torsdag 11 mars 2010

SSK-Modo 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Plats: Scaniarinken

Publik: 4 007

Match MMM

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Kvällens...


...repris: 19 åringen Thom Flodqvist gjorde 1-0, som dessutom är hans debutmål i elitserien, genom att stå rätt placerad vid stolpen och raka in pucken. 31 sekunder senare gjorde MarkusNäslund exakt samma sak till 1-1.


.... Spagat: Riku Helenius gjorde någon slags räddning i spagat vid ena stolpen då pucken hade studsat i sargen och kom farande köksvägen mot mål. SSK-målvakten gled då ner i split och lyckades fiska upp pucken bakom ryggen och dra den inunder benskydden. Avancerat.


... publikmagnet: Knökfullt på parkeringen och 4 007 på plats i Templet trots att SSK inte har något att spela för. Vem som lockade? Peter Forsberg så klart. Mäktigt, det är ju bara jämföra förra matchen mot Skellefteå då publiksiffran var 2 999 det vill säga 1 008 personer färre.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


.... brytning: Modos poängmaskin Mats Zuccarello AAsen kom fri på ena kanten när SSK hade pp men där stod Tim Hed och avväpnade elegant.


... monsterbyte: Peter Forsberg och Zuccarello Aasen körde ett helt pp plus trettio sekunder till på det. Snacka om att kräma ut allt som går.


... hetaste vilja: SSK med Daniel Josefsson i spetsen visade matchen igenom att det inte var tal om att ”bara spela av matchen”. Kom i duell med Mats Zuccarello Aasen om en puck som var på väg att glida ur zon vid ett pp och jagade livet ur sig för att hinna före. Och gjorde det också.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


.... strykare: Patrick Yetman hade ett skott som verkligen smekte ena stolpen vid Modomålet i tredje.


... höjdare: Alla SSK-s young guns som på grund av avstängningar kom in, fick chansen och tog den med bra spel och fin attityd.


...grattis: till SSK-s materialare Anders Spider Kellerstam som nu fyller 50!

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... benparad: Kritiserade Malek i Modomålet var bra med när Modoforwarden NiklasSundström gjorde en indianare så att Jonas Almtorp kom helt fri och hade ett fint läge där alltså Malek fick ut skydden vid rätt tillfälle.


....press: Modo jagade som galna i slutminuterna och tvingade Riku Helenius till några riktigt svettiga räddningar. Men förgäves och försent. När sedan Luleå vann på övertid mot Rögle var saken klar – stjärnspäckade Modo missar slutspel.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


.... avsked? Och matchen kan ha blivit Peter Forsbergs sista. Om han nu inte spelar på lördag och i VM. Återstår att se.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

1 kommentar:

Larry sa...

Hoppas AIK-forwardsen såg Modos första mål i matchen, som var en fin provkarta på hur man enkelt nätar på Helenius.