lördag 20 mars 2010

Matchrapport kvartsfinal två - uppdaterad

Jag gör ett nytt försök med liverapport. Här på Hovet måste man knalla neråt spelargången redan innan matchen är slut så de sista fem minuterna - typ - får jag lägga till senare. Dif-snack och bilder kommer senare i kväll också...

Kvartsfinal två Djurgården-Brynäs 1-2 e förl. (1-0, 0-1, 0-0, 0-1). 1-1 i matcher.
Plats:Hovet (för dagen skrudat i röda t-shirts)
Publik: 8 094 det vill säga fullsatt.
Domare: Marcus Vinnerborg, Pehr Claesson.
Matchen: MMM Lite för mycket grishockey för min smak men tajt och tätt och spännande är ju aldrig fel.




(En mäktig inramning mötte spelarna. Foto: Daniel Pettersson/ jarnkaminerna.se)

Kvällens....


.... målvakt i Djurgården blir även denna gång Gustaf Wesslau. Stefan Ridderwall avslutade värmningen med att hjälpa puckplockarkidsen. Brynäs har, som väntat Jacob Markström, i mål.


(Wesslau slet på bra, hade en helt sjuk räddning i slutet av tredje. Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... färg: Rött, rött, rött. Det är en kvart kvar men Hovet är redan rött, rött, rött då alla Djurgårdsfans har fått en gratis röd t-shirt för att det ska skapas ett rött hav på Hovet.
Det var för övrigt rätt mycket sång redan under uppvärmningen. Jag var här 40 minuter före nedsläpp och redan då ekande sången ut i korridorerna runt Hovet.

... pressläktargranne: Jag och Svenska Dagbladets Janne Bengtsson sitter alltid bredvid varandra på pressläktaren. I dag har vi fått celebert besök av Micke Renberg. Mycket hockeykunskap att luta sig mot alltså om det uppstår något oklart som behöver kollas av...


(Micke Renberg. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... ljudnivå: det ringer i öronen redan och då har spelarna bara åkt in på isen. Klassisk inramning. Hoppas att Daniel Pettersson har bilder på den röda, röda, röda läktarinramningen som jag kan lägga ut sedan, mina fotoförsök gick nämligen inget vidare men vilken syn! Mäktigt.

... benskydd: Brynäs Mads Hansenfick iväg ett väldigt fjösigt skott längs isen som sånär gick in men Djurgårdsmålvakten Gustaf Wesslau var med och fick ut ett benskydd i sista sekunden.

... fajt: Det var heta känslor redan från start och efter 2.30 kom kvällens första fajt då Brynäsforwarden Jonathan Granström och Djurgårdsforwarden Christian Eklund slogs inne i Brynäsmålet. Eller slogs var väl fel ord. Granström låg på Eklund och så blev det en del brottning med målburar som flög och linjemän som försökte få ordning på situationen.

... fajt 2: Tog inte många minuter så var nästa fajt ett faktum och det vid en tekning?! efter 5.37. Ska bli intressant att se om de fyra randiga på isen kan få ordning på det här eller om det kommer balla ur totalt.



(Måljubel efter 1-0. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... första mål 1-0 Marcus Nilson (Andreas Holmqvist): Jag satt just och funderade över att DIF måste vara distinktare framför Markström, då spelar Andreas Holmqvist fram pucken till en fri Marcus Nilson på högerkanten. Nilson pinnar på, stoppar upp för någon hundradels sekund och gör en skottfint innan han iskallt prickskjuter in 1-0 efter 18.42 i första, längs isen tror jag det var till vänster om Markström (hans högra sida.) Nu har Nilson gjort match i 24 av de 26 senaste matcherna.



(Poängmaskinen Nilson pausfintade bort Markström. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... snabbanalys av första perioden: Väldigt heta känslor på isen, en galen inramning men Brynästempo på isen, det vill säga att spelet har går rätt långsamt. Har varit några chanser åt båda håll men DIF hade de bästa chanserna i första och så gjorde Nilson 1-0 också (se ovan). Har varit mycket spel runt Markström men Djurgården skjuter lite mycket från sidan, känns emellanåt som puckarna flyger överallt och hemmalaget skulle behöva vara ännu lite mer distinktare i sina avslut under de två perioder som är kvar.

... puckout: Marcus Ragnarsson satt redan utvisad, då gjorde Andreas Engqvist en puck out vilket gav Brynäs fem mot treöverläge i 52 sekunder. Och då blev det såklart mål när 16 av dem hade gått.

...kvittering till 1-1 (Jonas Nordquist framspelad av Jonas Nordquist och Sebastian Lauritzen)
Kom som sagt när Brynäs fick spela 5 mot 3 efter en puck out av Engqvist som lär gräma sig enormt över just det... Brynäs fick i gång ett bra klapp,klappspel där med Norquist som avslutare vid Wesslaus vänstra stolpe.

... stolpskott: satte Mathias Tjärnqvist 19.47 i Jacob Markströms vänstra stolpe. Nära, nära men nej.

... snabbanalys av andra perioden: Mycket puckinnehav för Djurgården som emellanåt har känts som att man spelar pp fast man inte gör det. Men inga mål i en tät och tajt mittenperiod. Brynäs fick ett 5-3 överläge till skänks efter en DIF puckout och då kvitterade man. Andraperioden brukar vara Djurgårdens starkaste men det är bara att mala på i tredje, känns som det ändå är DIF som är det starkaste laget just nu.

.... Markström: Brynäsmålvakten spelade upp sig genom matchen, kanske för att han blev ordentligt uppvärmd då DIF vann skotten i både första och andra. Djurgården fick ett pp drygt sex minuter in och bombarderade Jacob Markström som bland annat visade upp en fin plock.



