onsdag 10 mars 2010

... och här har ni motiveringarna... uppdaterad


(Så har då domarna från Disciplinnämnden kommit. Till slut. Foto.www.hockeymedmariehallman.se)

Här nedan har ni disciplinnämndens motiveringar till de beslut som de har tagit för var och en av spelarna i bråket i lördags.


Det blev färre matchers avstängningar än vad jag hade tippat. Med tanke på att till exempel Andreas Holmqvist fick sitta vid sidan av i två matcher efter att han sagt något olämpligt på isen så är ju två matcher för ett vilt slagsmål inte så mycket att orda om.


Jag tycker i och för sig att det var märkligt att den som vräker ur sig något dumt i stridens hetta får två matcher, räcker ju med tio minuter eller game tycker jag men jämför man som sagt så kom de flesta av slagskämparna ändå lindrigt undan.


Det man verkligen kan sätta frågetecken efter är ju varför spelare som till exempel Daniel Josefson - som till och med nämnden själva konstaterar bara drar någon i armen - ska få mer än game (som han fick för att han hoppade in på isen från båset). Josefsson fick ju både game och match och 2+2 och en tvåa till för roughing fast han inte ens slogs. Men där handlar det mer om förvirrat domslut än fel av disciplinnämnden som ju inte förlängde straffet.


Sedan kan man ju undra varför det ska ta ända till onsdag eftermiddag att klämma ur sig ett besked om det som hände i lördags. Och man kan ju undra om tex Josefsson hade fått spela i tisdags om disciplinnämnden hade fått tummen ur i måndags och redan då kunnat konstatera att SSK-backen hade fått på tok för högt straff av domarna.


Men, men. Nu är frågan överstökad känns det som och för SSK:s del så spelar det ju ingen roll då inget av straffen sträcker sig in i kvalserien men det blir ju fel gentemot de andra lagen då SSK borde ha haft med både Josefsson och Pakaslahti i går mot Luleå. Plus att hela det här sega och klantiga agerandet av domare och disciplinnämnd skadar tilltron till nyss nämnda parter och till hela systemet.


Så jag håller med det som Pontus Sjögren sa härom dagen. Så här lång tid ska det inte behöva ta.


Så här står det i besluten om de olika domarna vad gäller....


Daniel Josefsson, SSK:

Nämnden konstaterar att Daniel Josefssons inblandning i slagsmålen begränsar sig till att han lämnar båset samt drar en motspelare i armen. Mot denna bakgrund är det av domaren utdömda matchstraffet med konsekvens av en matchs automatisk avstängning tillräcklig bestraffning för Josefssons agerande.


Petri Pakaslahti, SSK:

Nämnden konstaterar att Petri Pakaslahtis inblandning i slagsmålen är begränsad till att han vid ett tillfälle brottas med en motspelare. Mot denna bakgrund är det av domaren utdömda matchstraffet med konsekvens av en matchs automatisk avstängning tillräcklig bestraffning för Pakaslahtis agerande.



Fredrik Warg, Skellefteå:

Nämnden konstaterar att Fredrik Warg deltar i begränsad omfattning i ett slagsmål som Stefan Gråhns startar. Mot denna bakgrund är det av domaren utdömda matchstraffet med konsekvens av en matchs automatisk avstängning tillräcklig bestraffning för Fredrik Wargs agerande.


Oscar Lindberg, Skellefteå:

Nämnden konstaterar att Oscar Lindbergs inblandning i slagsmålen i övervägande del begränsar sig till att försvara sig och mota bort motspelare. Mot denna bakgrund är det av domaren utdömda matchstraffet med konsekvens av en matchs automatisk avstängning tillräcklig bestraffning för Oscar Lindbergs agerande.



David Fredriksson, SSK:
Nämnden konstaterar att det av filmsekvenserna framgår att David Fredriksson lämnar båset och att han därefter deltar i ett slagsmål. Sammantaget finner nämnden att David Fredriksson ska ådömas avstängning motsvarande totalt två matcher (inklusive den automatiska avstängningen).


Stefan Gråhns, SSK:
Nämnden konstaterar att det av filmsekvenserna framgår att Stefan Gråhns startar ett slagsmål med Fredrik Warg och att detta otillbörliga agerande ska leda till en avstängning motsvarande totalt 2 matcher (inklusive den automatiska avstängningen



Yared Hagos, Skellefteå:

Nämnden konstaterar att Yared Hagos kommer in som tredje man i ett slagsmål samt att han brottas med en motspelare. Sammantaget finner nämnden att Yared Hagos för förseelsen ska ådömas avstängning motsvarande totalt två matcher (inklusive den automatiska avstängningen).


Martin Lundberg, Skellefteå:
Nämnden konstaterar att Martin Lundberg lämnar båset och kommer in som tredje man i ett slagsmål samt att han därefter utdelar ett antal slag mot Lukas Kilström. Mot denna bakgrund ska Martin Lundberg ådömas avstängning och böter.


