måndag 12 april 2010

Seikola till SSK

SSK har börjat lagbygget inför nästa säsong och presenterade nu på eftermiddagen (måndag) att man skrivit ett två årskontrakt med finländske backen Markus Seikola.

27-åringen är rightskytt och spelade säsongen 2005-2006 nio matcher i Frölunda. Där blev han kvar även säsongen 2006-2007 då han gjorde 5+14= 19 poäng. Seikola åkte sedan hem till Finland där han varit de tre senaste säsongerna, först i HPK där det blev 5+8 = 13 poäng och sedan i Ilves där han gjorde 18+27 =45 poäng säsongen 2008-2009 och nu senast 17+22=39 poäng under säsongen som nyss avslutats.

Så här säger SSK:s tränare Peter Larsson om värvningen i ett pressmeddelande:
" Det är givetvis väldigt skönt att en viktig pusselbit inför kommande säsong är klar, vi hade under säsongen brister i vårt powerplayspel och kände att vi behövde förstärka truppen med en rörlig, spelskicklig back med ett bra skott. Markus uppfyller alla de kriterierna. Vi gillar även att han inte tvekar att använda kroppen i närkampsspelet."

4 kommentarer:

Jonnie sa...

Hej Marie!

Skulle vara kul med några kommentarer från Kilström ang Seikola.

Och även någon intervju med Poppe om fortsättningen i SSK.

Larsson har ju sagt att han och poppe redan satt sig ner för att diskutera vad man ska förbättra inför nästa säsong, men alltid kul o få det bekräftat.

mvh Jonnie

Marie Hallman sa...

Johnnie Halloj, jag sökte Poppe och Larson i dag men de svarade inte tyvärr. Jag hann inte pröva igen men ska göra nytt försök i veckan. Har lite grejer inbokat i veckan redan får se om jag hinner med mer Seikola.

Kent Fredriksson /sarg ut sa...

Såja, Sportklubben. Ribban är lagd..

Marie Hallman sa...

Kent: Eller så satte de just taket... jag blev lite förvånad, trodde SSk hade risigt med pengar men tydligen finns det lite resurser att ta av ändå.