fredag 26 mars 2010

Matchrapport kvartsfinal fem-live


(Foto:Hamid Shokatyan/jarnkaminerna.se)

Kvartsfinal i Globen!
Och jag gör ett försök med min matchrapport live trots vissa praktiska problem. De har tyvärr slaktat de gamla pressläktaren som var kanon. Nu sitter vi dubbelvikta i knät på varandra och har tre decimeter upp till taket. Ja inte mittpunkten i Globen men det är faktiskt bara tre decimeter upp till någon typ av tak där jag är inklämd.

Spelarna ser ut som små myror där nere, så det blir svårt att se känslor och så men det får gå det med, inte mycket att välja på. Jag gör ett försök ändå. Kom gärna med kommentarer! Ska försöka hinna läsa dem.

Djurgården fortsätter med Gustaf Wesslau i mål, medan Brynäs tar in Jacob Markström igen. Ingen Zigomanis idag heller, annars ser Djurgårdens trupp ut som den brukar.

Kvartsfinal fem
Djurgården-Brynäs 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Plats: Globen
Domare: Sören Persson och Wolmer Edqvist
Publik: 13 850 = utsålt
Matchen: MMM+


(Utsålt! Foto: Hamid Shokatyan/jarnkaminerna.se)

Kvällens...

.... ljudvolym: Hördes väldigt bra där jag satt i alla fall, lät som på Hovet faktiskt. Nu går ju ljud uppåt men jag hoppas det hördes lika bra därnere.

.... repris 1-0 (Nicklas Danielsson (Andreas Engqvist, Marcus Krüger). Vet inte om ni minns kvartsfinal ett men där var det Nicklas Danielsson som inledde målskyttet i Gävle. Idag inledde han det på Globen efter 10.12 av första. Andreas Engqvist spelade in pucken i slottet från sidan, där stod Danielsson och klippte till.

... stolpskott: Eller ska vi säga årets? Gustaf Wesslau lämnade en retur som innebar att pucken låg helt ren vid stolpen. Var bara för Brynäsbacken att peta till och in pucken. Men. Han lyckades peta den åt andra hållet och utanför i stället. Snacka om miss. Eller tur för Wesslau och Djurgården hur man nu vill se det.

...snabbanalys av period ett: Vet inte om det är avståndet ner till isen som gör det men tempot känns lite långsammare. Eller snarare Djurgårdens tempo är lite långsammare jämfört med senast, men det kan ju beror på att Brynäs är i desperat behov av en seger. Fint mål av Danielsson dock och lite tur med stolpen där på slutet för DIF som leder med 1-0.

... miss: Brynäs fick ett gyllene läge att kvittera direkt i början av andra, forwarden Calle Järnkrok (tror jag det var) skulle bara sätta till klubban, gjorde det men lyckades styra pucken bakom Djurgårdsmålvakten Wesslau och längs mållinjen istället för in i mål.

... friläge: Nicklas Danielsson blev helt ren vid blå, mötte en Brynässpelare halvvägs ner mot Markström, fintade bort denna och försökte iskallt vänta ut Brynäsmålvakten en satte pucken i fickan mellan knäet och benskyddet på Markström. Hade blivit galet snygg mål om det hade gått in.

... läkkött: Såg inte bra ut alls när Jacob Josefsson haltade av isen åtta minuter in i andra och hade stora problem att ta sig genom båset ut på kanten där han sågs om av Djurgårdens naprapat. Några minuter senare var smärtan glömd och Jacob trampade som en galopphäst i startboxen där han stod ivrig att komma in. Det gjorde han också och pinnade bra. Är det kvartsfinal så är det.



(Full fart framåt på Michael Holmqvist. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... diving: DIF duon Micke Holmqvist och Christian Eklund kom fria med Jacob Markström, men just som Holmqvist skulle försöka lyfta in pucken kom Brynäsbacken Jörgen Sundqvist farande som en projektil in i målet som flög någon meter ur sitt läge. Sundqvist fick två minuter för avsiktlig flytt av målet. Det står fortfarande 1-0 till DIF.

... hjärnsläpp: Ossi-Petteri Grönholm verkar lättretad. Störde sig på DIF-forwarden Patrick Cehlin så pass att han nitade honom, mitt framför domaren, nere vid Brynäsmålet när spelet var avblåst. Inte så smart av Brynäsbacken men Cehlin tackade och tog emot ett pp till för Djurgården.



