fredag 9 april 2010

Richard Gynge: "Det bara exploderar"


(AIK:s skyttekung sköt bonuspoängen till Gnaget och tog därmed upp laget på den andra elitserieplatsen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Richard Gynge kom tvåa i den allsvenska skytteligan och har fortsatt göra mål i kvalserien. Segermålet mot SSK i förlängning var hans fjärde mål i kvalserien och 32:a totalt den här säsongen.

Efter matchen satt han mest och försökte ta in vad som hänt, hur ett halvdött läge plötsligt är ett kalasläge där AIK har allt i egna händer. Det finns lite citat med Gynge i TT-texten här ovanför men det blev lite över.

Bland annat så undrade jag om det här målet var Gynges viktigaste hittills i karriären och fick ett bestämt:
- Ja!

Ditt viktigaste mål någonsin ever?
- Ja, absolut!


Det här uttrycket "ta en match i taget" må vara en klyscha men inte för Gynge. Han är en av få som verkligen tar en match i taget. Som är enormt lugn och metodisk och bara vägrar hetsa upp sig.

Inte så konstigt då att han som han säger:


- Hade ingen koll alls och förstod aldrig att det såg så bra ut som det gjorde (för AIK i de andra matcherna).

Jag kan knappt förstå det än, ha ha.


Varför ville du inte veta under matchen hur läget var?

- NEJ! För då kan man inte koncentrera sig på matchen, så jag ville inte veta.


Men det plongade och lät på jumbotronen och hela hallen jublade ju?!

- Jo men jag försökte att inte tänka så mycket. Jag visste att vi hade ett bra läge. Vi hade ju pp i förlängningen och visste såklart att då har vi en bra chans.

'

Dina tankar inför sista matchen på Hovet, mot Växjö?

- Inte mer än att det gäller bara att jobba på och ta en match i taget. Det är bara det som går att tänka på.


Vad kan du lova AIK fansen inför söndagsmatchen??

- Att vi kommer ge allt vi har!

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Johnny sa...

Tror nog Gynge drog en liten vals för dig att han inte hade koll på övriga matcher. Innan tredje perioden skulle börja blev han ju intervjuad på isen av Niklas Jihde i Viasat Hockeys sändning och då berättade Jihde ställningen i övriga matcher och om det bra läge som just då var för AIK.

Marie Hallman sa...

Johnny: Det är möjligt men sedan släppte han det väl. Kan tänka mig att han inte tog in det ens när Jihde sa det faktiskt. Jag har pratat med Gynge om det här med att hålla koll på matcher och tabellen hela säsongen. Han tycker verkligen inte om att göra det, så han släppte det nog direkt.