onsdag 28 april 2010

Bloggen avslöjar: Nicklas Danielsson klar för Modo.


(Nickey D byter Djurgården mot Modo. Foto.www.hockeymedmariehallman.se)

Nicklas Danielsson har hittat ny klubbadress.

Det blir Modo i två år framöver.

– Jag skrev på nu i (onsdag) eftermiddag, säger 25-åringen till hockeymedmariehallman.


Ryktena gick om en övergång till SSK men det var inte ens nära.

Istället blev det alltså Modo, varför?


– För att det är de som har visat mest att de vill ha mig. De har hört av sig till mig under en längre tid. De har väntat på mig och respekterat att jag inte ville göra klart med någon ny klubb förrän slutspelet var över. Det var jävligt juste gjort av Modo att vänta.


Varför var det viktigt?

– För att det visar att de verkligen är intresserade, det visar att de kunde hålla en plats åt mig fast jag inte kunde ge svar förrän efter säsongen.


Har du varit på väg någon annanstans?

– Nej, det har det inte varit, det är Modo som har varit huvudmålet hela tiden.


Det finns de som hävdar att du ljög för mig häromdagen när jag frågade om du var på väg till SSK och du sa nej.

– Jasså, men det är klart att jag inte ljög. Självklart inte. Varför skulle jag ljuga om det? Jag diskuterade aldrig kontrakt med SSK. De hörde av sig och visade intresse och ville prata efter slutspelet men vi kom aldrig så långt. Jag har aldrig ens diskuterat kontrakt med dem, säger Danielsson.


Som nu skiljs från Djurgården med no hard feelings. Sportchefen Järlefelt och Danielsson har haft ett snack om varför han inte blir kvar i klubben och den numera ex-Djurgårdaren har bara bra minnen från sina fyra år då han varit med om resan från tunga år till säsongens sköna finalspel.


– Ja, att jag varit med hela resan det är jag stolt över. Jag har massor med goda minnen att se tillbaka på.


Vad har varit det bästa?

– Slutspelet och framför allt finalserien har varit sjukt rolig att spela. Och den grymma publiken under alla år. Det har varit fantastiskt kul att få spela inför dem, man har fått gåshud många gånger. Sånt glömmer man aldrig.


I Modo får han en gammal bekant som tränare i Challe Berglund.

Danielsson visste inte att det skulle bli just han som tog över men hade läst i media att Modo var intresserade av den förre Djurgårdstränaren och är glad över Modos val av tränare:


– Jag hade ju honom i Djurgården med Säcken (Hans Särkijärvi). Det var bara positivt. Han är bra och har många vettiga idéer. Han är smart och listig, är en lurig och envis jäkel, säger Nicklas Danielsson med ett skratt.


Att byta Stockholm mot Övik blir så klart en omställning, även om Danielsson bott i Gävle för några år sedan.

– Jag tycker det ska bli kul! Och spännande att testa något nytt. Jag kanske får köpa en skoter? skojar han med ett skratt och en stor glimt i ögat.


Hockeymässigt då?

– Också spännande och kul. De har ett intressant och bra lag och har alltid varit bra hemma framför allt. Det har alltid varit tufft som bortalag att komma dit. Plus att de är ett lag med mycket fart och fläkt.


Det låter som din stil?

– Ja, ha, ha men jag gillar framför allt att de är ett spelande lag. De är ett lirande lag fast alla jobbar hårt så det är klart att det ska bli roligt att få vara med där.


Vet du vilken roll du får i laget?

– Nej, det har vi inte diskuterat, det får komma senare, avslutar Danielsson.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

20 kommentarer:

Edin sa...

Tråkigt.

Nåväl, önskar Nicky D all lycka (förutom i matcherna mot DIF, såklart).

Anonym sa...

Lite tråkigt faktiskt. En väldigt skön profil den där Dubbelfyran/Nicke D/Danielsson/Nicke - kärt barn har många namn!

Anonym sa...

Vad tråkigt :(

Lycka till i modo Nicke D, men mot DIF får du skjuta snett!

Tack för en jättebra blogg Marie, du gör ett kanonjobb! Kan inte du göra en intevju och kläma lite på Nisse Ekman? Som du gjorde med Tjärna!

Jimmie sa...

Fan :/

carrie sa...

Neeej fyy vad tråkigt! :o

Måste säga det igen, jättebra blogg Marie! :)
Vet du hur det ser ut för Djurgården nu med t.ex. träningar, vad gör dom när det inte är matcher och hur ofta tränar dom? =)

Anonym sa...

varför får nicky d inget nytt kontrakt när tjärna jr fick det?.Nicky var bättre än tjärna hela säsongen.har bättre händer och fart.

Mvh/ddddddddddddddddddujjjuuuuuuuuuuu

Anonym sa...

varför får nicky d inget nytt kontrakt när tjärna jr fick det?.Nicky var bättre än tjärna hela säsongen.har bättre händer och fart.

Mvh/ddddddddddddddddddjjjuuuuuuuuuuu

Marie Hallman sa...