(Kristofer Ottosson och Andreas Holmqvist på väg från Globen till omklädningsrummet på Hovet. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... fem mot tre
: kom 18.25 i andra när nyss nämnde Grönholm fick sällskap av Andreas Dackell för en hakning av Jimmie Ölvestad. Djurgården fick då spela fem mot tre i drygt femtio sekunder.

...2-0 Timmy Pettersson (Andreas Engqvist) kom 39 sekunder in på fem mot tre överläget då Timmy Pettersson skottfintade och sedan klippte till.

... missconduct: Hela situationen gjorde Brynästränaren så förbannad att han sa det högt.Och dessutom stod i båsdörren och gjorde det. Och drog på Brynäs två minuter för missconduct och därmed ett nytt fem mot tre för Djurgården. Som dock inte gav något mål.


(Brynästränaren Niklas Czarnecki fick två minuter missconduct för protest mot ett domslut. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... snabbanalys av period två: Klart bättre fart nu på Djurgården och riktigt roligt spel med chanser åt båda håll men skärpan framför mål kunde vara bättre. Brynäs dåliga humör gör dock livet lättare för DIF som kopplat greppet rejält nu med ledningen 2-0.


... dubbel, 3-0 Nicklas Danielsson utan assist: Djurgårdsspelaren trivs bra mot Brynäs och gjorde sitt tredje mål i kvartsfinalspelet 3.47 in i slutperioden. Danielsson har gjort två mål en gång tidigare den här säsongen. Var även det mot Brynäs, den 26 november då han gjorde 4-2 och 5-2 på bortaplan.

... reducering 3-1 Peter Nolander (Andreas Dackell, Jonathan Granström). Såg ut som att Wesslau skulle få hålla nollan men så blev det inte. Brynäs slog till efter 4.43 direkt efter en tekning, ett skott bakåt och sedan ett välplacerat skott i krysset.

... stående ovation: Kom en liten halvvägs in i tredje....och så klart en när semifinalplatsen var klar.


(Hektiskt värre backstage med Canal Plus Grankvist, Gustaf Wesslau, Hardy Nilsson och Leffe Boork i direktsändning och full rulle runtomkring. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


... reducering 3-2. Kom med 1.34 kvar att spela. Var lite motstridiga uppgifter om vem som gjorde det så jag komplettrar senare.

... kalabalik: Var en tajt situation och världens gröt framför DIF:s mål med 18 sekunder kvar att spela. Nära mål där men Wesslau räddar. Samma scenario med tio sekunder kvar... men Wesslau räddar igen.



(Djurgården tackar fansen med traditionsenliga kullerbyttor, typ. Foto Hamid Shokatyan/jarnkaminerna.se)

... snabbanalys av tredje perioden:
Brynäs jagade och jagade men mer än två reduceringsmål blev det inte. Djurgården är därmed klara för semifinal och ser ruskigt starka ut inför den.

6 kommentarer:

Stefan sa...

Mycket avvaktande spel från båda lagen. 1-0 målet var riktigt snyggt.

Stefan sa...

Den som jublar mest är nog kassören i DIF. Tre utsålda hemma matcher.

Måste bara säga att Krüger var grymt bra. Han är så smart över hela banan. Påminner lite om Datsyuk.

Jimmie sa...

Så jävla skönt!!!

Ja Klart man ska tacka och ta emot i DIF kassan :P Det kommer bli slutsålt i varje match resten av säsongen!

Marie Hallman sa...

Stefan: Jupp, snyggt mål! Kassören kan nu casha in minst tre miljoner i nettovinst per match som spelats i Globen, drygt 1, 5 miljoner netto i vinst för matcherna på Hovet. Undrar om han inte var lite sugen på en kvart till på Globen... ;)
Krüger är grym och dessutom enormt trevlig och rolig att prata med vid sidan av isen.

Jimmie: Helt otroligt vilket läge DIF skapar sig nu inför kommande säsong!

Stefan sa...

Denna kvartsfinalserie påminner lite om den som DIF hade mot Färjestad år 2000. DIF var stora favoriter och skulle vinna lätt enligt media. Det blev sju tuffa och jämna matcher.

Marie Hallman sa...

Stefan: Fast nu tycker jag favorittrycket är borta. Även om jag tror att DIF tar sig hela vägen.