måndag 19 april 2010

Gustaf Wesslau: " Faaan! Typ."


(Wesslau var tillbaka - och i zonen. www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Gustaf Wesslau och Andreas Holmqvist var tillbaka i spel efter en match skadefrånvaro.

Och som de var tillbaka.


Av skadorna syntes inte och Wesslau har uppenbarligen inte checkat ut från den berömda zonen, trots en missad match.


Men… det var Stefan Liv som drog det längsta strået då han bara släppte in ett mål och Gustaf Wesslau två, varav det ena i sudden, en dryg kvart in på period fyra.


Så här säger han om …


… tankarna precis efter HV:s segermål?

– Faaaan! Typ. Men (Martin) Thörnberg och (Jukka) Voutilainen kommer i en två mot en, jag måste kliva ut mot Thörnberg och tanken är att vår back ska ha den bortre spelaren (Voutilainen), för låter man få Thörnberg för mycket tid så smäller han upp den i krysset själv. Sedan lägger han en jävla bra pass, till en rightare som Voutilainen. Det blev nog ett jävligt snyggt mål, tyvärr. Synd att vi inte kan avgöra innan.


… sin stålmansräddning halvvägs in i tredje, då HV-forwarden Andreas Falk hade öppet mål och ”bara” skulle så in pucken på tennis. Men…

– Det vart lite… först fick jag en studspuck i huvudet, sedan studsar pucken ner på sidan om mig, sen blir det lite tjafs, han får öppet mål där och så blir det en sån där kasta sig och kasta ut armarna rakt ut bara och ta den, he, he.


… när han i andra låg på mage vid sidan av målet i andra och till sin förvåning fick se Johan Lindström skjuta över ett helt tomt mål?

– Det var en lång dragning av (Teemu) Laine som kom fri, jag gled i väg lite för långt, ser hur pucken kommer in till en spelare framför målet och sedan missar han! Med hur mycket vet jag inte, jag hann knappt se, jag hade fullt sjå att hinna upp och tillbaka igen.


… hur Djurgården som nu förlorat två förlängningar av två ska lyckas vinna nästa, om det nu blir fler i finalserien:

– Bara att köra på. Jag tycker att vi gör en bra förlängning, vi lägger ner allt på mål och ska bara köra vidare som vi brukar med så långa anfall som möjligt. Vi hade ändå två pp och en hygglig chans att avgöra där med två riktigt bra lägen. Sedan att de får sitt mål där… är mer tillfälligheter. De får ett två mot ett läge, ett jävligt bra läge dessutom, i sudden och så är det två väldigt skickliga spelare som får det. Det är inte så mycket mer att säga om det.


Någon undrar säkert hur det kändes att vara tillbaka och om han märkte av skadan men jag… glömde. Sorry för det. Kom på när jag kom hem att jag självklart borde ha frågat men ville inte ringa och störa honom så sent så vi får se, kanske hinner ta den frågan under tisdagen istället.

Inga kommentarer: