fredag 9 april 2010

Pelle Hallin: "Man spelar för att vinna med det egna laget"


(Två vinnare - Pelle och Malte Hallin. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

SSK hade massor med chanser att göra mål men bra jobb av Fredrik Holmgren i AIK-målet och viss gummiarm i en del bra lägen gjorde att Södertälje fick nöja sig med ett mål och en poäng.
Men vad gjorde det?
SSK såg i och med poängen till att säkra kontraktet.

Pelle Hallin har fått köra mestadels i fjärdekedjan de senaste månaderna. Men. Han har gjort sitt jobb med stor entusiasm och mot AIK var det han som gjorde SSKs enda mål (1-0).

Finns en del snack med honom i TT-texten ovan men han sa även så här om...


... att spela tajt och defensivt för att behålla den poäng man hade grepp om:
-
Vi sa att vi inte ska bjuda på någonting. Sedan om vi hade gjort 2-1 så hade vi varit i en ännu bättre sits, men det viktigaste var att inte bjuda på något utan slå sarg ut och få ner pucken djupt i deras zon. Det är såna hockeyklyschor men det är viktiga detaljer i hockey också faktiskt, det är det.


... den enorma lättnaden som han kände i hjärtat när elitseriekontraktet var klart:

- Sedan är det ju så att i kvalserien har vi haft allt att förlora, förlorar man så förstör det så mycket, då hade man fått ändra på allt. Så jag personligen är så jättejätte glad att vi nu har gett klubben en bra chans att satsa vidare och bygga något bra i elitserien.



... att just han, en SSK-produkt fick göra det viktiga målet:

- Just det, är det jag är extra glad för. Det här är min moderklubb. Jag tycker att det här laget har varit jättebra. Jag är så jätte, jätteglad att jag och laget har gett SSK får bygga vidare på något bra nu.



(SSK tackar sina fans. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)



... han orkade ta i under förlängningen då den nödvändiga poängen var bärgad:

- Jag kan säga att personligen så sket jag i det. Eller sket i det är fel att säga, man gör ju alltid sitt bästa. Men vi har gjort det vi ska göra, säkra kontraktet. Man spelar för att vinna med det egna laget, inte för att gynna något annat lag. Sedan att AIK vann i pp, de var fyra mot tre, är inte konstigare än att Leksand vann mot oss i pp senast på övertid. Så det var inget konstigt med det.


.... den sista matchen på söndag, mot Rögle borta.
- Vi åker ner på lördag för att vinna, för att göra en bra match. Säsongen är inte slut än och vi kanske spelar våran bästa match där, nere, vem vet? Nu har vi spelat under press i nio matcher, det har varit krampaktigt. Nu kanske vi kan spela avslappnat och spela vår bästa hockey i stället.

... han blir kvar i SSK?
- Ingen aning. Jag vet inte, jag vet inte ingenting mer än att vi klarade kontraktet och jag är så jätte, jätteglad för det. Allt annat får vi ta sedan.
copyright:www.hockeymedmariehallman.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att SSK sätter lite prestige i att gå obesegrade genom serien. Det vore stort!

Marie Hallman sa...

Anonym: Videll sa till mig efter första Växjömatchen att de hade bestämt sig för just det. Så det vore ju fint om det höll men sedan är det ju mänskligt om de inte orkar. Rögle har ju så mycket mer att spela för.

Marie Hallman sa...

anonym: 25 miljoner mer för att vara exakt....