tisdag 20 april 2010

Stefan Jonsson: " Vi har ett antal namn som är intressanta"

Vem tar över nu då?

Det vill SSK inte svara på ännu:

– Vi har ett antal namn som är intressanta men mer om det, men mer än så vill jag inte gå in på nu, säger SSK:s klubbdirektör Stefan Jonsson.


Han vill således inte heller gå in på hur långt man har kommit eller när ett nytt namn kan komma att presenteras.


SSK har haft ett sportråd bestående av Jonsson, Mats Kilström, tränarparet Peter Larsson och Peter Popovic samt två utomstående personer.


När nu Kilström lämnar kommer hans sysslor, tillfälligt att tas över av Jonsson:


– Just nu är det jag som sköter alla agentkontakter, som utifrån gruppens beslut säger till en agent att vi är intresserade av spelare och eller om det är i skarpare läge, inleder en eventuell förhandling. Förr delade Kilström och jag på det arbetet, så en del av det fanns redan på mitt bord. Nu tar jag över det som låg på Mats (Kilströms) bord också. Det blir alltså lite mer på mitt bord, men det är bara för att vi just nu är en röst färre i gruppen.


Varför har ni bestämt er för att frångå tanken på en mer övergripande sportchef och återgå till en mer uttalat traditionell sportchef som jobbar mer direkt med värvningar och spelsystem med a-laget?

– Vi förde ju diskussioner huruvida det skulle vara en lösning att ha en mer övergripande roll när Mats klev in men vintern har visat att det tar för mycket tid att hantera a-laget när det inte flyter på utan blir ett tufft läge. Utifrån det kände vi att vi måste ändra och Mats kände inte att det (mer traditionella) var hans profil. Det kräver någon som lever med det 24 timmar om dygnet och det är inte riktigt Mats. Det han klev in i var inte det som det sedan blev.


Varför behåller ni inte honom i en övergripande roll, utöver att ta in en ny sportchef?

– Vi har inte råd. Sedan har vi en ungdomsansvarig redan och att ha både en övergripande sportchef/general manager och kanske någon som är mer rekryteringsansvarig för junior och a-laget – vilket sportchefsrollen blir, det går inte i det läget som vi har. Det finns inte ekonomiskt utrymme för att både ha en sportchef och en general manager eller liknande. Det vore något att föredra i den bästa av världar. Nu finns inte den möjligheten, det har inte varit något alternativ.


Riskerar ni inte att tappa mark i junior och ungdomsverksamheten nu när det inte ”anses vara läge” att satsa på att föra upp spelare i a-laget?

– Nej, men så tycker inte jag att det stämmer att man kan säga. Vi vill fortsätta ta upp och fostra egna spelare, det har vi inte ändrat ställning till. Vi har några som vi hoppas ska ta steget upp i vår men inställningen är att de juniorerna är där på lika villkor som de andra spelarna. De ska vara tillräckligt bra och konkurrera på lika villkor, där har inget förändrats. Spelare som Tim Heed, Lukas Kilström och Andreas Gröndahl har ju redan visat vad de kan även om det gick tungt för Lukas efter JVM. Sedan är min känsla att fler juniorer kommer bli bofasta i a-laget. Det finns spelare som vi ser potential i, som exempel kan jag ta Jonas Engström, Thom Flodqvist med flera och även i en sån som Alexander Lagerström (bror till Tony Lagerström) finns det mycket potential, avslutar Jonsson.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ditt brinnande intresse Marie, så man får veta lite mer om vad som händer i (bla) Sportkluben!
//Christer

Anonym sa...

Mycket bra Marie vad skulle man göra utan dig! Alltid först med dessa typer av intervjuer grymt bra jobbat!

/BigDan

Marie Hallman sa...

Big dan: Tack, det värmde :) tack för att ni läser också. :)