(Markström hade en bra dag, Djurgården hade det inte. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... visselkör:
Djurgården blev både hakade och fällda lite här och i början av tredje utan att det blev så många utvisningar som fansen ville ha. Till slut var ett kokande Hovet i uppror. Känns inte som att fyra domare ser mer än tre. För att uttrycka det milt. Eller så är detta en så kallad "slutspelsnivå". Kanske?

... känsla med tio kvar till full tid av tredje och ställningen 1-1 fortfarande? Att DIF har övertaget men att Brynäs gnetar sig kvar i matchen och mycket väl kan vinna med någon slumppuck.


(Foto: Daniel Pettersson/ jarnkaminerna.se)

... sjukaste räddning kom från Gustaf Wesslau 17.14 in i tredje då jag var helt säker på att nu blir det mål, då det kom ett gäng Brynässpelare fria mot Durgårdskeepern. Men Wesslan gjorde en helt sjuk räddning med benskyddet och nu lever matchen vidare med förlängning.

.... snabbanalys av tredje perioden: Blev allt grisigare och grisigare hockey och det känns som att det är Brynäs som tjänar mest på det. DIF måste få ordning på sitt pp också, då Brynäs boxplay har varit mycket bättre nu än i torsdags samtidigt som Djurgården inte får till det alls just nu.

... radda av chanser: Djurgården saknade inte direkt chanser att avgöra. Marcus Krüger var nära, Jimmie Ölvestad hade en puck som gled precis framför mållinjen, Nicklas Danielsson hade ett skott i stolpen i slutet av matchen och så vidare. Men. Grishockeyn vann den här matchen.



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... avgörande, 1-2 e förl, Jonathan Granström (framspelad av Magnus Kahnberg och Sebastian Lauritzen). Brynäs fick matchen dit man ville, och det avgörande målet i förlängningen var lite typiskt för hela matchen. En stök och böksituation framför kassen, ett skott in i slottet, ett skott, retur och Jonathan Granström som tryckte in målet samtidigt som han flög omkull och landade på baken. Men de målen räknas ju också.

... segervrål. Brynäsbacken Ossi-Petteri Grönholm vrålade som en besatt när han klev av isen. Vad han sa? Ja jag kan ju lite finländska och nä, de svordomar och könsord som studsade mellan väggarna lämpar sig inte för tryck.

...skadekoll: Jag sprang på Mike Zigomanis i spelargången. Han är medicinskt okej nu men jobbar på att få upp tempot. Hoppades kunna vara med i slutet av kvartsfinalen, typ match sex eller sju om serien går så långt.

... snabbanalys av matchen: Lågt tempo från start. Det passade Brynäs. Allt grisigare spel ju längre matchen led. Det passade Brynäs som dessutom hade bättre boxplay än senast. Lite spretigt spel mot slutet av DIF samt brist på skärpa i avsluten gav Brynässeger.

Kommer lite snack här ovan, samt när jag är klar med det lite bilder av Daniel Pettersson.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Grishockey brynäs

Marie Hallman sa...

Anonym: Måste hålla med där. Eller som Renberg sa, "anfaller inte Brynäs någon gång?!"

Anonym sa...

Ska man räkna alla spelförstörande moment som brynäs håller på med så fyller man en hel a4.

Hur kan domaren släppa den där fasthållningen av klubban efter brynäs mål.

Stefan sa...

Brynäs kan göra vad som helst. Hakningar och fasthållningar.
Sen minsta lilla som DIF gör så blir det utvisning.

Marcus vimmelkantig och pehr den blinde Claesson..Vilket radarpar

Anonym sa...

Vinnerborg e körd, helt jävla körd..

Man gör inte så här ostraffat, inte på Hovet.

Anonym sa...

Vinnerborg och Claesson ville visa sig tuffa inför ett fullsatt hovet. Inte ge DIF några fördelar alls utan låta brynäs haka och hålla fast..Man undrar om dom vet vad ordet konsekvent betyder.

Stefan sa...

Dags att Brodin får spela nästa match. Ragge får fortsätta vara sjunde back ett tag till. Han ser seg ut och det har säkert med att göra att han inte har spelat så mycket. Otto såg ut att vara ovän med pucken med.

Mackan - Otto - Jimmie
Krüger - Engqvist - Tjärna
Tim - Josefsson - Danielsson
Fimpen - Holmqvist - Brodin

Falk - Holmqvist
Printz - Klubertanz
Eklund - Pettersson
Ragge

Peter sa...

Precis som Anonym skriver så ville domarna visa sig tuffa och visa att de ska hålla emot publiktrycket och då blir det tyvärr pannkaka av alltihopa.

Nu ska jag inte klaga alltför mycket på domarna och det var inte deras fel att vi förlorade, men tar man inte utvisningen när en brynässpelare cross-checkar en Djurgårdsspelare i huvudet så är det något som är fel. Redan då misstänkte jag att domarna hade en regelbok för DIF och en för brynäs.

Marie Hallman sa...

anonym 1: tyvärr tappade de ju greppet redan vid nedsläpp. Åt båa håll...

Stefan: bra ide att testa Brodin. Ragge spelarmer och mer så det kanske kommer. Otto spelade ju nästan 26 minuter så Hardy måste ha varit nöjd. Känns som det behövs gå tillbaks till lite grunder för hela laget. Var tog kylan och tålamode vägen?

Anonym 2: antar att du menar att de inte ska döma mer i de här serien. Är kanske bra att byta så inte match tre blir helt urballad.

anonym 3 och Peter: Jo det blev pannkaka. Känns som... ja jag vet inte men DIF borde bara starkare sett över hela serien. Känns så i allafall.

Stefan sa...

Otto är alltid bra i det defensiva spelet. Men såg inte ut att han var vän med pucken igår eller så var isen dålig.