

– Ja jag tänkte mest på att skjuta direkt eftersom det var en så fin pass men han (Danielsson) fintade bra där och jag tror inte att (Linköpingsmålvakten Fredrik) Norrena är med på att pucken ska komma in där vi stolpen. Så jag försökte skjuta så snabbt som möjligt, sedan gick den in med lite flyt, säger Marcus Krüger och fortsätter:


– Jag har inte sett målet efteråt men det kändes som om pucken studsade lite på honom, på benskyddet eller klubban och in... men det är svårt att säga jag kommer ju knappt ihåg målet, ha, ha.


Vad säger du om matchen då?

– Att det var skönt att vi fick två poäng. Det är ganska bra att slå Linköping, sedan är det alltid bra att vinna hemma, säger Krüger.


Djurgården hade bara vunnit en av de fyra första matcherna mot Linköping den här säsongen före måndagskvällens möte.

Och att då få slå Linköping hemma var extra skönt:


– Ja jag kommer inte ihåg hur det varit i alla matcher men det är inte fel att få slå ett sånt lag innan slutspelet, he, he, konstaterar Krüger.


Djurgården ligger alltså kvar på tredjeplatsen, har tre poäng upp till tvåan Linköping och fyra upp till HV71 med sex poäng kvar att spela om.

Och har därmed en teoretisk chans att sno åt sig förstaplatsen?


– Ja, och det vore roligt men då ska vi nog ha lite flyt med resultaten. Men vi ska göra det vi kan och vinna i de här två matcherna. Det är ju viktigt att vinna lite matcher före slutspelet, säger Marcus Krüger.


Ni skulle ju kunna bara spela av de här sista matcherna? Eller är ni taggade ändå?

– Jo men det (taggat) tycker jag att vi har gjort i de här matcherna även på slutet. Vi hade ett snack efter Skellefteåmatchen där vi sa att vi skulle ta till vara på de här matcherna och se dem som ett slutspel. Eller slutspel... det är mer förberedande slutspelsmatcher för väl där så kan jag tänka mig att det smäller direkt. Det måste vi vara förberedda på. Och det är ju ingen idé att åka runt och glida på en grilla bara för att vi är klara.


Hur sugna är ni på att klättra i tabellen?

– Det är klart att vi vill vinna,. Det vill väl alla lagen där men vi har väl sagt att vi i första hand ska klara topp fyramålet, sedan får vi se om vi kan knipa några poäng uppåt också, säger Krüger.


Som fick en rejäl smäll på nedre halvan av kroppen i andra perioden

Det såg inte bra ut alls och ont gjorde det men Krüger som nyligen kom tillbaka från en annan skada bet ihop och körde på efter lite vila och ispåsar.

– Jag kom tillbaka hyfsat snabbt ändå. Jag hoppas att det inte blir några problem för de känns bra säger Krüger.


Är slutspelet i fara?

– Nej, det hoppas jag inte. Det känns ju redan bättre så jag hoppas att det klarar sig.


Och poängen klarade sig som sagt, dem med.

– De börjar lite bättre och fick väl fart på oss ... och även fast vi spelar en jätteviktig match så får vi ändå med oss två poäng. Det är lite av en styrka att kunna vinna mot lag som Linköping fast man inte spelar riktigt på topp. Så det var riktigt skönt att Mackan (Marcus Nilson) fick hänga dit den (och avgöra i förlängningen).


Och så saknar ni viktiga spelare som Ragnarsson, Andreas Holmqvist, Mike Zigomanis och Jimmie Ölvestad?

– Ja, så det var starkt att vinna matchen ändå. Vi får ta med oss det i alla fall. Sedan var matchen kanske inte någon höjdare när det gäller under hållning men huvudsaken var att vi vann, konstaterar Marcus Krüger.


Och visst har slutspelskänslorna börjat göra sig påminda:

– Ja det är klart att alla väntar på det, alla tänker på det. Jag tror att det kommer att bli riktig taggning när det (slutspelet) börjar. Det är många som gör sin första match för Djurgården i ett slutspel (som senior) och många som har varit med ett tag och spelat slutspel förr. Det kan bli en riktigt bra blandning, avslutar Krüger.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det är många som gör sin första match för SSK.....


Lite fel väl??

Ben sa...

Blåränderna? Är det inte bara i fotollen som dom kallas så?

Marie Hallman sa...

Anonym: Så går det när man sitter och jobbar halv tre på natten, ha, ha. Klart det är fel, såg lite andra småfel som jag ändrat också var bra trött där i natt. Bra att du sa till! Tack :)

Ben: Är det? Hm jag tycker det är samma DJurgården men ändrade till DIF då.

Jimmie sa...

Det var TUNGT att se Krüger ledas ut efter situationen där han fick smällen. Alla på läktaren sa typ "NEJ INTE HAN MED!" Men sen när man såg nummer 32 trycka till en Linköping spelare i 3e perioden så kunde man pusta ut!

Grymt skönt med 2 poäng i går hoppas på 6 till innan slutspelet, chansen finns ju fortfarande för lite avancemang i tabellen och det hade ju varit riktigt skönt.

Tycker att både HV och LHC har varit lite sega efter jul/os så jag är positiv till att vi kan ta i alla fall 1 placering.

Tuffe Viktor sa...

Fy fasen vilken bra blogg detta är. Gillar man hockey och vill veta massa matnyttigt är denna sida GULD!

(Ps en liten förbättring vore och ta bort allt material om aik)

Unknown sa...

@Viktor

Även fast jag är Djurgårdare är det ändå rätt kul att läsa artiklarna om gnaget med, dock inte efter matchen intervjurerna dock. :P

Tufe Viktor sa...

@Matteh
Du har rätt!
Det ska bli kul och läsa om råttkrossen i kvalserien.

Unknown sa...

@Viktor

Precis, och då kan det bli roligt att läsa intervjuerna efter matcherna med! :D

Marie Hallman sa...

Tuffa viktor: Kul att du gillar sidan, det glädjer mig men AIK blir kvar... de också. :)

Marie Hallman sa...

Men jag har planer på att göra om sidan så att det blir mer hemsida med olika flikar. Är inte så superhaj på det men ska försöka så att det ser bättre ut framöver. Lär väl ta några månader men målet är att det ska fixas under sommaren i alla fall :)

Unknown sa...

Vad för flikar menar du?

Marie Hallman sa...

matteh Nä men jag menar att jag skulle vilja ha en framsida där man ser rubriker och början på artiklar, sedan göra som flikar där man samlar DIF artiklar för sig, AIK för sig och så vidare. Är som sagt inte jättehaj pådetta....det går ju att klicka på etiketterna på den blogg jag har nu me jag skulle vilja göra det snyggare och mer lättåtkomligt. ah ingen bra förklaring detta va?!

Marie Hallman sa...

matteh: Lite typ så här fast inte lika plottrigt

http://www.sportsday.se/

Anonym sa...

Lite festligt att det kommenteras att Dif saknande några viktiga spelare men lyckades vinna ändå.
Och ?
Lhc ställde ju denna match ett ytterst sargat lag på isen dom oxå, så ?
Hur som helst, man spelar med det man har, utan att använda detta som ett arrgument för eller mot något.
Sånt trams kan man läsa på S24 amatörbloggar

/nöjd som det är