Lukas Kilström, SSK:

Disciplinnämnden har, förutom anmälan från tävlingschefen Mikael Lundström, tagit del av filmsekvenser från händelsen samt ett yttrande från Lukas Kilström. Av filmsekvenserna framgår att Lukas Kilström är drivande i ett slagsmål innehållande relativt omfattande slagväxling. Mot denna bakgrund ska Lukas Kilström ådömas avstängning och böter


Fredrik Svensson, SSK:
Nämnden konstaterar att det av filmsekvenserna framgår att Fredrik Svensson är initiativtagare till det första slagsmålet i vilket ha sedan deltar. Mot denna bakgrund ska Fredrik Svensson ådömas avstängning och böter.

Källa: Disciplinnämnden.

Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tim Eriksson klar för DIF 2 säsonger till! VAMOS!

Nu väntar vi bara på Linkan, Tellan och Ante Holmqvist=)

Marie Hallman sa...

Anonym: Har inte riktigt dagskoll på Linkan och Tellan men det lät på Ante HOlmqvist häromdagen som det varken gått framåt eller bakåt, dvs de har snackats vid lite för någon månade sedan men sedan har det inte hänt så mycket. Å andra sidan sa han också att han helst ville vänta med att förhandla tills säsongen är slut så vi får se.

robin sa...

Ett till exempel e knätacklingar som kan skada en annan spelare och ge denne men för livet, där får han bara game lix det e bara sjukt.

Marie Hallman sa...

Robin: ja, det är skumt. Precis som det här att säger du något dumt är det två matcher men slashar du handleden av någon så är det två minuter. Om ens det, domarna missar ju en hel del sånt men verkar väldigt alerta på om någon säger något.

robin sa...

Domarnas nivå e ju katastrofal, dom håller ingen jämn nivå genom matcher... tex matchen DIF-LHC i måndags. LHC hade sjukt många fula grejer som borde fått dom utvisade.
Sen när dom säger att crosscheckingen inte va ngt att ta ut för då blir man bara irriterad...
Exakt minns Fimpens skada från förra året runt jul där, det enda Hagos fick va game?!? helt sjukt...!!

Löjliga Säsongen sa...

De ligger lågt med A-Honken eftersom de förhandlar med den bra av bröderna Tjärnqvist, det vet ni va?

Anonym sa...

Hej
Tror, men jag kan ha fel, att Andreas Holmqvist dessutom fick sitt straff för att han med klubban slog vilt omkring sig ett flertal ggr i spelargången så att stickor och strån rök åt alla håll. Det framgick klart och tydligt av canal+-sändningen, så jag antar att aggressivt beteende omfattar det + att medspelarna fick mota bort honom från domarna eftersom det såg ut som om han hade lust att handgripligen tala dem tillrätta. Så Andreas var nog skyldig till något betydligt mer än att ha vräkt ur sig något dumt.
/MN

Anonym sa...

Klart att DIF vill ha kvar A-Honken! DIF skulle kunna ha GRYMT
bra försvar nästa säsong.

Tellan/Wesslan/Riddarn
3 bra målvakter. Någon av dessa DIF satsa på.

Ragge - Holmqvist
D Tjärnqvist - Kyle
Pettersson - Printz
Eklund - Deliert
4 bra backpar! Kan vara ES bästa?

Tänk om Linkan, Ekman och Nyllet kommer hem också =)

Löjliga Säsongen sa...

Nyllet? Menar du Nylander? Vad ska han till gnaget och göra?

Anonym sa...

Nyllet kommer från Sthlm! MEN han har bara spelat i AIK 1-2 säsonger. Eftersom att Linkan kommer spela med DIF och AIK kommer inte att gå upp, så kommer Micke Nyllander spela med DIF!

Marie Hallman sa...

Löjliga säsongen: Det är väl delvis Andreas som vill vänta också, men jag ska försöka hålla koll på det där med Daniel T.

MN: Jo men om man ska börja döma för att folk slår sönder klubban efter att de har gått av isen så är det många som skulle få hårda straff. Vi står ju där spelarna kliver av efter matcherna och nog har jag sett både en och annan klubba ryka där. Plus att Norrena slog klubban i sargen när han stormade av isen senast och inte blev det något straff där inte så det känns väldigt ologiskt i såfall även om det säkert är så. Men ologiskt är ju bara förnamnet på disciplinnämnden.

Anonym och löjliga säsongen: när det gäller nästa säsong så.. vi får se men fortsätta gärna komma med tips och tankar på hur ni vill bygga laget, bara kul!

Martin sa...

Kan ändå inte komma ifrån det oerhört fega påhoppet av Svensson. Hoppa på en 18-årige rookie som gör en av sina första matcher och dessutom bakifrån. Det borde ha renderat en avstängning resten av säsongen. Eller så borde SSK själva föregå med gott exempel och stänga av pajas-Svensson resten av säsongen. Som han gjorde - så beter man sig bara inte. Han kan väl slåss med någon som är i hans egen ålder och storlek men det vågade han förstås inte. Fegt är bara förnamnet.