tisdag 20 april 2010

Kristofer Ottosson: " Det är fortfarande helt öppet"


(Ottosson, redan sugen på revansch i match fyra. www.hockeymedmariehallman.se)

Kristofer Ottosson var någon millimeter från att bli segerhjälte med fem sekunder kvar av tredje.

Men fick istället se HV71 ta ännu en övertidsseger – för andra matchen i rad.


Dina tankar direkt efter?


– Nä men … nu har vi förlorat två matcher i sudden. Vi hade så klart hellre vunnit men nu har vi 1-2 i matcher att jobba med. Det är så det är. Och det spelar ingen roll om det är hemma eller bortaplan nu, vi spelar lika bra i båda matcherna, så det är fortfarande helt öppet tycker jag.


HV71 har två hemmamatcher nu, jag antar att ni kommer räknas ut av alla, så det kanske kan vara en fördel? Att vara underdogs?

– Jo men jag tycker att vi har varit underdogs hela finalen. Sedan är det så klart ingen fördel att ligga under med 2-1, det hade varit bättre att leda med 2-1 men det är inte mycket man kan göra åt det just nu. Det vi däremot kan göra något åt är match fyra och fem och det känns bra, säger Ottosson bestämt och fortsätter:


Vi hade alla möjligheter att vinna idag och senast också. Och vi har det i matcherna som kommer. Nu vann de i dag, det är tungt i en liten stund. Sedan tar vi nya tag i morgon.


Nu har HV71 vunnit båda matcherna som har gått till förlängning. En slump eller något som ger dem övertaget i det läget?

– Det är svårt att analysera när man precis har spelat klart men i båda matcherna har vi chanser att avgöra, sedan gör de ett skickligt mål. De får en spelvändning, gör en individuell prestation. Det är sånt som avgör, säger Ottosson.


Djurgården har liksom HV haft problem att få utdelning på sitt PP. Idag kom kvitteringen i spel sex mot fyra sedan man hade tagit ut målvakten men annars har det varit glest med pp mål i finalserien:


Varför?

– Jag vet inte, men det har samtidigt gått hand i hand med ett bra boxplay av alla lagen. Jag vet inte om det blir lika för alla lag, att alla ändrat sitt boxplay. För jag tycker att alla pressa och är mer aggressiva i sina boxplay nu och det verkar ge utdelning samtidigt som alla lag har fått svårt att göra mål i pp. Det kanske finns någon logik där?


Jag satt bredvid Leif Boork på pressläktaren, han förklarade det med att alla lag har mött varandra så många gånger att ni kan varandras pp så pass bra nu att det tar ut varandra?

– Ja man så kanske det kan vara. Det kanske är lättare att spela ett bra boxplay då plus att man blir tröttar ju mer det går och att vi känner varandra så väl nu att vi vet vad de andra gör och lätt kan möta det.


Det är match på onsdag igen, hinner man hitta på något nytt i pp väg?

– Nja, det är väl mer att man gör små för ändringar i det pp man har i så fall. Inte att man gör något nytt men ändrar lite i systemet man har och utvecklar det. Det gäller att någon få in någon liten ändring där, säger Ottosson.


Det blev upprörda känslor bland Djurgårdsfansen på det fullsatta Globen när HV:s mål dömdes som inne trots att

HV-forwarden Andreas Falk var inne i målgården precis innan.


Å andra sidan låg ju Djurgårdsmålvakten Wesslau en bra bit ifrån HV-spelaren, konstaterar Ottosson.

– Han står där, men gör ingen skada, sedan hinner han flytta på sig innan pucken går in.


Så det var rätt att döma bort målet då?

– Det vet jag inte men nu gjorde de det, så då är det så.


Sedan fick ni 1-1 med 51 sekunder kvar till ordinarie tid. Det satte krydda på matchen?

– Ja, visst gjorde det! Det var ett riktigt bra pp-mål, spel sex mot fyra, så där gjorde vi ett i pp i alla fall. Ragge (Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson) skjuter ett skott på mål, vi var tre som stod där och skymde – jag, Jimpa (Jimmie Ölvestad) och Mike (Zigomanis). Han (Liv) ser inte vart skottet går, Jimpa slår in returen. Det gör vi riktigt bra.


Sedan har du ett skott i ribban med fem sekunder kvar till full tid. Hinner du se hur nära det är?

– Oh ja! Jag satte måljublet i halsen. Pucken går högt jag får på en träff på volley, går i ribbans underkant och ramlar sedan ner nära mållinjen. Det såg först ut som att den skulle gå ribba in men… den faller på fel sidan om mållinjen.


Hur länge kommer du att fundera på det där?

– Jag kanske gör det lite när jag kommer hem i kväll men hjälper mig inte framöver så mer än så blir det väl inte.


Nu gick det långt in i förlängningen innan det avgjordes. Vem tjänar mest på det till nästa match, ni eller HV?

– Jag hoppas att det är vi men alla kommer hinna återhämta sig till match fyra så det ska nog inte påverka vare sig dem eller oss, avslutar Ottosson.

4 kommentarer:

Stefan sa...

Otto och Mackan är två spelare som måste börja åka mer skridskor.

Anonym sa...

ursäkta men vad är det som händer i SSK marie? varför slutar Khilström? och varför slutar han? tror inte att man bara vaknar upp å säger nej det är inte roligt då slutar jag, som en barnunge...

Marie Hallman sa...

Stefan: Känns som att hela laget måste ta sig samman nu och se till att hålla sig till det ursprungliga spelet som är svårare att genomföra mot HV men det måste gå om det här inte ska avgöras på studspuckar och spelvändningar även i de max fyra matcher som återstår.

Anonym: Ja, nu blev jag förvånad. Verkligen, har inte låtit på honom tidigare som att han skulle sluta. Inte för att jag har frågat men känslan har varit att han skulle jobba på även om det har varit slitigt. Ska se om jag får tag på honom.

Marie Hallman sa...

Anonym: apropå kilström senior så har jag, trots en nu i det närmaste obefintlig röst, fått i hop en intervju med honom co stefan jonsson, kommer lite senare i kväll på bloggen.