Edin: Jag kommer också sakna Nicky D. Skön människa. Rak och ärlig. Var ju lite humor att någon skrev att jag var "lurad nu igen" när jag hade en intervju med honom där han avfärdade SSK ryktena. Men han sa ju bara sanningen. Skönt med ärliga människor som han!

Anonym: Håller med.

Anonym: jag sa åt honom att hålla igen med målen när han är nere i Stockholm, ha, ha, ha. Närå. skojar bara.
Tack för snälla ord vet inte om jag får till en intervju med nisse, lite körigt närmsta dagarna men sedan kanske.

Jimmie: Precis.

Carrie: Tack :D De har ledigt någon vecka eller om det var två. Sedan börjar barmarksträningen. De kör gemensamt ett tag, sedan hemma individuellt där de samlas då co då under sommaren coh gör tester coh stämmer av. ska göra en mer utförlig grej på det senare.

anonym: De är två bra spelare men helt olika spelartyper. Nicky mer lirare, Tjärna mer stridsvagn, antar att DIF ansåg sig vara mer i behov av en jobbig jävel framför mål och då valde Tjärna som är bra på att parkera där.

JayJay sa...

Synd!

Emma sa...

Jättetråkigt! Jag hade gärna sett honom kvar i DIF.

Charlie sa...

Lycka till Nicky D (fast inte mot DIF såklart)!

Tror nog det blir bra för alla parter. Mer speltid för Cehlin och Brodin och utrymme för grabbarna som kommer och trycka på underifrån (Norman, Strömberg, Mitman) ifall det blir skador.

Nu är det bara Mackan, Ekman och Daniel Tjärnqvist kvar, sen kan vi stänga butiken och vänta in säsongsstarten!

Anonym sa...

Tack mr 44 för din tid i DIF tröjan och dina härliga klipp på DIF-TV. Nu får du ju chansen att ge din julklapp till Dick!

Lycka till i Modo och välkommen tillbaka senare om du är sugen på att återvända.

Lite synd att se folk som varit med från botten till toppen försvinna, men detta kanske är det bästa för alla parter vid detta tillfälle!

Du kommer säkerligen bli väl mottagen när du gästar hovet kommande säsong!

/Jepe

Håcke sa...

Stockholmarna väller in i byn... Challe blir nog kortlivad i Ö-vik medan "Nick" kan bli en publikfavorit.

Anonym sa...

Inte lurad? Driver du med oss eller???? Det är precis det du blev. Frågan till Nicky är lite tramsig bara för att du vill knäppa någon på nosen!!!

Bra blogg i övrigt även om den har en dalande trend rent innehållsmässigt.

//Ragge

Anonym sa...

Förstår inte varför så många verkligen vill ha kvar Danielsson. Han tjänar verkligen inte smågrus, visst kan han göra bra matcher, men han gör fler dåliga matcher än bra.

Han är en medioker skridskoåkare och medioker passningsspelare.

Som lagspelare är han dock bra. Men vi har nog 4-5 stycken från juniorleden som har potential att vara lika bra som honom nästa säsong.

Marie Hallman sa...

jay jay och Emma. jupp.Jag förstår att ni känner så. Bra kille både på och vid sidan av isen.

Charlie: Ska bli spännande att se om de junisar som nu kommer få chansen kan matcha Krüger och kompani. Den här Mitman har jag till exempel hört mycket om, Ölvestad light typ.

Jepe: Bra skrivet!

Håcke: Tror som du. Kan bli kultur krock där med Challe, men Nicke är en flexibel människa. Han passar in där med.

Ragge: Han blev anklagad för att ljuga, det är en rätt tung anklagelse så det måste han - liksom alla andra - få bemöta tycker jag. Kul att känner sig tillfreds med nya klubben.

Anonym: Jag kan hålla med om att han är lite ojämn men potentialen finns ju där och det är väl det de flesta ser. Anbitiös är han också så han jobbar garanterat på att få en mer jämn, hög nivå.

Charlie sa...

Marie:
Mitman är en elak variant av Ölvestad, kom ihåg var du läste det först.

Anonym sa...

Wesslan klar för NHL och Riddarn förhandlar med en NHL klubb!
NU MÅSTE TELLAN HEM!!!!

Vad tror du Marie?

http://blog.dispatch.com/cbj/2010/04/wesslau_goloubef_sign_entry_le.shtml

Stefan sa...

Den som har skrivit att Wesslau är klar för är nhl är en bloggare som skriver om Blue Jackets. Finns ingen information om att Wesslau skulle vara klar för Columbus på deras hemsida

Marie Hallman sa...

Charlie: det ska jag komma ihåg!

Anonym och Stefan: jag har pratat lite med wesslau, han lovar och svär på allt det käraste han har att han - när vi pratades vid i alla fall - inte har skrivit på något. Än. Sen om det kommer att skrivas på något i kväll eller inom närmsta tiden kunde han inte svara på då han inte hade bestämt sig. kolla artikel ovan.