måndag 22 mars 2010

Oscar Eklund: " Det är bra att inte ge dem för mycket luft"


(Oscar Eklund inledde målskyttet med att göra sitt första slutspelsmål och tillika det första bortamålet i karriären för DIF som senior. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Första elitseriemålet kom i januari mot Skellefteå.

I går kom första slutspelsmålet, i kvartsfinal tre mot Brynäs.

– Tur det, känns som att jag missade mycket i förra matchen, säger Oscar Eklund med glimten i ögat.


För visst satt det där målet lite extra gött med tanke på förlusten i lördags på Hovet:


– Då missade jag både ett friläge och en miss i förlängningen. Så det var skönt att göra mål nu. Det är bra för laget och för självförtroendet, säger Djurgårdsbacken, som nu gjort två mål på 132 matcher som senior i Djurgården, med ett leende.


Målet kom på en framspelning från Jacob Josefson, men även om Eklund är nöjd över målet var det 4-0 segern som gladde honom allra mest:


– Kul att vi vann och maler ner dem. Det är bra att inte ge dem för mycket luft. De var ju ganska så kaxiga efter segern senast, i allmänhet. Så det här var skönt.


(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Vad tycker du annars om matchen? Jag tycker Brynäs vek ner sig helt på slutet?

– Ja, det var jämt i första sedan i andra dominerar vi totalt. Det kändes som att de tog slut där, sedan blev det lite märkligt i tredje.


Märkligt?

– Jo men det blir ju så när de inte vill jobba.

Men visst känns just det konstigt?! Fyra mål kan man ju ta in under en period i hockey?

– Ja men inte i dag. Det kändes inte som att de hade den orken. Det kändes som att de stod och hängde på klubborna redan i andra. Men det är ju tredje matchen på sex dagar så…


Det var det för er också ju?

– Jo men vi går runt på fler folk, vi har 14 forwards, sedan kanske vi är bättre tränade än dem, jag vet inte. Just idag var vi starkare än dem i alla fall.



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Jag tycker att Brynäs fick styra lite i första, bland annat genom att dra ner tempot. Vad sa ni i pausen inför andra där ni sedan tar över totalt?

– Vi sa ingenting särskilt, utan sa väl bara att vi skulle ha långa anfall, fortsätta jobba. Vi har sett i andra matcher att de har blivit trötta när vi har jobbat på dem och när de inte gör mål som senast så får de ingen energi. Då går luften ur dem. När de inte fick mål fast de hade en massa pp, så slutade dem spela lite. De hade ju 4-3 och 5-4 i 3-4 minuter där och när det inte blev mål då så gick luften ur dem, avslutar Eklund.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är inte Oskar Eklund, det är Janne Bylund... Hehehe...

Marie Hallman sa...

Bättrehockey: ja ha ha lite lika är dem. Jag ska fråga om han hört det förr.... ;)

Stefan sa...

Oscar blir bättre och bättre ju mer han får spela. Han kommer bli en tillgång för DIF framöver.