lördag 10 april 2010

SSK vill ha snabbt svar - uppdaterad söndag

Det står - på lite olika mediesajter - att SSK har förlängt kontrakten med backduon Tim Heed och Jens Olsson.

Men det har nog blivit något missförstånd någonstans.

Båda spelarna har kontrakt sedan tidigare som löper även över nästa år, så de blir förvisso kvar i SSK även nästa säsong men det är inte någon förlängning som är gjord nu. Olssons kontrakt skrevs på förra säsongen och Heed har SSK knutit till sig tidigare i vinter.


Det berättade SSK:s sportchef Mats Kilström i dag, när jag ringde honom i bussen på väg ner till Ängelholm.


Södertälje har sju spelare klara sedan tidigare: Backarna Jens Olsson, Tim Heed, Stefan Bemström och Lukas Kilström samt forwards Petri Pakaslahti, Julian Jacobsen och Andreas Grönvall och nu även Fredric Andersson.


Kilström senior har ju inte kunnat skriva kontrakt med fler spelare förrän elitseriekontraktet var i hamn och det blev det i torsdags. SSK:s sportchef har dock varit kontakt med både spelare och deras agenter och enligt Kilström kommer man nu sätta sig ner och sätta igång lagbygget.


Jag frågade om det är möten inplanerade redan i veckan men just den frågan ville inte Kilström svara på.


En viktigt kugge som behöver lösas snabbt är ju tränarfrågan. Många spelare som står i valet och kvalet vill veta vem som kommer träna laget innan de tar ett beslut.

Tränarduon Peter Popovic och Peter Larsson har ett optionsår på sitt kontrakt, SSK vill ha dem kvar och Mats Kilström hoppas på ett snabbt svar. Eller ett snabbt ja ska väl tilläggas.


- Vi för en diskussion med Larsson och Poppe förhoppningsvis blir det klart så fort som möjligt, säger Kilström.

Som är medveten om att det kan bli extra hård konkurrens om spelarna för SSK:s del om AIK går upp.

Lagen har ju båda ganska liten budget och vill gärna ha spelare med lokal anknytning.


- Att klubben ligger i Stockholmsområdet är ju en parameter och kommer det ett lag till i samma region som kommer förmodligen konkurrensen om vissa individer att bli hårdare. Men samtidigt så är SSK, AIK och Djurgården tre klubbar som lever sina egna liv och har sina egna filosofier för hur det ska vara och hur det ska spelas och sånt spelar också in när spelarna väljer klubb, säger Kilström.


Har ni, som du ser det, redan nu spelare i juniorlagen som skulle kunna plockas upp?

- Ja, vi har ju många, unga, spelare som florerat runt laget som vi hoppas ska ta nästa steg och bli lite mer framträdande. Nu har vi ju varit i den situationen i år att miljön varit lite mindre bra för att ta in juniorer. Det är svårt att göra det när man ligger i botten och har kniven på strupen hela året. Så vi jobbar på att skapa en miljö som är bra när man vill få in yngre spelare.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

4 kommentarer:

Anonym sa...

SSK måste vara den enda klubben i hela landet som mörkar när man skriver kontrakt med spelare som redan finns i truppen. Vad i jösse namn var det för mening med att inte klargöra redan för ett år sedan att Jens Olsson skrivit på för två säsonger? Vad är det för mening med att mörka att Tim Heed sedan långt tidigare är klar för ytterligare en säsong?

Alla klubbar mörkar väl om man signat en kille som fortfarande spelar i ett annat lag, men har aldrig tidigare hört talas om en klubb som inte vill berätta hur långt man har förlängt kontraktet med en spelare man redan har...

Anonym sa...

Fredde klar sedan februari enligt SSK-bloggen och Myran

Anonym sa...

Anonym: Och det skrivna kontraktet har SSK hållit hemligt från sina supportrar i två månader, av vilket skäl kan man undra?

De flesta andra klubbar på elitnivå är av uppfattningen att supportrarna har intresse av lagbygget och bör få information därefter, exempelvis om hur långt kontraktet är med spelaren...

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja, det är verkligen ett märkligt beteende. Det här med Jens var ju lite humor redan förra året. Då var vi flera som frågade honom i mars om framtiden och fick svaret att han inte visste, att inget var klart. Någon månad senare sa klubben att Jens var klar sedan tidigare och att man hade skrivit kontrakt redan i februari (?!) Eh. Att något inte stämmer är ju helt klart men varför går inte att begripa. Det är som anonym ett säger att förlängningar brukar man lägga ut direkt, då har man ju ingen annan klubb att ta hänsyn till. Ett minst sagt märkligt agerande det här som SSK håller på med.